Pentru Casă

Descoperă colecția de obiecte decorative exclusiviste, care-ți aduc aer curat în casă

mai 19, 2022

Îți dorești o casă elegantă, aerisită, în care să te poți simți în largul tău indiferent de anotimp? Probabil acesta este visul tuturor celor care se respectă și care își doresc să trăiască o viață de calitate. Dar să renovezi casa și să adaugi mobilier de designer nu este suficient… ci trebuie să tratezi problema în profunzime!

Pornind de la idea de a crea un microclimat plăcut și sănătos în interior, au luat naștere sistemele centralizate de ventilație. Tot mai multe case noi, încă din etapa de construcție, prevăd instalarea unui sistem care să asigure siguranță pentru viitor, precum și o aerisire eficientă fără pierdere de căldură.

Totuși, ventilația controlată nu este numai pentru construcțiile noi, ci poate fi instalată inclusiv în locuințele deja aflate în uz.

Ce este sistemul de ventilație controlată?

Sistemul de ventilație controlată reprezintă o alternativă mult mai performantă și mai eficientă la aerisirea clasică. Acesta funcționează prin extragerea aerului viciat sau prin furnizarea de aer proaspăt în încăperile casei. În plus, prin funcția de recuperare a căldurii acesta ajută și la menținerea echilibrului termic interior, asigurând o aerisire optimă indiferent de anotimp.

Știi cum vara nu poți ține geamurile deschise prea mult timp pentru că riști să se încălzească prea mult casa? Iarna, pe de altă parte, 10 minute suplimentare pot însemna o nouă pornire a centralei termice. Ei bine, cu sistemul de ventilație controlată scapi de această problemă.

Beneficiile sistemului de ventilație mecanică

Sistemul de ventilație mecanică are o mulțime de beneficii, însă cele mai importante sunt:

  • Îmbunătățește calitatea aerului din interior, printr-o aerisire continuă;
  • Elimină riscul de condens, mucegai și umezeală – asociate unei aerisiri deficitare;
  • Reduce riscul apariției problemelor de sănătate cauzate de poluanții din mediul exterior prin prezența unor filtre ventilatie care fac imposibilă trecerea prafului și a altor noxe;
  • Elimină riscul apariției alergiilor și împiedică dezvoltarea astmului bronșic
  • Este extrem de silențios;
  • Are costuri reduse de funcționare;
  • Completează perfect orice stil arhitectural și de design interior.

 

Colecția Starline – grile de ventilație elegante pentru toate gusturile

Renumita agenție de arhitectură și design interior Sieger Design a lansat o nouă colecție de grile ventilatie realizate din sticlă mată, aducând un plus de versatilitate.

Noile grile de sticlă extind gama Starline existentă la un număr de 39 de grile decorative,  ce se potrivesc perfect oricărui concept de viață.

Pentru că se dorește ca grilele de ventilație să fie un accesoriu pe cât de util pe atât de elegant, în realizarea acestora s-a ținut cont atât de utilizarea celor mai fine materiale, cât și de introducerea unor forme noi, care să se potrivească oricărei încăperi.

Cu aceasta gamă, gurile de evacuare a aerului nu mai sunt de mult plictisitoare, ci prezintă opțiuni de linii verticale, orizontale și chiar de modele încrucișate. Variantele dreptunghiulare sau ovale sunt disponibile în modelele Horizon, Stripes și Cross, în timp ce grilele pătrate și rotunde corespund modelelor Twist Compact, Twist Circle și Cross Circle.

Sieger Design oferă impulsuri exclusiviste prin colorarea noilor sale variante Starline. Având culori moderne și cu toate acestea atemporale, grilele de ventilație se integrează armonios în mediul ambiental, fiind inserate cu discreție, însă au și posibilitatea de a se prezenta de sine ca un accesoriu atrăgător.

Grilele de ventilație din sticlă sunt disponibile într-un total de șase culori moderne, potrivite tuturor gusturilor: alb pur, albastru prăfuit, maro deschis, alb satinat pur, negru satinat și bronz satinat. De asemenea, există variante multicolore (albastru-gri sau alb-negru) care oferă niște accente deosebite.

În plus, în funcție de stil, grilele sunt disponibile într-un finisaj mat (la care se poate adăuga aspectul satinat) sau lucios.

Instalare flexibilă și ușoară

Singurul element vizibil al sistemului de ventilație este tocmai această grilă. Modelele clasice pot da uneori bătăi de cap instalatorului. Acestea, însă, având prindere pe magneți, se montează ușor și pot fi reajustate oricând – cu ușurință și precizie.

În plus, dacă te gândești să redecorezi casa în timp și vrei un alt model, poți scoate foarte ușor grila, atașând instant alta nouă pe sistemul deja existent. În felul acesta îți poți adapta oricând ventilația controlată la noile tendințe în materie de stil.

Așadar, noul trend este deja aici: curățenie, prospețime și design – totul este posibil cu sistemele de ventilație Profi-Air și grilele de ventilație Starline.

Sursa foto: www.designgitter.de

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply