Filme și Cărți

13 Motive pentru care să te uiți la serialul ”13 reasons why ”

septembrie 16, 2017

 13 Reason Why

Este cel mai recent serial pe care l-am vizionat. Serialul are doar 13 episoade, ceea ce m-a făcut să-l termin de vizionat în doar câteva zile. Aș fi stat să-l termin de vizionat în doar o zi, dacă nu ar fi trebuit să merg și la muncă.

M-am apucat de vizionat serialul datorită recenziilor pozitive citite pe internet. Serialul prezintă poveste unei adolescente, pasionată de scris  și de comunicare. Hannah Baker este o tânără pozitivă și ambițioasă, care încearcă să se integreze la liceu și să-și facă prieteni. În cele din urmă, lucrurile nu decurg așa cum speră ea, ceea ce o face să își pună capăt zilelor, dar lasă în urma ei 13 casete în care explică ce a făcut-o să decurgă la acest gest, și ce persoane au avut un rol important în decizia ei de a se sinucide.

În continuare am să vă enumăr 13 motive pentru care ar trebui să-l vizionezi și tu.

1. Este un serial captivant, cu o poveste foarte interesantă, din care ai ce învăța în fiecare episod.

2. Prezintă realitatea. Din păcate, atât în România, cât și în străinătate, milioane de persoane suferă de depresie și nimeni nu conștientizează, sau cel puțin consideră că este o problemă lipsită de importanță.

3. Prezintă drama prin care poate trece un adolescent la liceu.

4. Este un subiect nou, pe care nu l-ai mai întâlnit în alte seriale.

5. Acțiunea și misterul sunt prezente în fiecare episod, ceea ce te face să vrei să-l vizionezi pe următorul episod imediat. Nu ai cum să nu rămâi curioasă să vezi ce se mai întâmplă, și cine este vinovat în continuare de sinuciderea lui Hannah Baker.

6. Transmite un mesaj puternic, care te face să te gândești la lucrurile pe care le-ai făcut în trecut.

7. Te face să realizezi că vorbele aruncate în vânt dor, și că fiecare acțiune a noastră are consecințe.

8. Te simți copleșit și depășit de situație. Mai ales dacă în viață ta a existat o persoană care a decurs la acest gest.

9. Intimidarea, depresia, traumatizarea și umilirea este ceva real, care ți se poate întâmplă și ție.

10. Scopul serialului este sa ajute persoanele care trec prin depresie. Poate dacă Hannah Baker ar fi avut o persoană care să îi înțeleagă supărarea și frustrarea, nu ar fi decurs la acest gest și ar mai fi încă în viață.

11. Serialul este adaptat după o carte cu același nume.

12. Serialul abordează teme cu care ne întâlnim în viață de zi cu zi, cum ar fi violentă fizică și verbală, bullying, suicid. Finalul serialului nu este cel clasic, unde fata rămâne cu băiatul și trăiesc fericiți până la adânci și bătrânețe. Din contra, este unul trist, care te emoționează până la lacrimi.

13. Povestea continuă. În cel de al doilea sezon, părinții lui Hannah află adevărul de ce s-a sinucis fata lor și încearcă să-i pedepsească pe cei vinovați.

You Might Also Like