Lifestyle

5 moduri in care un curs de limba engleza ajuta copiii sa isi dezvolte latura cognitiva

iunie 30, 2020
curs de limba engleza

Cei mai multi oameni incearca sa invete o limba noua pentru beneficiile aferente ideii de a conversa fluent in limba respectiva. Capacitatea de a comunica mai bine cu alte persoane care nu vorbesc limba lor materna, indiferent daca este pentru afaceri, turism sau politica si respectiv pentru obtinerea unor burse, cursurile de engleza sunt recomandate de la cele mai fragede varste.

Profesionistii stewartenglishschool.com explica cele mai importante moduri in care latura cognitiva este dezvoltata cu ajutorul englezei.

Primul pas in dezvoltarea multilingvista

Inainte de a incepe cursurile de limba engleza cu micutii, este nevoie de evaluare limba engleza copii. Micutul trebuie sa treaca prin procesul de evaluare, astfel incat sa se stabileasca la ce nivel este, pentru a se intelege de unde sa inceapa cursul. In timpul procesului de evaluare copilul va invata probabil pentru prima data ce inseamna o astfel de proba, cum trebuie sa raspunda la intrebarile care ii sunt puse in momentul unui examen. Practic acest proces de evaluare la varste fragede reprezinta primul examen din viata copilului.

Ii invata sa fie ascultatori mai buni

Atunci cand micutul participa la cursuri de engleza online pentru copii, invata sa fie un ascultator mai bun, deoarece creierul sau trebuie sa aleaga intre doua seturi de sunete distincte si sa identifice cu exactitate sunetele de vorbire. Trebuie sa analizeze mai mult si mai atent mesajul pe care il primeste si cel pe care il transmite, astfel incat sa poata intelege ce anume se vorbeste cu el.

Copilul este mai putin distras

In momentul in care invata o noua limba straina copilul este mai prezent si mai atent. Comunicarea intr-o limba straina implica suprimarea activa a celorlalte limbi cunoscute de copil, ceea ce duce la o mai buna inhibare a distragerilor generale. In momentul in care copilul a invatat o limba noua, ii este mai usor sa se cocentreze si pe alte activitati la fel de importante, ceea ce nu face decat ca rezultatele sa fie mai bune indiferent de ce anume ar invata.

Copilul devine un multitasker mai bun

Pentru o persoana care cunoaste mai multe limbi, este o obisnuita sa comute rapid intre limbi si acesta este in mod eficient un exercitiu pentru schimbarea rapida si eficienta a mai multor sarcini diferite, ceea ce se va dovedi extrem de util in viitor.

O mai buna capacitate de a rezolva problemele si de a planifica

Vorbirea intr-o limba straina necesita in mod inevitabil creativitate in momentul in care cineva se confrunta cu niste cuvinte sau cu fraze necunoscute pentru a comunica eficient. Studiile arata ca bilingvii au in mod cert un avantaj in solutionarea problemelor si in creativitate.

Toate aceste avantaje mentionate sunt legate de ceea ce oamenii de stiinta definesc drept control executiv, o abilitate de a manipula si controla atentia, de a inhiba raspunsurile negative si de a ignora stimulii irelevanti.

You Might Also Like

15 Comments

 • Avatar
  Reply Dana iulie 10, 2020 at 4:41 pm

  Foarte bine punctate beneficiile învățării unei limbi străine!

 • Avatar
  Reply Anca iulie 10, 2020 at 5:27 pm

  Cand o sa mai creasca micuta mea cu siguranta vom incerca si noi astfel de cursuri.

 • Avatar
  Reply Ioana iulie 11, 2020 at 7:00 am

  Super util articolul, chiar nu aveam idee cam de pe la ce vârstă s-ar putea înscrie copiii la cursuri de engleză.

 • Avatar
  Reply Lucia Mihaela Curea iulie 11, 2020 at 8:29 am

  Si alaturi de ei, invata si parintii limba engleza.

 • Avatar
  Reply Oana-Alexandra iulie 11, 2020 at 10:37 am

  Mi se pare esential ca cei mici sa invete inca de la varste fragede limbi straine, astfel le va fi foarte usor pe viitor!

 • Avatar
  Reply Pulbere de stele iulie 11, 2020 at 1:24 pm

  Ma bucur ori de cate ori copiii au posibilitatea sa invete o limba straina de circulatie. Este ca o fereastra deschisa spre lume!

 • Avatar
  Reply Mirela Marin iulie 11, 2020 at 5:01 pm

  Știu din proprie experiență că învățarea unei limbi străine, cu precădere engleza, este un real ajutor în dezvoltarea cognitivă a copilului. Ai punctat exact în articol cele ma mai importante atuuri.

 • Avatar
  Reply Lili iulie 11, 2020 at 8:27 pm

  E foarte bine sa stie copii o limba străină. Fetele mele au invatat mult din filme.

 • Avatar
  Reply Catalina Coman iulie 11, 2020 at 8:52 pm

  Si mie mi se pare extrem de utila invatarea unei limbi straine de catre cei mici. Iar engleza este cea mai importanta, la momentul de fata.

 • Avatar
  Reply Gabriela iulie 11, 2020 at 10:54 pm

  Ce interesat 😍😍 ai dreptate ‼️ ma pot ghida chiar și eu după aceste reguli.

 • Avatar
  Reply Beauty With Camy iulie 12, 2020 at 6:10 am

  A mea are 2 ani și știe câteva cuvinte. Deși a învățat din desene când se mai uita. Prinde foarte repede. 😊

 • Avatar
  Reply Oprea Carmen iulie 12, 2020 at 7:26 am

  si noi facem unul, din pacate cu cel online din ultima vreme nu prea au mers bine lucrurile!

 • Avatar
  Reply ellafairytale iulie 12, 2020 at 12:36 pm

  Cei mici invata repede, de aceea e important sa ii ajutam de mici sa deprinda tainele unei limbi straine.

 • Avatar
  Reply Cristina iulie 12, 2020 at 1:36 pm

  Mare dreptate ai! Și eu vreau la fel sa procedez cu Derek… Cred că a învăța o limbă străină este foarte utila ….și te ajută foarte mult, mai ales sa dezvolți relații cu cei din afara țării..
  Good info!!!
  Pupici

 • Avatar
  Reply Rokolla iulie 12, 2020 at 10:25 pm

  Copiii prind repede și cred ca dacă in discuție apar jocurile sau personaje animate totulva fi mult mai usor

 • Leave a Reply