Pentru Casă

5 motive să treci la un birou reglabil pe înălțime

iulie 13, 2022

Birourile reglabile pe înălțime, deși par o invenție nouă, au fost folosite de secole. Leonardo Da Vinci și Ernest Hemingway sunt doi dintre cei mai renumiți utilizatori de birouri reglabile. Deși nu sunt chiar pentru toată lumea, birourile reglabile pe înălțime ar trebui folosite de cât mai multe persoane datorită beneficiilor pe care le oferă. Iată care sunt cinci dintre acestea.

În primul rând, ce este un biroul reglabil pe înălțime? Acesta este un tip de birou care permite unei persoane să stea în picioare în timp ce lucrează. Există o serie de tipuri diferite de birouri în picioare disponibile pe piață, inclusiv birouri reglabile și birouri statice. Birourile reglabile permit utilizatorului să ajusteze înălțimea biroului, în timp ce birourile statice rămân la o înălțime fixă. Birourile în picioare pot fi utilizate atât la domiciliu, cât și la birou.

1.Reduc riscul de obezitate

În medie, stând în picioare, adică utilizând un birou reglabil pe înălțime, vei arde cu până 50 de calorii mai multe pe oră decât stând pe scaun, scăzând astfel riscul de apariție a obezității. Mai mult decât atât, utilizarea pe termen lung poate duce și la schimbări metabolice. Studii recente au mai arătat că abordarea noastră față de activitățile fizice ar putea fi greșită. Astfel, ar fi de fapt mult mai sănătos să ai o activitate fizică de intensitate medie pe tot parcursul zilei decât să rămâi toată ziua sedentar iar seara să ieși la alergat.

2.Reduce riscul apariției diabetului de tip 2

Atunci când stai jos pentru perioade lungi de timp, nivelul de zahăr din sânge poate crește brusc și apoi se prăbușește, ceea ce, în timp, poate duce la rezistență la insulină și la diabet de tip 2. Dar, atunci când stai în picioare, mușchii tăi folosesc mai multă glucoză, iar corpul este mai capabil să regleze mai bine nivelul de zahăr din sânge. Iată, deci, încă un motiv pentru a utiliza un biroul reglabil pe înălțime.

3.Reduce riscul apariției bolilor de inimă

Un birou reglabil pe înălțime poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Acest lucru este posibil pentru că atunci când stai în picioare, inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sângele către creier. Acest ritm cardiac crescut îți întărește sistemul cardiovascular și reduce riscul de boli de inimă.

În plus, așa cum am menționat mai sus, statul în picioare arde mai multe calorii decât statul în șezut, așa că te poate ajuta să îți mențineți o greutate sănătoasă. Iar a avea o greutate sănătoasă este una dintre cele mai bune modalități de a reduce riscul de boli cardiovasculare. Așadar, dacă ești în căutarea unei modalități de a-ți îmbunătăți sănătatea inimii, ar trebui să iei în considerare posibilitatea de a investi într-un birou reglabil pe înălțime.

4.Reduce riscul apariției cancerului

Potrivit unui studiu publicat în revista Cancer Epidemiology, un birou reglabil pe înălțime poate ajuta la reducerea riscului de cancer. Studiul a urmărit un grup de funcționari care au folosit birouri reglabile timp de șase ore pe zi, pe o perioadă de doi ani. Rezultatele au arătat că cei care au folosit birouri reglabile au avut un risc semnificativ mai mic de a dezvolta cancer decât cei care nu au făcut acest lucru.

5.Reduce riscul apariției durerilor cronice

Un birou reglabil pe înălțime te poate ajuta și la prevenirea durerilor cronice de spate, gât și umăr. Acest lucru se datorează faptului că îți permite să reglezi înălțimea biroului, astfel încât să poți lucra la un nivel confortabil. În plus, biroul reglabil pe înălțime te ajută să îți îmbunătățești postura, menținând coloana vertebrală într-o poziție corectă. Ca urmare, acest birou este o modalitate excelentă de a preveni durerile cronice de spate, gât și umăr.

Investește acum într-un birou reglabil pe înălțime

Acestea sunt doar cinci dintre beneficiile utilizării unui birou reglabil cu înălțime. În realitate ele sunt mult mai multe, biroul reglabil pe înălțime ajutând și la creșterea productivității, printre altele. Așa că nu mai aștepta și investește chiar acum pentru un birou care te poate ajuta să ai un stil de viață mai sănătos la locul de muncă.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply