Călătorii

5 ponturi prin care poti deosebi o agentie de turism profesionista de una fara experienta

august 24, 2018
agentie turism christian tour

Experienta este principalul aspect care defineste o agentie de turism profesionista. Cu cat aceasta are in spate o traditie mai indelungata, cu atat mai mult prezinta incredere si, bineinteles, inseamna ca este o agentie de turism performanta, capabila sa ofere turistilor servicii ireprosabile. Aceste servicii includ conditiile de cazare la destinatie si hotelurile selectate pentru turisti, asistenta turistica pe perioada sejurului, transport aeroport-hotel si retur etc.

De asemenea, o agentie de turism care-si respecta turistii trebuie sa le asigure acestora cel mai bun raport calitate-pret, indiferent ca vorbim de achizitionarea unui sejur estival, a unei vacante de iarna, a unui circuit exotic sau cultural ori a unui pelerinaj. Totusi, chiar daca exista numeroase agentii la ora actuala pe piata, nu este foarte mare numarul celor care ofera servicii ireprosabile, care sa se ridice la nivelul asteptarilor si cerintelor turistilor. In majoritatea cazurilor, acest lucru se intampla din cauza lipsei de experienta.

Iata, asadar, cele 5 ponturi prin care poti deosebi o agentie de turism profesionista de una fara experienta:

1. Verifica existenta si conformitatea licentei de functionare pe care orice agentie de turism trebuie sa o detina, aceasta fiind emisa de Ministerul Turismului. Poti verifica acest lucru fie pe site-ul companiei, fie in sediile sale. Licenta de functionare atesta faptul ca nu este vorba de o agentie fantoma si ca nu vei avea surprize neplacute mai tarziu.

2. Analizeaza cu atentie contractul pe care respectiva agentie de turism ti-l pune la dispozitie in relatia cu aceasta, in calitatea ta de turist. Acest contract trebuie sa fie valabil pe toata durata vacantei tale, din momentul achizitionarii acesteia si pana la intoarcerea in tara, in cazul in care calatoresti in strainatate. Astfel, te vei asigura de faptul ca vei beneficia de asistenta turistica promisa si de eventuale despagubiri in caz de nevoie, cum ar fi situatia unui zbor anulat sau a unui hotel sub standardele de calitate garantate. Asadar, analizeaza in detaliu contractul, iar daca ai orice nelamurire, nu ezita sa contactezi un consultant al agentiei. In cazul in care nu iti este oferita aceasta posibilitate, alege un alt touroperator!

3. Verifica vizibilitatea agentiei in mediul online. In felul acesta, iti poti face o parere despre transparenta acesteia si poti efectua o comparatie a preturilor practicate, pentru a vedea daca esti pe cale sa faci cea mai buna alegere, la un pret corect!

4. Analizeaza productivitatea si relevanta agentiei de turism respective pe piata de turism. Spre exemplu, poti face acest lucru raportandu-te la cifra de afaceri sau la marimea companiei. Christian Tour, cel mai mare operator de chartere de avion din Romania, detine 40 de sedii proprii in tara si este totodata prezenta peste hotare, fiind un brand autohton extins la nivel international. In plus, agentia a inregistrat anul trecut vanzari de peste 67 de milioane de Euro. Aceste aspecte indica profesionalismul si experienta de 21 de ani in domeniu, care se traduce prin aproximativ un milion si jumatate de turisti fericiti.

5. Verifica palmaresul companiei! Spre exemplu, Christian Tour a fost desemnata „Cea mai buna agentie de turism a anului” in 2015, intrunind toate conditiile de care are nevoie un turist multumit. La acest titlu se adauga numeroase alte premii de top.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply