Fashion

7 sfaturi pentru a merge pe tocuri ca o divă

decembrie 25, 2020

Există două tipuri principale de femei atunci când vine vorba despre tocuri: cele care le poartă indiferent de „riscuri” și cele ce nu le poartă de frica acelor „riscuri”.

Majoritatea femeilor iubesc tocurile, iar cu cât mai înalt cu atât mai bine. Din păcate ceea ce pare o idee minunată la un moment dat și anume aceea de cumpăra o pereche de pantofi cu toc cât mai înalt nu mai este la fel atunci când trebuie să îi și porți.

Indiferent că ești o iubitoare a tocurilor cât mai înalte sau îți e teamă să porți tocuri de orice fel, purtarea acestora nu trebuie să fie una dintre muncile lui Hercule atâta timp cât cunoști câteva trucuri ce te vor face nu numai să arăți minunat în ei, dar să te și simți ca o divă.

Pentru a te împăca o dată pentru totdeauna cu tocurile indiferent cât de înalte am alcătuit mi jos o listă de sfaturi ce te vor ajuta să arăți și să te simți minunat în acești pantofi.

1. Corectează-ți poziția

„Stai dreaptă, dragă!” și apoi o mână fermă pe umeri sunt probabil două dintre acele lucruri pe care le-ai trăit de-a lungul întregii tale copilării. Și mamă ce te enervau!

Probabil că ai realizat deja că mama și bunica aveau perfectă dreptate. Este foarte important, nu numai pentru coloana vertebrală să stai dreaptă, dar chiar și pentru felul în care arăți atunci când porți tocuri. Datorită tocurilor și a faptului că atunci când le porți se modifică centrul de greutate al corpului vei avea tendința să curbezi spatele. Spatele tău curbat va anula întreaga idee pe care o imprimă tocurile înalte: putere, grație. Așa că imaginează-ți că te trage cineva de cap în sus și ține capul sus în linie cu spatele. Nu te uita la pantofi atunci când mergi!

2. Lucrează mușchii abdominali

Mușchii aceștia sunt foarte importanți nu numai pentru frumusețe și formă fizică, dar și pentru poziția ta și echilibrul corpului. Persoanele care nu au musculatura centrală formată și antrenată au tendința să se bazeze pe cea a picioarelor pentru că aceasta este de obicei puternică datorită mersului. Din păcate acest tip de concentrare a efortului afectează postura corpului foarte mult pentru că există tendința de aplecare spre partea din față. Iar dacă adăugăm și tocuri aici nu numai că nu există o imagine frumoasă, dar există și pericol de accidente.

3. Antrenează-te acasă

Acest punct ar trebui să includă 2 subpuncte pentru că se adresează unor probleme diferite.

Atunci când cumpărăm o pereche nouă de pantofi cu toc este bine să îi purtăm un timp prin casă. Nu numai că aceștia ”se vor așeza” pe piciorul nostru, dar vom descoperi și cea mai bună modalitate de a păși în ei.

Pe de altă parte medicii specialiști în anatomia piciorului sfătuiesc pe oricine are obiceiul de a purta pantofi cu toc înalt să facă un anumit set de exerciții acasă pentru a-și antrena mușchii folosiți atunci când mergem pe tocuri. Puteți să mergeți pe pernițele picioarelor, adică pe vârfuri ca atunci când mergeți pe tocuri. Sau puteți trasa literele alfabetului pe podea cu ajutorul degetelor de la picioare.

4. Pornește cu tocuri mici

Atunci când „pornești” la drum în a purta tocuri evită să începi cu cele de 10 cm. Nu vei putea niciodată să mergi pe acestea corect. Să vă dau un exemplu: am iubit tocurile întotdeauna și de pe la 9-10 ani am început să iau pantofii mamei cu tocuri de vreo 7 cm să merg prin casă cu ei. Rezultatul a fost o pedeapsă zdravănă, căci am reușit să îi stric toate tocurile mamei …

Este important să pornești cu tocuri mici, apoi pe măsură ce prinzi încredere și dezvolți o tehnică să crești mărimea lor, dacă vrei, bineînțeles.

5. Călcâi, vârf, apoi repetă

Una dintre cele mai frecvente greșeli de purtare a pantofilor cu toc este felul în care călcăm: vârf, apoi călcâi. Acest tip de a păși este exact opusul modului firesc în care călcăm. Problema este că nimeni nu realizează această problemă pentru că ideea de a călca întâi cu un toc subțire și instabil, apoi cu partea solidă a pantofului pare absurdă. În realitate această idee este total greșită.

Nu numai că poate să ne dezechilibreze, acest mod de a păși, vârf – călcâi poate să ducă la apariția unor bătături foarte dureroase și felul în care arătăm este ciudat și deloc grațios sau firesc. Așa că mergeți normal: călcâi, apoi vârf.

6. Ai grija de picioarele tale

Ok, vă spun cu mâna pe inimă că dacă aș putea eu una aș purta tocuri de 7 cm chiar și la papucii de casă, ba chiar când duc gunoiul. Totuși aceasta nu este deloc o idee bună. Da, este frumos și ne simțim bine atunci când avem în picioare o pereche superbă de pantofi cu toc. Totuși purtarea zilnică a tocurilor poate duce la probleme destul de serioase de sănătate, așa că trebuie să alternăm tocurile cu pantofi fără toc deloc. Este important să avem grijă de sănătatea noastră și a picioarelor noastre căci avem doar două și nu există … piese de schimb pentru ele.

7. Alege numărul și perechea potrivită

Așa cum am spus și mai sus tocurile, cu cât sunt mai înalte, cu atât modifică centrul tău de greutate și chiar și postura. În plus față de toate sfaturile de mai sus este foarte important ca atunci când alegi o pereche de încălțăminte cu toc să găsești acea pereche ce se potrivește nu numai ca măsură, dar și ca toc și calapod.

Nu cumpăra pantofi cu toc înalt fără să îi probezi. Mai mult, cere ambii pantofi și mergi un pic cu ei prin magazin. Fă tot posibilul să te duci la cumpărături atunci când vrei nouă pereche de încălțăminte spre finalul zilei. Aproape de seară picioarele tale este posibil să se umfle un pic sau poate chiar mai mult, depinde de persoană, iar astfel vei avea „maximul” numărului pe care îl porți.

Pantofii cu toc sunt un tip de încălțăminte care mai mult ca sigur se află în dulapul tuturor femeilor. Tocurile au ceva magic, chiar misterios pentru că au capacitatea miraculoasă de a te face să te simți bine și plină de încredere chiar și în cea mai proastă zi din viața ta. Nu te teme să le porți, nu te lăsa descurajată de ideea că poate vei arăta ciudat sau te vor durea picioarele … Citește sfaturile de mai sus și măcar unul dintre ele te va ajuta să câștigi „meciul” cu tocurile.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply