Pentru Casă

Alege culoarea mobilei din dormitor în funcție de personalitatea ta

august 22, 2018

Dormitorul este spațiul în care ne petrecem o bună parte din timp, de aceea este important să îl amenajăm după bunul plac și să fim atenți până la cel mai mic detaliu. Nu numai calitatea mobilierului și a decorațiunilor contează, ci și culoarea lor. Dacă nu știai, un strop de culoare într-o încăpere, mai ales în cea a dormitorului, îți influențează starea de spirit, de aceea e bine să o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine cu personalitatea ta.

Roșu, pentru persoane dinamice

Dacă ești o persoană energică, plină de viață, care nu stă niciodată într-un loc și debordează de vitalitate, cea mai potrivită culoare pentru tine este roșu intens. Mobila de dormitor roșie va atrage privirile tuturor celor care vor călca pragul spațiului tău și îți va revitaliza ambientul. Ești cu siguranță o ființă curajoasă și mereu binedispusă dacă alegi să îți asortezi mobilierul cu un covor, o lustră și o draperie în aceeași nuanță. Păstrează pereții albi pentru un contrast de efect, care să scoată în evidență și mai tare frumusețea decorațiunilor.

Albastru, destinat firilor calme

Trebuie să îți placă orice nuanță de albastru dacă ești o persoană liniștită și mereu relaxată. Aparent rece și lipsită de vitalitate, această culoare este indicată în designul interior, în special în dormitor și baie. Despre această culoare se spune că are efect calmant, reduce presiunea arterială și încetinește ritmul bătăilor inimii, fiind extrem de îndrăgită de cei care vor să se cufunde într-o oază de relaxare și să se detașeze de stresul cotidian. În plus, este considerată culoarea regalității, conferind un aer sofisticat oricărei locuințe. Într-un dormitor cu pereții albi, roz pudră sau, de ce nu, de culoarea lavandei poți așeza un mobilier într-o nuanță de albastru pastel, care să nu obosească vizual și care să îți ofere pata de culoare de care ai nevoie în fiecare zi.

Roz nu e doar pentru fetițe

Cine a spus că mobila de dormitor roz poate fi regăsită numai într-o cameră de copii? Doamnele și domnișoarele care își doresc să se simtă mai ceva ca într-o cameră de prințese, pot să își decoreze spațiul personal în culoarea gingășiei. Atât nuanțele pastelate, cât și cele puternice sunt potrivite firilor joviale, mereu cu zâmbetul pe buze, care nu obosesc niciodată. Alege să vopsești un perete roz și să îi păstrezi pe toți ceilalți albi și înveselește-ți camera cu o mobilă de dormitor în nuanța de roz preferată.

Verde, pentru iubitorii de natură

Despre verde se spune că este cea mai plăcută culoare a ochiului uman, de aceea, cele mai multe persoane aleg să își decoreze mai toate încăperile în nuanțe de verde. Dormitorul amenajat în culoarea prospețimii și a naturii arată despre tine că ești o persoană optimistă, încărcată mereu cu energie pozitivă, căreia nu îi este frică de nimic. Dacă alegi să îți pictezi pereții în nuanțe închise de verde, optează pentru un mobilier verde pastel, care să iasă în evidență cu ușurință și să contrasteze într-un mod cât mai plăcut vizual.

Pe FAVI.ro, ai la dispoziție o cromatică întreagă pentru mobila de dormitor care îți place!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply