Alege un aparat dentar invizibil pentru un zambet perfect si o sanatate impecabila!

Dintii strambi, incalecati sau cu spatii intre ei sunt departe de a reprezenta o simpla problema estetica. Pe langa faptul ca au efecte nedorite asupra increderii in sine, astfel incat persoanele care se confrunta cu aceasta problema evita sa mai zambeasca, ei pot avea un impact negativ puternic si asupra starii de sanatate.

Cariile apar mai repede atunci cand dintii nu sunt aliniati corespunzator, deoarece resturile de mancare au tendinta de a se aduna in spatiile interdentare. Riscul de aparitie a parodontozei creste la randul sau, din cauza unei tendinte accentuate de depunere a tartrului. De asemenea, muscatura incorecta creeaza probleme in procesul de digestie.

Folosirea tratamentului adecvat, la sfaturile medicului ortodont, poate sa te scape de toate aceste probleme si, in plus, sa ofere numeroase avantaje din punct de vedere estetic. Datorita progreselor tehnologiei utilizate, neplacerile nu mai exista nici macar in timpul tratamentului, ca urmare a aparitiei noilor tipuri de aparat dentar invizibil, o alternativa discreta la cele traditionale. Iata cele mai interesante solutii de acest fel, recomandate de medicii specialisti!

Aparat dentar invizibil lingual

In cazul acestui dispozitiv fix, bracketii sunt atasati pe spatele dintelui, ceea ce ii ascunde vederii. Prin urmare, solutia este preferata de majoritatea pacientilor cu o viata sociala activa, care doresc un tratament cat mai discret. Varianta este utilizata cu succes atat de catre adulti, cat si de catre adolescenti, reusind sa rezolve chiar si cazuri complexe de aliniere defectuoasa a dintilor.

Bracketii utilizati sunt realizati personalizat pentru fiecare pacient, in urma scanarii dintilor. Pretul este astfel mai mare, in acord cu calitatea mult superioara altor dispozitive. De asemenea, pacientii care fac aceasta alegere trebuie sa acorde o importanta speciala igienizarii.

Aparat dentar invizibil Invisalign

Acest sistem de tratament se bazeaza pe o serie de gutiere personalizate, cu ajutorul carora se pot corecta probleme de aglomerare dentara, apropieri ale spatiilor dintre dinti si chiar probleme de ocluzie. Gutierele sunt aproape invizibile si se schimba la fiecare doua saptamani.

Un mare avantaj este reprezentat de faptul ca acest tip de aparat poate fi indepartat cu usurinta, la nevoie. In plus, tratamentul este minim invaziv, gutierele sunt foarte rezistente, iar igienizarea se realizeaza foarte simplu.

Pentru a crea gutierele, medicul ortodont realizeaza o amprenta digitala a intregii danturi, trimisa apoi unui laborator specializat. Numarul de gutiere necesare pe durata tratamentului este decis in functie de complexitatea fiecarui caz.

Aparat dentar invizibil Spark

Sistemul Spark Clear Aligner este cel mai nou si mai performant rezultat al inginerilor din domeniul medicinii ortodontice, creatorii sai propunandu-si sa rezolve toate nevoile purtatorilor de aparate dentare: estetica, eficienta, timp redus de purtare, confort si igiena.

Datorita computerizarii, medicul poate deplasa precis fiecare dinte, cu ajutorul unui soft bine pus la punct. Pe toata durata tratamentului, pacientul poate sa afle ce miscari dentare produce fiecare gutiera si are chiar posibilitatea de a vedea o prezentare video a fiecarui pas, pentru a cunoaste tot ce se intampla cu dintii lui, in timp real.

Daca ai problema dintilor incorect aliniati, o vizita la un cabinet medical ortodontic te va ajuta sa alegi cea mai buna solutie. Cu tipul corect de aparat dentar invizibil, vei scapa de problemele de sanatate si te vei bucura, atat in timpul tratamentului, cat si dupa aceea, de un zambet perfect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *