Călătorii

Am vizitat Bazilica Sacré-Cœur din Paris

iunie 28, 2022

Locuri de vizitat în Paris gratis: Bazilica Sacré-Cœur

Înainte să merg în vacantă am căutat pe internet o listă cu cele mai frumoase locuri din Paris, așa am descoperit Bazilica Sacré-Cœur, una dintre cele mai vizibile și cunoscute biserici din oraș.

Deși Notre-Dame este oficial cea mai vizitată biserică din Paris, Sacré-Coeur se află pe locul doi. Oamenii o vizitează pentru a admira arhitectura frumoasă, interiorul glorios și pentru priveliștile uimitoare, dar și pentru credintă, deoarece este un loc unde te poți ruga și poți aprinde o lumânare.

De la treptele din față poți privi Parisul și în serile însorite la apus, este destul de spectaculos. Dacă dorești să obții o vedere de pe puntea superioară, în stânga Bazilicii sunt pași până în partea de sus a domului (va trebui să cumperi un bilet) pentru vederi de 360˚ asupra orașului.

Un pic de istorie

Armata prusacă a învins armata franceză în 1870, iar Bazilica Sacré-Coeur a fost concepută ca un simbol al pocăinței, încrederii, speranței și credinței.

A fost organizat un concurs public și arhitectul Paul Abadie a fost desemnat să creeze biserica în stil romano-bizantin, prima piatră fiind pusă în 1875. Lucrările au continuat ani de zile, inaugurarea având loc în 1891.

Numele reflectă faptul că biserica este dedicată „inimii sfinte a lui Isus”. A fost catalogat ca monument istoric în 2020.

În interiorul Sacré-Coeur

Pe tavanul de deasupra altarului se află unul dintre cele mai mari mozaicuri din lume la 475 m₂. Cripta merită vizitată și conține statui, artefacte religioase și morminte.

Când intri în biserică ești rugat să păstrezi liniștea. Înăuntru se află și un magazin de unde am cumpărat câteva suveniruri.

Prima vizita paris

După cum poți observa și în videoclipul pe care l-am postat pe tik tok, este un loc aglomerat, foarte mulți turiști, din toate colțurile lumii vin să viziteze acest loc superb din Paris.

Nu am întâmpinat probleme dar dacă te decizi și tu să vizitezi Bazilica Sacré-Cœur ar fi bine să ai grijă de lucurile personale, deoarece nu se știe niciodată.

Dacă vrei să faci poze instagramabile, să știi că nu prea poți fără să prinzi și alți turiști în cadru. Eu am fost de dimineața și deja era foarte multă lume.

@elenamateica

?Paris, France – Sacré-Coeur Basilica in Montmartre. Free entrance ♥️. #foryou #foryoupage #foryourpage #5pasidebine #misiuneatiktok #fyp #fypシ #fypage #fypage #tiktok #viral #viralvideo #tredding #travel #paris #sacrecouer #sacrecourparis #france #viral_video #treding #follow #followme #tiktoktrending #love #lovetravel

♬ La Vie en rose – Edith Piaf

Program de vizită

Bazilica Sacré-Cœur din Paris este deschisă în fiecare zi de la 6.30 la 22.30. Intrarea este liberă. Nu este necesară rezervarea pentru vizitele de grup. Există diferite tarife pentru accesul la Dom.

Dacă ajungi și tu la Paris îți recomand să vizitezi și Bazilica Sacré-Cœur. Este un loc superb ce merită vizitat cel puțin odată în viață!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Mirela Marin iunie 29, 2022 at 6:19 am

  Superb! Mi-a plăcut totul! Iar Parisul este pe lista mea scurtă cu locuri de ajuns. Sper să reușesc !
  Mulțumesc pentru ce ai scris și arărtat!

 • Reply Raluca iunie 29, 2022 at 5:43 pm

  Cât de frumoasă este Bazilica Sacré-Cœur! Cu siguranță, merită să fie vizitată dacă ai ocazia să ajungi la Paris.

 • Reply Lucia Mihaela Curea iunie 29, 2022 at 8:13 pm

  Cât de impresionat e totul și pe interior, chiar minunat.

 • Reply Denisa iunie 29, 2022 at 9:02 pm

  Cat de frumoasa este! Clar un obiectiv de bifat.

 • Reply Rokolla iunie 29, 2022 at 9:37 pm

  Am salvat articolul. Si eu intentionez sa ajung in Paris

 • Reply Ruxandra iunie 29, 2022 at 9:54 pm

  Ai avut parte de o vacanță tare drăguță! Mulțumesc de pont, o să țin minte, mai ales că îmi doresc o excursie în Franța! ?

 • Reply Simona iunie 30, 2022 at 11:53 am

  Pare superba!! Cred ca as pierde ore in sir ca sa o admir!!

 • Leave a Reply