Constructiile ecologice sunt viitorul cladirilor si acest fapt este unul cert. Cladirile ecologice sunt cele care se afla in mediul inconjurator, pe langa faptul ca sunt eficiente din punct de vedere al resurselor pe toata durata ciclului lor de viata. Majoritatea tarilor adopta acum concepte noi privind cladirile verzi si alte tari sunt pe cale sa se alature noilor tendinte. La o scara mai mica, investitorii au devenit din ce in ce mai interesati de locuinte si cladiri care nu prezinta efecte secundare asupra mediului inconjurator.
Costurile implicate
Costurile de constructie ecologica sunt aceleasi ca si in cazul cladirilor standard si doar uneori costa putin mai mult, deoarece necesita constructii care au la baza materiale speciale. Cu toate acestea, costurile regulate ale constructiei clasice ale caldirilor nu se vor opri dupa constructie, deoarece banii vor fi cheltuiti intotdeauna pentru intretinere, renovare, exploatare sau chiar demolari. Aceasta nu inseamna ca unele cladiri ecologice nu vor avea nevoie de intretinere, renovare, operare sau chiar demolari, ci fiind construite din resurse naturale, acestea sunt mult mai profitabile decat cele standard pe termen lung.
Eficienta cladirilor ecologice
Eficienta apei
Cladirile ecologice nu cunosc termenul risipa, recicleaza apa de ploaie si diverse alte resurse naturale.
Eficienta energetica
Aceste cladiri economisesc mai multa energie decat cele construite din caramizi sau alte materiale de constructie standard. Acestea depind de toate resursele de energie regenerabila precum energia solara, hidroenergia si energia eoliana.
Eficienta materialelor de constructii
Cladirile verzi sunt construite din materiale naturale, netoxice si reciclate, care nu costa prea mult si din materiale ecologice precum bambusul, paiele, metalul reciclat, etc.
Conservarea infrastructurii
Fiind eficiente in furnizarea de energie si apa, aceste cladiri sporesc considerabil capacitatea infrastructurii locale.
Ratele ridicate ale coeficientului ROI
Avand in vedere ca aceste cladiri sunt naturale, acestea reprezinta si oportunitati importante pentru realizarea unor noi investitii.
Cu toate acestea, dupa cum stim cu totii, nimic nu este perfect. Cladirile verzi au si defecte si le vom rezuma in randurile care urmeaza.
Dezavantajele constructiilor ecologice
Locul de amplasare al constructiilor
Deoarece aceste cladiri depind de energia soarelui, acestea vor avea cea mai mare expunere la soare in zona.
Disponibilitatea materialelor de constructie ecologice
Materialele pentru construirea unor astfel de cladiri pot fi greu de gasit, mai ales in zonele urbane, unde pastrarea calitatii mediului nu este prima optiune. Deci, transportul acestor materiale poate costa mult mai mult decat in cazul celor utilizate pentru o cladire standard.
Aceste cladiri ecologice functioneaza pe baza de caldura si genereaza energie, astfel incat nu au sisteme de ventilatie si din acest motiv diverse sisteme suplimentare precum aparatele de aer conditionat vor fi cu siguranta necesare.
Incepeți astazi un proiect de constructie ecologic!
Asa cum arata aceste beneficii ale cladirilor ecologicei, este posibil ca fiintele umane sa isi indeplinească efectiv toate nevoile actuale, fara a diminua resursele si a pune in pericol mediul inconjurator intr-un mod care ingreuneaza eforturile generatiilor viitoare de a supravietui confortabil. Cladirile ecologice utilizeaza tehnici unice de constructie care asigura asigurarea eficienta si responsabila a sănătății si confortului utilizatorului.