Culinar

Bucătăria indiană- cea mai aromată și condimentată mâncare din lume

iunie 27, 2017

Bucătăria indiană-arta condimentelor

În urmă cu trei ani, împreună cu soțul meu, am decis că cel mai bine ar fi să ne mutăm în Anglia, pentru a ne putea construi un viitor cât mai bun, având în vedere lipsă locurilor de muncă din România.

Doar cine a trăit într-o țara străină știe cât de greu este să îți închiriezi o casă, agențiile imobiliare cer referință de la locul de muncă și chiria în avans pe primele două/trei luni. Fiind la început de drum, cea mai bună opțiune pentru noi a fost să ne închiriem o cameră dublă, și să împărțim casă la comun cu alte persoane, din diferite țării.

Cred că cel mai greu ne-a fost să ne obișnuim cu mâncarea, deoarece nu prea puteam să gătim acasă, unele persoane din casă erau total lipsite de bun simț, și foloseau produsele alimentare cumpărate de alții.

Primele luni am mâncat doar la KFC, McDonald’s, Pizza Hut și Bella Italia, și nu prea ne-a lipsit mâncarea din România. Ei bine, după o perioadă mai lungă de timp, am început să fim cât mai obosiți și fără energie, organismul nostru dădea semne că îi lipsește mâncarea gătită și sănătoasă. În acele momente, aș fi dat orice, pentru o supă de legume sau o porție de sărmăluțe cu mămăligă și smântâna.

Prima oară când am mâncat mâncarea indiană, a fost la restaurantul Rupali, din Coventry. Pe lângă servirea excepțională din partea angajaţilor, cel mai mult am rămas surprinsă de cât de delicioasă este mâncarea, o simfonie de culori și arome. Îmi aduc aminte și acum, prima oară am comandat o porție de Tikka Masala cu pui. Acest fel de mâncare este o explozie de plăcere, un deliciu, datorită condimentelor aromate care dau savoare mâncării.

Când eram mică vizionam filme indiene, dar nu m-am gândit niciodată că voi avea oportunitatea să gust din mâncarea indiană tradițională. Bucătăria indiană este una dintre cele mai faimoase bucătarii din lume, cheia succesului o reprezintă amestecul de mirodenii aromate. Totuși, cel mai popular condiment din bucătăria indiană, rămâne tot curry.

Sinceră să fiu, nu mă pot pronunța că bucătăria indiană este cea mai delicioasă din lume, dar având în vedere că am fost destul de norocoasă încât să călătoresc în diferite țări și să gust din preparatele specifice zonei, pot spune că mâncarea indiană este foarte bogată și variată, datorită amestecului tradițional de mirodenii aromate, care fac mâncarea să fie delicioasă.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like