implant dentar

Care sunt cele doua roluri ale tomografiei computerizate in tratamentul cu implant dentar?

Tratamente cu implant dentar de diferite tipuri, pentru inlocuirea unui singur dinte sau refacerea intregii danturi, tehnologie de ultima generatie si rezultate rapide, chiar si intr-o singura zi – toate aceste avantaje ne sunt oferite, in prezent, de orice clinica stomatologica profesionista, cu personal specializat si experimentat. Chiar daca provocarea principala pentru medicii stomatologi este ca pacientul sa resimta cat mai putin complexitatea tratamentelor cu implant dentar si sa aiba o experienta cat mai placuta pe scaunul dentistului, in spatele unei rate de succes a osteointegrarii de 100% exista o munca minutioasa si investigatii precise.

Astfel, spre exemplu, tomografia computerizata devine o etapa deosebit de importanta pentru inserarea corecta a unui implant dentar. Chiar daca pentru pacient aceasta reprezinta o procedura simpla si rapida, pentru medic ea are menirea de a oferi informatii esentiale care vor cantari decisiv in elaborarea planului de tratament. Tomografia computerizata este o investigatie imagistica ce se desfasoara in doar 20-40 de secunde, cu o doza de radiatii mult mai mica decat cea emisa de tomograful clasic. Tomografia computerizata nu este invaziva si nu doare, iar scopul sau principal este de a oferi detalii ale cavitatii bucale, in vederea inserarii unui implant dentar, pentru un diagnostic complet si 100% real.

Tomografia computerizata pentru implant dentar nu are doar un rol preliminar, ci este utilizata si in perioada post-operatorie, avand totodata scop analitic. Daca din cadrul consultatiei preliminarii face parte investigarea cavitatii bucale si a structurii osoase, ulterior tomografia computerizata este repetata pentru analiza rezultatelor obtinute si conturarea unei imagini de ansamblu a starii pacientului, in urma montarii implantului dentar. Deci, putem spune ca tomografia computerizata joaca doua roluri importante in implantologie: rol de planificare si rol de preventie.

1. Rolul de planificare si monitorizare a tratamentului cu implant dentar

In acest caz, tomografia computerizata indica:

– dimensiunea osului in care urmeaza sa fie inserat implantul;

– starea tesuturilor moi;

– nevoia de aditie osoasa sau ridicarea membranei sinusale;

– raporturile anatomice ale principalilor nervi;

– stabilirea axului de insertie a implantului;

– depistarea tumorilor sau infectiilor de la nivelul cavitatii bucale.

2. Rolul preventiv pentru reusita tratamentului cu implant dentar

Investigatia imagistica este reluata pentru:

– evaluarea riscurilor si complicatiilor in urma inserarii implantului;

– monitorizarea osteointegrarii;

– monitorizarea evolutiei tratamentului.

Pentru proceduri complexe in timp record, fara durere si cu recuperare rapida, iti recomandam Clinicile Dr. Leahu din Bucuresti, Pitesti sau Timisoara. Aici vei gasi garantat o echipa interdisciplinara de specialisti, gata sa faca fata cu brio pana si celor mai complicate cazuri stomatologice. Astfel, daca esti in cautarea unei clinici specializate in implantologie, dar cu servicii integrate, cuprinzand toate ramurile stomatologiei, orice clinica din reteaua Dr. Leahu este solutia optima pentru tine si intreaga ta familie. Pentru mai multe detalii, viziteaza site-ul retelei, iar pentru programari si urgente, apeleaza linia telefonica 021 9134 (tarif normal).

6 thoughts on “Care sunt cele doua roluri ale tomografiei computerizate in tratamentul cu implant dentar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *