Diverse

Cateva diferente intre buldoexcavatoare si excavatoare care se pot dovedi decisive!

martie 11, 2020
buldoexcavatoare

Daca ai cateva lucrari de executat si nu stii cu exactitate ce utilaj sa folosesti pentru a avea eficienta maxima, trebuie sa stii ca excavatoarele si buldoexcavatoarele se diferentiaza prin 3 detalii importante: dimensiuni, rotatie si versatilitate. Astfel, cu toate ca cele doua utilaje acopera cam aceeasi plaja de aplicatii, va fi necesar sa ai in vedere cei 3 diferentiatori atunci cand realizezi planificarea fiecarei lucrari.

Dimensiuni

Gabaritul si dimensiunile acestor doua utilaje vor face diferenta “pe teren”. Excavatoarele sunt mari, grele si puternice, iar bratul poate acoperi o raza mult mai mare si poate sapa la o adancime mai mare. Tocmai de aceea, acest utilaj se va dovedi ideal pentru proiecte mari de demolare, activitati din industria miniera, sapaturi si gauriri pentru detonarea pietrei si alte activitati complexe ce implica putere mare.

Buldoexcavatoarele, in schimb, sunt utilaje mai mici si mai adaptabile. Din acest motiv, spun expertii din cadrul Autoline.ro, utilajele de acest tip vor fi mult mai potrivite atunci cand trebuie duse la bun sfarsit anumite activitati agricole, de curatare a carosabilului si a cailor de acces (inclusiv deszapezire), de incarcare – transport – descarcare si proiecte de dimensiuni medii ce implica excavare, demolare si manipularea materialelor.

Rotatie

Dat fiind faptul ca principiile de functionare sunt usor diferite, unghiul pe care il poate acoperi fiecare utilaj fara sa isi schimbe pozitia va fi diferit. Astfel, excavatoarele pot face o rotatie completa a cabinei si a bratului, in timp ce buldoexcavatoarele nu vor putea acoperi un interval mai mare de 200 de grade prin pivotarea bratului de excavare. Cu toate acestea, operatorii vor prefera sa schimbe mai des pozitia utilajelor de dimensiuni mai mici.

Versatilitate

Cu cat echipamentul este mai mare, cu atat paleta de aplicatii va fi mai mica. Tocmai de aceea, buldoexcavatoarele pot fi accesorizate cu o diversitate mult mai mare de echipamente, printre care se numara si: cupe de excavare cu diferite caracteristici, cupe malaxor, cupe de taluzare, brat de excavare, cupe trapezoidale, picon, burghiu hidraulic de pamant, perii de asfalt, furci, lame de zapada si freze pentru deszapezire, tocator de resturi vegetale si graifer de busteni.

Mai mult decat atat, acestea au posibilitatea de a se deplasa pe sosea, fiind solutia potrivita pentru proiectele ce implica mai multe santiere sau suprafete extinse de teren.

Care dintre aceste utilaje va fi perfect pentru proiectul tau?

Dupa cum ai putut observa la inceputul acestui articol, pentru a putea alege utilajul corespunzator proiectului tau, trebuie sa ai in vedere 3 factori decisivi. Iata cum sa ii implici in procesul de decizie:

– Din perspectiva dimensiunilor, marimea si puterea utilajului pentru care optezi trebuie sa fie direct proportionale cu anvergura proiectului. In cazul in care trebuie sa desfasori lucrari de constructii, demolare sau excavare la scara larga, puterea excavatorului se va dovedi detaliul “castigator”, oferind eficienta si productivitate. In situatia in care proiectul este de dimensiuni medii, in schimb, buldoexcavatoarele l-ar putea duce la bun sfarsit intr-un termen mai scurt si cu costuri mult mai mici.

– De multe ori, mobilitatea poate face diferenta. Din aceasta perspectiva, buldoexcavatoarele se pot deplasa prin santier sau intre santiere cu o viteza de pana la 40km/h. Daca proiectul se desfasoara pe o suprafata extinsa de teren, atunci folosirea acestor utilaje va reduce considerabil eforturile logistice.

– Unele activitati pot fi duse la bun sfarsit de ambele tipuri de utilaje, insa sunt si necesitati specifice pe care trebuie sa le iei in calcul in cadrul fiecarui proiect. Aceste nevoi pot presupune o putere anume a utilajului, un gabarit maxim sau un accesoriu special. Tocmai de aceea, inainte sa alegi utilajul pe care sa il “pui la lucru”, trebuie sa te asiguri ca acesta este perfect potrivit lucrarii.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply