Cateva ganduri despre viata – ce provocari intampinam

Nu exista cred zi in care sa nu reflectam la viata personala, sa ne gandim la lucrurile pe care le-am facut sau ce urmeaza sa le facem maine. Deseori ne lasam coplesiti de acestea, intrand chiar in stari consumatoare. In unele zile parca nu mai stim sa traim, sa ne bucuram de darurile pe care le-am primit de la viata. Sunt momente in care nu stim cum sa raspundem provocarilor pe care le intampinam si toate acestea pentru ca ne temem ca deciziile pe care le luam sa ne influenteze, cumva negativ, viitorul.

Sunt numeroase situatii in care am putea sa avem reactii atat de diferite, care desigur au sau nu repercursiuni in continuare. Adevarul este ca totul depinde de noi, de deciziile pe care le luam la fiecare pas, de modul in care alegem sa ne comportam cu semenii nostri. In functie de cat de motivati suntem sa ne atingem obiectivele, sa ne indeplinim visurile, ajungem acolo unde ne propunem sau ramanem la un nivel mediu.

Suntem raspunzatori de propriul viitor? Este o intrebare la care oricine ar trebui sa stie raspunsul. Depinde de noi daca ajungem unde ne propunem sau nu – actiunile celorlalti ne influenteaza numai intr-o mica masura, deci nu pot fi puse in fata ca motiv pentru esec, fiind o falsa justificare.

Imi place sa aflu cum vad altii viata, cu ce ganduri o privesc si cum preintampina situatiile placute sau neplacute. Am invatat multe si inca mai am de descoperit multe despre aceasta, cu fiecare zi, fel si fel de noi experiente. Andraolarean.ro este un exemplu de blog pe care imi place sa il urmaresc, de unde poti descoperi ceva invataturi constructive.

Gandurile bloggeritei despre viata reprezinta o sursa de inspiratie, ba chiar mai mult, poate chiar motivatia atat necesara de a lua masuri intr-o anumita privinta, de a produce o schimbare semnificativa. Acestea te invata sa fii mai responsabil in tot ceea ce faci, mai ales ca incepi sa constientizezi faptul ca pentru esec esti singurul responsabil. Trebuie sa inveti sa traiesti orice experienta placuta la intensitatea sa maxima, sa privesti viata cu ochi buni, nu sa fii stresat la orice noua provocare.

Tot de pe blogul Andrei, andraolarean.ro, am invatat ca trebuie sa pretuiesti mai mult timpul. Fiecare moment conteaza si mai ales in situatii limita. Daca vrei cu adevarat sa te ridici la un alt nivel, munca este esentiala. Supararile vin si trec, la fel si momentele de bucurie – modul in care ne comportam dupa si invataturile pe care le tragem din toate acestea sunt cele care conteaza.

Fiecare provocare are rolul sau, ceea ce trebuie noi sa facem este sa privim orice incercare ce vine cu incredere in propriile persoane. Ca sa ai sanse reale de castig pe orice plan, trebuie sa dai intotdeauna tot ce poti. Poate ca acesta ar putea fi considerat secretul oamenilor de succes – perseverenta.

Stii cum sa intampini esecurile? Sigur ca nu frustrarea este solutia. Din contra, astfel de intamplari nu ar trebui decat sa te motiveze sa cresti, atat personal, cat si profesional. In toata aceasta ecuatie, rabdarea, dar mai ales capacitatea de a ierta si de a ne ierta greselile sunt esentiale. Orice situatie ce nu este tratata astfel te poate tine in loc, poate reprezenta piedica ta intr-un viitor stralucit. Invata deci sa fii rabdator, sa ierti, sa iubesti si sa fii mereu perseverent!