Auto

Ce analize medicale se fac pentru permis auto și cât costă?

aprilie 14, 2021
analize medicale permis auto

Fișă medicală permis auto 2021

Pentru a obține permisul auto este nevoie ca elevul să își facă o serie de analize medicale. Dacă unii oameni preferă să plătească fișa medicală, alții preferă să meargă la spital, să facă analizele medicale pe bune.

În cea de-a doua categorie mă aflu și eu. În momentul când am decis că vreau să dau pentru permis auto, am zis că vreau să fac analizele medicale pe bune, în cazul în care nu sunt aptă să conduc o mașină, mă resemnez. În nici un caz nu îmi doresc să fiu un şofer inconştient.

De unde se procură fișa medicală pentru permis auto?

În mod normal, fișa medicală este dată de școala de șoferi unde te-ai înscris. Pentru preschimbare permis de conducere, soțul meu a cumpărat fișa medicală de la Xerox, a costat 5 lei.

analize medicale permis auto

Fișă medicală permis auto pret

Eu am făcut analizele medicale în Policlinica din Petroşani și am plătit 100 de lei. Pentru a face analizele medicale a mai fost nevoie să merg și la medicul de familie să-mi dea o adeverință precum că sunt clinic sănătoasă. Și această adeverință a mai costat 20 de lei.

De asemenea, a mai fost nevoie și de un aviz psihologic auto, care și acesta a mai costat 50 de lei. Deci, toate analizele m-au costat 170 de lei.

Ce analize medicale se fac pentru permis auto?

• Medicină internă
• Ortopedie şi traumatologie
• Neurologie
• Psihiatrie
• Oftalmologie
• Otorinolaringologie
• Pneumologie (doar pentru categoria C)

Testul psihologic auto trebuie să-l faci înainte să mergi să îți faci analizele medicale deoarece este nevoie să-l prezinți la psihiatrie. Mie nu mi-a spus instructorul auto acest lucru, așadar a fost nevoie să revin la psihiatrie când aveam testul psihologic auto făcut.

Testul psihologic auto constă în trei teste IQ și 3 teste practice unde mi s-a testat capacitatea de concentrare, viteza de reacție și reflexele. La final psihologul autorizat m-a chemat în birou pentru a-mi pune diverse întrebări: De ce îmi doresc permisul, dacă sunt emotivă etc.

Testul psihologic auto nu l-am făcut în Policlinică, ci la un cabinet privat.

Examinarea medicală pentru permisul de conducere

Sinceră să fiu, lucrurile nu au decurs deloc cum m-am așteptat. Examinarea medicală pentru permisul de conducere este doar așa să fie. Singurul cabinet unde m-a examinat a fost la Oftalmologie.

Spre exemplu, la Medicina internă asistenta ne-a cerut la toate persoanele care așteptam la ușă fișa medicală pentru permis auto, împreună cu chitanța precum că am plătit și buletinul. După care ne-a chemat pe fiecare în cabinet, am semnat și atât. La persoanele în vârsta le-a cerut EKG-ul.

La Neurologie examinarea medicală a durat mai puțin de un minut. M-a pus să merg pe vârfuri și pe călcâie și să scriu pe o foaie că nu sufar de epilepsie.

La Psihiatrie mi-a cerut testul psihologic auto și adeverința de la medicul de familie, atât. La Ortopedie şi traumatologie m-a întrebat dacă am toate membrele întregi sau daca am o amputație. Nu m-a examinat deloc!

La Otorinolaringologie (ORL) m-a întrebat dacă aud bine și atât. Nu mi-a făcut nici măcar un test de auz. O persoană care nu aude bine, poate minți în legătură cu acest lucru deoarece își dorește foarte mult permisul, iar medicul îl declară apt.

În concluzie:

Chiar dacă am mers să fac analizele medicale pentru permis pe bune, tot am ajuns doar să le plătesc fără să fiu examinată. Diferența este doar că am pierdut ore bune până vine medicul de la cabinetul respectiv să-mi pună ștampila.

Și ne mai mirăm de ce sunt așa multe accidente rutiere în România…

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Bratu Gabriela aprilie 14, 2021 at 8:19 am

  eu recunosc, am dat banii si am rezolvat problema.cred ca asa se practica in majoritatea cazurilor. nu stiu daca asta e cauza accidentelor, cat faptul ca permisul il poti avea si peste 60 de ani, cand reflexele nu mai sunt aceleasi, nici sanatatea nu mai e de fier….

 • Reply Carmen Alexa aprilie 14, 2021 at 9:53 am

  Offf… se pot face multe, fiindcă îl duce mintea pe om. Se vezi cum a fost când am fost sa îmi schimb permisul, ca la banda se puneau stampilele…
  Măcar în trafic de s-ar responsabiliza omul…

  Să folosești fără evenimente permisul!

 • Reply Lucia Mihaela Curea aprilie 14, 2021 at 2:53 pm

  Bine de stiut, la anul voi avea si eu nevoie!

 • Reply Anca aprilie 14, 2021 at 4:10 pm

  Soțul meu fiind șofer profesionist face toate aceste analize pe bune, probabil pt categoria B e mai relaxata situația, deși nu ar trebui. Bafta!

 • Reply Deyutza aprilie 15, 2021 at 9:40 am

  Din pacate nu sunt pentru condus ,sau cel putin asa cred pentru ca imi este teama, si sunt mai emotiva

 • Reply Marin Mirela aprilie 15, 2021 at 4:32 pm

  Exact asta mă deranjează și pe mine: dacă ai vrea doar să plătești, fără să te vadă, ar spune că vrei să fraudezi, să faci nefăcute…, dar dacă vrei să le faci pe bune, te tratează ca și cum ești sănătos și te duci așa, de foaie verde. Mă refer în general, nu neapărat pentru examen permis auto.
  Bune recomandările, chiar poate fi luat la un ghid, în cazul în care am avea nevoie.
  Succes!

 • Reply Raluca Brezniceanu aprilie 15, 2021 at 5:53 pm

  Mi se pare ciudat ca nici doctorul de la cabinetul privat nu te-a consultat amanuntit. Nu stiu ce se intampla cu medicii nostri de sunt asa de indiferenti fata de pacienti.

 • Reply Ioana S. Pavel aprilie 15, 2021 at 7:18 pm

  Și eu am umblat mult când am făcut analizele în vederea obținerii permisului auto, dar pe mine chiar m-au consultat (Galați).

 • Reply Catalina Coman aprilie 15, 2021 at 7:18 pm

  Mda, cam asa e cu analizele pentru permis, din pacate. Nu prea te consulta nimeni cu adevarat.

 • Reply Irina aprilie 16, 2021 at 7:51 am

  A făcut și soțul meu de curând aceste analize.

 • Reply Oana aprilie 16, 2021 at 2:36 pm

  Foarte utile informatii, chiar trebuie sa isi faca dosarul sora mea, multumesc! Or s o ajute aceste info cu siguranta!

 • Reply Albu Steluta Georgiana aprilie 16, 2021 at 9:31 pm

  Se verifica insa adeverinta de boli cronice de la medicul de familie si daca acolo este consemnata o boala cronica se schimba situatia.

 • Reply Rokolla aprilie 16, 2021 at 10:44 pm

  Am permis de mai bine de `10 ani doar ca zilele trecute mi s-a furat portofelul si deja ma luase groaza cand ma gandeam la cheltuielile care presupun acest lucru

 • Leave a Reply