Diverse

Cele mai des intalnite minciuni despre tigara electronica

noiembrie 7, 2017

Inca de la aparitia sa, tigara electronica a impartit lumea in doua tabere: cei pro si cei contra. Desi numeroase studii stiintifice au concluzionat ca tigara electronica este o metoda alternativa de renuntare la fumat care salveaza milioane de vieti, in mass-media inca circula zvonuri nefondate si minciuni, menite sa discrediteze acest dispozitiv. Iata cele mai des intalnite minciuni despre tigara electronica:

 

1. Tigara electronica este la fel de nociva ca tigarile clasice

Aceasta este, fara indoiala, cea mai mare minciuna despre tigara electronica, care afecteaza in mod direct vietile a sute de milioane de fumatori la nivel mondial. Fumul de tigara clasica expune fumatorii la nenumarate substante toxice si cancerigene. Conform studiilor stiintifice, utilizatorii de tigara electronica nu sunt expusi la aceste substante. Drept urmare, a pune semnul egal intre tigara clasica si tigara electronica este un lucru absurd.

 

2. Tigara electronica este o “poarta” catre fumat

Conform statisticilor, mai putin de 0,3% din utilizatorii de tigara electronica incearca tigarile clasice, dupa ce se apuca de vapat. Tigara electronica este un dispozitiv destinat sa ii ajute pe fumatori sa renunte la fumat, iar realitatea ne demonstreaza rata mare de succes a acesteia. Asadar, sa afirmi cu convingere ca un nefumator ar incerca tigarile clasice, in urma utilizarii tigarii electronice, este un lucru lipsit de logica.

 

3. Tigarile electronice pot exploda

Cu toate ca tigarile electronice, la fel ca orice alt dispozitiv electronic, pot exploda, acest eveniment se intampla extrem de rar, in urma utilizarii necorespunzatoare sau a unor produse de contrabanda si de slaba calitate. Asadar, cei care utilizeaza tigari electronice originale, de calitate, conform instructiunilor din manualul de utilizare, pot vapa linistiti, deoarece riscul de a le exploda bateria in fata este unul infim.

 

4. Tigarile electronice atrag copiii si adolescentii

Desi este posibil ca unii minori sa fie fascinati de aburii pufosi pe care o tigara electronica ii poate produce, vanzarea acesteia este interzisa persoanelor sub 18 ani. Tigara electronica este un produs destinat fumatorilor adulti, menit sa ii ajute sa renunte la fumat.

 

5. Nimeni nu stie ce contin de fapt lichidele pentru tigara electronica

Nimic mai fals! Din contra, se stie foarte clar ce contin e-lichidele: propilen glicol/glicerina vegetala, nicotina, si arome alimentare, toate acestea fiind substante considerate sigure pentru consumul uman.

 

6. Tigarile electronice contin antigel

Acest mit provine de la un test pe care FDA, acum mai multi ani, l-a facut pe doua companii producatoare de e-lichid. Intr-o singura mostra a unei companii acestia au gasit, in jur de 1%, dietilen glicol, care este folosit la antigel. Singura concluzie valida ce poate fi trasa in urma acestui eveniment este ca respectiva companie nu a respectat regulile de productie ale industriei de e-lichide. Totusi, acest lucru nu inseamna ca toate e-lichidele contin dietilen glicol. Zvonul ca e-lichidele ar contine dietilen glicol s-a raspandit in mod viral si din cauza faptului ca oamenii il confunda cu propilen glicolul, un ingredient sigur si extrem de comun in lichidele pentru tigara electronica, precum si in industria alimentara si farmaceutica.

You Might Also Like