Sănătate

Chirurgia estetică postnatală

octombrie 12, 2020
chirurgia siluetei

Orice femeie își dorește să arate bine, să se simtă dorită si plăcută de cei din jur. După sarcină, aspectul fizic se schimbă, corpul îşi pierde forma de dinainte de naştere, iar pielea își pierde din elasticitate. Atunci când dieta și exercițiile fizice nu mai au efect, aceste schimbări își pot lăsa amprenta asupra imaginii și încrederii în sine.

Printr-o combinație de proceduri chirurgicale denumite “chirurgia estetică postnatală”, dna. Dr. Păstrăv te poate ajuta să îți recâştigi silueta de dinainte de sarcină.
Intervenţiile se adresează tuturor modificărilor apărute, din diverse părţi ale corpului şi pot fi următoarele:

1. Lipoaspiraţia – înlătură și redefineşte zonele cu țesut adipos persistent din zone precum abdomenul, coapse sau braţe.
Este indicată pacientelor care sunt aproape de greutatea ideală, dar care au depozite de grăsime rezistente la dieta şi la exerciţiile fizice.

2. Abdominoplastia – îndepărtează pielea în exces şi reface musculatura. Rezultatele obţinute sunt o talie sculptată şi un abdomen mai suplu şi mai ferm.

3. Liftingul mamar (mastopexia) – în urma sarcinii şi alăptării cantitatea de țesut mamar se reduce determinând pierderea volumului sânilor iar scăderea elasticității pielii modifică forma acestora. Mastopexia redă fermitatea şi reface volumul sânilor cu sau fără asocierea unui implant mamar siliconic.

4. Liftingul corporal (liftingul de coapse, brate, fese) – îndepărtează excesul de piele și țesut adipos de la nivelul brațelor, coapselor și feselor pentru un aspect mai ferm și zone mai conturate.

5. Chirurgia regiunii intime (labioplastia, vaginoplastia) – modificările apărute în regiunea intimă după naştere pot cauza anxietate şi disconfort legate de aspect şi de efectuarea anumitor activităţi.

Unele dintre aceste intervenţii pot fi efectuate singure, altele pot fi asociate în funcţie de necesităţile fiecărei paciente şi se crează programe terapeutice care să includă una sau mai multe intervenţii efectuate gradual sau în aceeaşi sedinţă operatorie.

Când este momentul ideal să începeţi procesul de recâştigare a vechii siluete?

Pentru ca intervenţia dumneavoastră să se desfaşoare în condiţii de maximă siguranţă, recuperarea postoperatorie sa fie rapidă şi rezultatele optime, o perioadă de minim 6 luni dupā naştere şi după încetarea procesului de alăptare este indicată. După sarcină corpul are posibilitatea să corecteze natural anumite imperfecţiuni şi să răspundă la dietă şi exerciţii fizice, caz în care nu veţi mai avea nevoie de intervenţia chirurgicală.

Candidata ideală pentru care “chirurgia estetică postnatală” se pretează este o femeie sănătoasă, de orice vârstă, care a încetat alăptarea și şi-a completat familia. În eventualitate unei viitoare sarcini, cel mai bine este să amânați efectuarea procedurii, pentru a avea cele mai bune rezultate și pentru durabilitatea acestora în timp.

Rezultatele obținute în urma acestor proceduri au efecte permanente și vor îmbunătăți considerabil imaginea de sine. Femeile care vor apela la estetica postnatală se vor simți mai bine, mai încrezătoare, nu vor mai avea complexe care să se răsfrângă asupra aspectului fizic, iar starea psihică se va îmbunătăți semnificativ.

Dacă doriți să vă recăpătați silueta de dinainte de sarcină, dna. Dr. Păstrăv vă poate consilia în privința pașilor următori si vă v-a ajuta să alegeţi procedura potrivită pentru dumneavoastră în cadrul consultației inițiale.

Programează-te şi tu acum!

0730 441 565
Dr. Alina Păstrăv medic specialist chirurgie plastică şi estetică
Spital Victoria, strada Dr. Iacob Felix nr.83

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Mădălina octombrie 12, 2020 at 9:19 am

  In urma cu doi ani mi-am făcut o liposucție, nu regret deloc decizia luată.

 • Reply Elena Dogaru-Marchelov octombrie 12, 2020 at 11:46 am

  Nu opinez nefiind in nici una dintre situatii, insa pentru cineva ce cauta informatii, sunt utile…

  • Reply Dana octombrie 12, 2020 at 3:48 pm

   Foarte utile informații, însă, sper sa nu trebuiască sa apelez, nu as avea curaj. 😃

 • Reply Oana octombrie 12, 2020 at 1:59 pm

  Utile informatiile tale, pentru cineva care chiar are nevoie de o interventie chirurgicala.

 • Reply Anca octombrie 12, 2020 at 2:05 pm

  Si eu am ramas cu cateva schimbari in urma sarcinii, dar nu sunt atat de curajoasa incat sa imi fac o asemenea procedura.

 • Reply Luca Raluca octombrie 12, 2020 at 2:30 pm

  Ma bucur ca ai abordat acest subiect, fiind unul destul de sensibil. Consider ca unele proceduri te pot ajuta foarte mult, asa ca de ce nu? Merci pentru informatii! Pupici

 • Reply Ana Maria B octombrie 12, 2020 at 2:34 pm

  Hmm, cred ca as avea nevoie de o abdominoplastie, am ramas cu o burtica care nu pare sa vrea sa dispara. Ce-i drept nici nu m-am chinuit prea mult.

 • Reply Gio octombrie 12, 2020 at 4:25 pm

  Ce bine ca exista toate aceste proceduri. Sunt foarte utile pentru orice femeie care vrea sa se simta din nou bine in pielea ei.

 • Reply Ioana Vlad octombrie 12, 2020 at 4:52 pm

  Informatii foarte utile pentru mamici care isi doresc sa revina la forma dinainte de sarcina.

 • Reply Bratu Gabriela octombrie 13, 2020 at 4:57 am

  În primul rand recomand dieta și sportul, dar daca nu este alta solutie, sunt de acord si cu interventiile chirurgicale.

 • Reply Ioana Pavel octombrie 13, 2020 at 12:12 pm

  Din câte am observat, majoritatea femeilor recurg la abdomeno plastie și la lifting mamar. Este de înțeles și de ce.

 • Reply Anamaria octombrie 13, 2020 at 2:08 pm

  Cat de utile sunt aceste informații! Multumesc pentru ele.

 • Reply Mirela Marin octombrie 13, 2020 at 2:28 pm

  Mi-au tot dat și mie târcoale ideile de acest fel, nu m-au părăsit de tot, dar am nevoie de un pic de curaj și mai multă documentare. Mulțumesc pentru informații și recomandări, le voi folosi.

 • Reply Adriana Ivan octombrie 13, 2020 at 5:59 pm

  Deși nu am în plan o astfel de intervenție, îmi place să fiu informată, așadar, am citit cu interes articolul tău.

 • Reply Ruxandra octombrie 13, 2020 at 6:55 pm

  Mi se par niște informații foarte utile și importante pentru femeile care au copii și vor să revină la silueta pe care o aveau și nu reușesc.

 • Reply Simona octombrie 13, 2020 at 7:15 pm

  E bine daca exista si aceasta metoda pentru mamicile care au nevoie de un plus de ajutor.

 • Reply Catalina Coman octombrie 13, 2020 at 9:09 pm

  Cred ca o astfel de operatie plastica postnatala ajuta mult, mai ales la moralul proaspetei mamici.

 • Reply Rokolla octombrie 13, 2020 at 10:06 pm

  Mmmm da. Poate ca si eu as mai lucra pe partea asta … Nu stiu daca la burtica sau la sani. Cert este ca nu m-am schimbat fata de cum eram inainte. 🙂 Asta in ciuda faptului ca am 2 copii

 • Reply Gratiela Vlad noiembrie 2, 2020 at 12:11 pm

  Foarte utile informatiile. Imi este putin frica sa ma gandesc la asta, mai ales ca urmeaza sa aduc pe lume al doilea copil si corpul meu a suferit mult…

 • Leave a Reply