Igiena orala Sănătate

Cum functioneaza „magia“ unui aparat dentar invizibil

iunie 7, 2022

In ultima vreme, tot mai multe persoane au devenit constiente de beneficiile pe care le aduce purtarea unui aparat dentar. Este vorba despre un dispozitiv cu ajutorul caruia este aplicata o presiune asupra dintilor, astfel incat sa se obtina alinierea acestora in directia dorita.

Ca prin magie, dintii strambi sau prea indepartati ajung intr-o pozitie optima. Daca in urma cu ceva timp exista dezavantajul creat de faptul ca dispozitivele metalice folosite pentru indreptare erau vizibile in timpul tratamentului, acum si acesta a disparut. Intr-adevar, noile tipuri de aparat dentar invizibil sunt extrem de discrete, reusind sa aduca aceleasi beneficii:

corectarea defectelor estetice cauzate de lipsa de aliniere armonioasa a dintilor. Pentru numerosi pacienti, faptul ca pot sa zambeasca cu deplina incredere in sine se dovedeste extrem de benefic pe plan social;

corectia defectelor de vorbire. Toate sunetele – inclusiv cele la a caror rostire participa si dintii – pot fi pronuntate fara nicio problema;

corectarea muscaturii cu ajutorul unui aparat dentar invizibil are efecte benefice asupra intregului proces de digestie, a carui prima etapa se petrece in cavitatea bucala;

prevenirea cariilor, a caror aparitie este accentuata la persoanele cu dintii incorect aliniati;

prevenirea unei alte probleme dentare raspandite si cu efecte potential grave: parodontoza. In cazul dintilor inghesuiti exista o tendinta crescuta de depunere a tartrului, ceea ce poate duce la aparitia bolii parodontale. Ori, odata cu indreptarea, dispare si acest risc.

Tipuri de aparat dentar invizibil

Progresele medicinii stomatologice au facut posibila aparitia mai multor solutii care pot sa rezolve problemele de aliniere a dintilor fara a crea un aspect dezagreabil pe durata tratamentului.

Una dintre ele este reprezentata de aparatul dentar invizibil lingual, o alternativa discreta la cele metalice, traditionale. In loc sa fie asezati in fata, bracketii sunt atasati in spatele dintelui, astfel fiind ascunsi vederii. Datorita acestui fapt, dispozitivul este preferat de clientii cu o viata sociala activa, care nu doresc un tratament care sa iasa in evidenta. El le este recomandat atat adultilor cat si adolescentilor, reusind sa rezolve cu succes inclusiv cazuri complexe de aliniere defectuoasa.

Un aparat dentar invizibil care se remarca prin tehnologia revolutionara utilizata este Spark Clear Aligner. Sistemul este rezultatul muncii celor mai buni ingineri din domeniu, care au incercat sa rezolve in acelasi timp toate nevoile purtatorilor de aparate dentare: estetica, eficienta, timpul redus de purtare, confortul si igiena.

In cazul in care apeleaza la aceasta solutie, pacientul trebuie sa poarte cate un set de gutiere dentare transparente saptamanal, la indicatia medicului ortodont. La fiecare intalnire, pacientul primeste 8 pana la 12 seturi, astfel incat nu este nevoie de vizite dese la cabinet, ceea ce face procedura indragita inclusiv de persoanele care locuiesc in strainatate, calatoresc mult ori au un program neregulat.

Fiecare dinte in parte poate fi deplasat cu precizie cu ajutorul unui soft specializat, astfel incat muscatura si aspectul sa fie ideale. Inca de la inceput, pacientului i se poate prezenta o simulare video a intregului proces.

Acestea sunt numai doua dintre variantele disponibile de aparat dentar invizibil. Efectele fiecarei solutii existente sunt la fel de benefice pentru pacienti. Daca ai probleme cu alinierea dintilor, fa o vizita la un cabinet si vei putea sa alegi cel mai eficient tratament pentru tine!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply