Accesorii

Cum păstrezi strălucirea bijuteriilor din aur?

iulie 2, 2021
cercei de aur

Vara este în sfârșit aici, plină de culoare. Acum este momentul potrivit pentru a-ți etala bijuteriile și dacă au ceva culoare, cu atât mai bine!

Vremea bună este momentul perfect pentru a vă bucura de toate tendințele și aspectele din modă și bijuterii. Decolteurile, rochiile și tricourile, mânecile scurte sau curelele fac ca bijuteriile să fie puse mai bine în evidență acum, mult mai mult decât în perioada rece a anului. O culoare bună a pielii este esențială pentru ca bijuteriile să arate de două ori mai fermecătoare, să strălucească mai mult și să iasă în evidență pe pielea bronzată.

Una dintre cele mai frecvente preocupări în această perioadă a anului este menținerea strălucirii bijuteriilor. Se știe deja că unele bijuterii, precum argintul, își schimbă culoarea în anumite condiții, adică se înnegresc. Dar ce se întâmplă când vine vorba despre aur? Da, și bijuteriile din aur se înnegresc uneori, în anumite circumstanțe. Iată în ce condiții bijuteriile din aur își pot schimba culoarea. Bijuteriile din aur se înnegresc din cauza transpirației. Sudoarea conține clorură de sodiu, care produce acea întunecare nedorită pe bijuteriile din aur.

Evitați întotdeauna să purtați bijuterii din aur în bazinele clorurate. Oricât de mult ați dori să le aveți pe mână, acum e momentul să lăsați brătările de aur deoparte, la loc sigur. Clorul este una dintre substanțele care produc acel aspect de ușoară deteriorare la bijuteriile din aur.

Cum puteți curăța bijuteriile? În primul rând este recomandabil să mergeți la un bijutier. Dacă nu avem timp să mergeți la un bijutier, o puteți face singuri acasă. Pentru aceasta aveți nevoie de un recipient curat cu apă suficient de caldă, încât să puteți scufunda mâinile fără probleme. Adăugați un pic de detergent lichid de vase în apa. Apoi scufundați bijuteriile în apa fierbinte amestecată cu detergent și, cu ajutorul unei pensule moi, (cum ar fi o pensulă pentru sprâncene) începeți să spălăți bijuteriile. Toate acestea în timp ce bijuteria este încă scufundată. Trebuie să aveți grijă deosebită să nu zgâriați bijuteria sau să o deteriorați în vreun fel. Acordați și mai multă atenție bijuteriilor care prezintă un anumit tip de diamant sau piatră prețioasă, cum ar fi cerceii de aur, spre exemplu. În aceste cazuri este recomandabil să mergeți la un profesionist.

Cu toate acestea, aurul este un material foarte rezistent la oxidare. Este atât de rezistent la timp și la agenții externi încât este unul dintre motivele care justifică prețul său ridicat. Aveți toate motivele să purtați bijuterii din aur vara aceasta. Marea varietate de modele și culori vă va inspira, cu siguranță.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply