Diverse

Cum să începi o afacere fără bani

noiembrie 5, 2018
Bigg.ro

Ai o idee grozavă și dorești să o transformi într-o afacere de succes, dar nu ai bani. Și pentru majoritatea antreprenorilor aspiranți, obținerea capitalului necesar este, de obicei, cea mai mare provocare.

Deci, cum să începi propria afacere fără bani?

Lipsa de fonduri nu ar trebui să te împiedice să-ți urmărești visurile antreprenoriale. Având încredere în ideea ta și o viziune clară asupra modului în care o vei executa, o poți face. Odată ce ai înțeles acest lucru, obținerea fondurilor pentru a-ți susține visul nu poate fi la fel de dificilă precum pare.

Deschiderea unei afaceri

Există o mulțime de firme mici, și începerea unei noi afaceri pentru a concura în acest segment va necesita muncă și dedicare. Dacă știi cum să conduci o afacere și ai facut pașii potriviți pentru a începe o afacere, banii nu ar trebui să te oprească.

Fă o listă de afaceri fără bani

Păstrează-ți actualul loc de muncă

A fi practic este extrem de important atunci când te joci cu ideea de a începe o afacere. Ai nevoie de o sursă constantă de venit înainte de a-ți putea înființa afacerea, deci este indicat să-ți menții locul de muncă actual. Dacă îți păstrați locul de muncă actual, vei fi mai sigur atunci când trebuie să-ți asumi unele riscuri.

Lucrează la ideea ta de afaceri

Apariția unei idei de afaceri minunate este doar începutul călătoriei tale ca antreprenor. Există mai mulți pași pe care trebuie să îi faci înainte de a începe aventura. Împărtășirea ideii tale de afaceri este una dintre ele și este foarte importantă pentru succesul afacerii.

Ideea ta de afaceri este cu adevărat unică? Ce valoare va genera? Este ceva ce vrea publicul tău țintă? Sau este ceva ce crezi că ar vrea? Obținerea de răspunsuri la aceste întrebări este importantă pentru a determina dacă ideea ta funcționează sau nu.

Desigur, va trebui să lucrezi mai mult, să pierzi multe ore. Dar trecerea de la statutul de angajat la cel de proprietar de afaceri va fi mult mai netedă, deoarece nu vei avea cheltuieli suplimentare  în privința cărora să te îngrijorezi.

Analizează piața și provocările

Ai o idee strălucită care știi cu siguranță că va funcționa, dar cum rămâne cu concurența ta? Va fi dificil pentru un concurent să-ți copieze ideea și să o pună în practică într-un mod mai bun? Un investitor potențial îți va cere acest lucru atunci când îl vei aborda pentru finanțare. Este foarte important să înțelegi piața pe care îți desfășori activitatea, dar și concurența.

Ar trebui să analizezi mai întâi tendințele și să identifici provocările cu care se poate confrunta afacerea ta. Următorul pas este să înțelegi cum vei aborda aceste provocări pentru a rămâne profitabile.

Evaluează nevoile tale de capital

Ai nevoie de bani pentru a-ți începe afacerea, dar cât de mulți ai nevoie? Fără o idee clară apare riscul de a face o evaluare nerealistă a afacerii tale, ceea ce va împiedica investitorii să te ajute, iar cererea de împrumut să fie respinsă.

Deci, înainte de a începe să te întrebi cum trebuie să strângi bani, trebuie să te concentrezi asupra evaluării cerințelor tale de finanțare. Cât de mult ai nevoie pentru a începe? Cum vei folosi fondurile?

Rețea de oameni

Când nu ai bani pentru a începe afacerea, este esențial să găsești persoanele potrivite care te pot ajuta. Poți participa la evenimente și târguri unde poți găsi potențiali investitori. De asemenea, te poți alătura diferitelor forumuri online pe site-urile de socializare unde poți găsi sfaturi și resurse utile pentru a da viață afacerii tale.

Majoritatea investitorilor sunt destul de activi în domeniul social media, așa că, dacă îi poți convinge cu ideea ta, poți găsi o modalitate excelentă de a-ți vedea visul împlinit.

De îndată ce îl vei împlini, de îndată ce vei pune bazele afacerii dorite, nu uita că trebuie să ți-o promovezi cum se cuvine. Poți face acest lucru cu ajutorul platformei BIGG.ro, creată cu scopul de a-i ajuta pe cei care încep o afacere să-și promoveze serviciile și produsele.

De asemenea, poți profita de unul dintre cele trei pachete BIGG.ro: BIGG, BIGGER, BIGGEST pentru a-ți crește vizibilitatea și poziția în motoarele de căutare, pentru a-ți construi autoritatea brandului etc.

BIGG este soluția ideală pentru o afacere de succes!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply