Casă și Grădină

Cum sa te pregatesti pentru o mutare internationala?

august 24, 2021
firma mutari internationale

Decizia de a se muta intr-o alta tara este una care necesita un anumit timp pentru a fi acceptata de toti membrii familiei, iar pentru pregatirea acestui moment este nevoie de o planificare amanuntita. Totusi, pentru a avea siguranta ca acest proces se va realiza rapid si eficient, fara incidente, cei care au luat deja aceasta decizie pot contracta o firma mutari internationale.

In acest fel, persoanele care se muta scapa de o parte din stresul provocat de mutare, mai ales daca alege o firma serioasa, care trateaza orice situatie cu profesionalism. De aceea, pentru a alege cel mai potrivit partener in acest proces, oamenii ar trebui sa acorde o atentie deosebita cercetarii pentru a gasi firma de mutari pe care si-o doresc.

Cele mai importante, in acest caz, sunt recenziile clientilor care au mai colaborat cu firma respectiva, precum si portofoliul de servicii pe care aceasta le pune la dispozitia clientilor sai.

Ce servicii ofera o firma de mutari internationale?

Mutarea si transportul international de mobila presupune o impachetare mai riguroasa, tinand cont de distanta mare de deplasare, precum si o aranjare corecta si o buna ancorare a obiectelor pentru a asigura integritatea acestora. Astfel ca un element important este si experienta membrilor echipei de transport mobila. Acestia trebuie sa asigure si sa desfasoare urmatoarele servicii in cele mai bune conditii si cel mai eficient mod:

 • pregatirea documentatiei necesare relocarii, de la asigurarea bunurilor pana la realizarea actelor pentru export;
 • impachetarea obiectelor in cutii speciale;
 • demontarea pieselor de mobilier si impachetarea acestuia in materialele potrivite: folie cu bule sau stretch, carton sau paturi din material textil;
 • incarcarea mobilierului si celorlalte obiecte in camion si echilibrarea acestuia pentru transportul in siguranta;
 • transportul propriu-zis;
 • descarcarea lucrurilor din camion si aranjarea acestora conform indicatiilor clientilor;
 • colectarea materialelor utilizate pentru impachetare (cutii, cartoane, materiale din plastic).

De asemenea, indiferent ca este vorba despre mutari nationale sau internationale, o firma specializata, care pune accentul pe calitatea serviciilor si satisfactia clientului, va oferi si asigurare pentru obiectele transportate, astfel incat clientii sa aiba incredere deplina in colaborarea lor.

Sfaturi pentru o colaborare eficienta cu firma de mutari

Odata aleasa firma de mutari, clientii ar trebui sa aiba o comunicare cat mai buna cu aceasta, pentru a putea fi respectate toate cerintele sale, conform indicatiilor oferite. De aceea, FastMoving recomanda ca oamenii sa ofere informatiile cele mai valoroase intr-o maniera clara si concisa echipei care se ocupa de planificarea relocarii. 

In acest fel mutarea se desfasoara conform dorintelor clientilor, fiind puse la punct si cunoscute toate aspectele, de ambele parti implicate in proces, astfel incat sa nu apara costuri ascunse.

Totodata, impachetarea trebuie realizata in asa fel incat sa nu permita obiectelor sa se deterioreze. Prin urmare, cel mai bine ar fi sa fie realizata de echipa firmei de mutari, membrii acesteia cunosc cele mai bune metode de impachetare, iar bunurile – piesele de mobilier, electrocasnice, obiecte fragile – sunt protejate in timpul manipularii si transportului.

In plus, o firma serioasa si profesionista va oferi, pe langa asigurarea bunurilor si un contract de prestari servicii, precum si factura pentru serviciile efectuate.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Ana august 25, 2021 at 8:37 am

  Avem niste prieteni care s-au mutat luna aceasta din tara, o sa le trimit articolul poate mai au nevoie sa transporte ceva.

 • Reply Georgiana Sabina august 25, 2021 at 8:45 am

  Cred ca e o decizie foarte grea și importanta, cu siguranță as apela la cineva în acest sens.

 • Reply Ivan Adriana august 25, 2021 at 6:40 pm

  O firmă serioasă este mereu cea mai bună opțiune.

 • Reply Lucia Mihaela Curea august 25, 2021 at 7:53 pm

  Cred că ar fi o adevărată provocare, dar mi-ar plăcea mult, mai ales știind că sunt firme de incredere cu care să trimit lucrurile.

 • Reply Daniela Otet august 26, 2021 at 6:50 am

  Articolul tău a venit la țanc!!! Chiar ne pregătim prin pentru primăvară când trebuie să ne mutăm în Germania

 • Reply Denisa august 26, 2021 at 10:02 am

  Foarte utile sfaturile tale! Cred ca e destul de grea o astfel de mutare.

 • Reply Albu Steluta Georgiana august 26, 2021 at 3:35 pm

  Pff…eu ma regatesc de-o mutare in acelasi cartier si mi-e groaza!

 • Reply Oprea Carmen august 26, 2021 at 5:53 pm

  chiar despre acest subiect vorbeam cu o amica, s-a hotarat brusc sa se mute la peste 3000 de kilometri si avea nevoie!

 • Leave a Reply