Diverse

Cum sa-ti creezi o strategie SEO eficienta in 2021

iunie 24, 2021

O strategie SEO reprezinta procesul de organizare a continutului unui site pe subiecte pentru a imbunatatii posibilitatea de a aparea in rezultatele cautarii. In esenta, este procesul pe care il urmaresti pentru a maximiza oportunitatea de a obtine trafic organic de la motoarele de cautare. 

A avea o strategie SEO este important, deoarece va ajuta sa ramaneti pe drumul cel bun atunci cand creati continut. Cu acestea, iata pasii estentiali in crearea unei strategii SEO in 2021:

 1. Creati o lista de cuvinte cheie
 2. Analizati prima pagina Google
 3. Creati ceva diferit sau mai bun
 4. Optimizati pentru intentia de cautare
 5. Continutul trebuie sa fie atractiv
 6. Creati link-uri catre pagina dumneavoastra
 7. Imbunatatiti si actualizat frecvent continutul

Un instrument de marketing util si folosit zilnic de catre utilizatori este YouTube-ul. Continutul video conteaza astazi foarte mult in momentul in care vorbim despre marketing online. Deoarece YouTube SEO contribuie la expunerea si vizibilitatea business-ului. 

YouTube este o sursa puternica de informatii pentru oamenii care sunt gata sa invete, sa urmareasca si sa se distreze. Dar cu atat de multi creatori de continut, videoclipurile dvs, nu numai ca trebuie sa fie creative si atragatoare, ci si complet optimizate pentru cautare.

De ce trebuie sa ne focusam pe strategia SEO si cautarea organica?

Daca sunteti in cautarea longevitatii si a rentabilitatii atunci cand vine vorba de strategia de marketing online, strategiile de cautare organice bazate pe SEO nu pot fi depasite. SEO nu numai ca este mai ieftin decat publicitatea cu plata (PPC), dar efectele sale sunt mai indelungate. 

In timp ce campaniile PPC trebuie reinoite si costurile de licitatie fluctueaza, instrumentele de urmarire SEO folosesc date organice pentru a completa liste de cuvinte cheie si continua sa lanseze mai multe idei de continut cu cat te documentezi mai mult.

Desigur, SEO se poate simti la inceput ca o arsura lenta. Cu toate acestea, puteti incepe sa observati cresteri serioase in traficul general si in clasament dupa cateva luni. In plus, cu cat optati pentru SEO pe o perioada mai lunga de timp, cu atat veti observa ca strategiile dau roade si va ajuta sa cresteti site-ul si conversiile, traficul organic etc.

Chiar si incepand de la celalalt capat al spectrului – vizand cuvinte cheie long tail si variante mai detaliate – mai ales cand vine vorba de continut si sub-subiecte specifice, este o modalitate excelenta pentru IMM-uri de a vedea rezultatele mai devreme si de a construi o baza pentru a impulsiona utilizatorii. 

Peste o treime din totalul interogarilor Google contin patru sau mai multe cuvinte (adica cuvinte cheie long tail). Aceste cuvinte cheie nu numai ca sunt mai putin competitive si, prin urmare, sunt mai usor de clasat, dar pot, de asemenea, sa conduca in mod organic o multime de trafic cumulativ. 

Daca vrei sa afli mai multe informaii despre cum iti poti crea o strategie SEO, apeleaza la o agentie SEO care sa te ajute prin consultanta SEO sau prin crearea efectiva a strategiei si implementarea acesteia.

8 sfaturi pentru construirea unei strategii SEO in 2021

Nu este intotdeauna bine sa incercati sa cautati cei mai populari termeni de cautare si sa va asteptati sa puteti concura cu persoanele vechi in domeniu. Este vorba despre cunoasterea publicului si incercarea de a furniza continutul, informatiile si serviciile generale de care doresc / au nevoie. Avand in vedere acest lucru, iata opt sfaturi SEO care sunt la fel de eficiente acum in 2021 precum au fost dintotdeauna.

 1. Scrieti pentru oameni mai intai, si apoi pentru motoarele de cautare 

Dupa cum s-a mentionat deja, algoritmul Google devine mai inteligent pe zi ce trece si, folosind aport uman constant, continua sa se alinieze mai bine la gandirea noastra. Acestea fiind spuse, nu exista o portita inteligenta sau o formula magica care sa depaseasca un motor de cautare, asa ca nu va deranjati sa incercati. Asadar, scrieti pentru oameni, oferind astfel informatii utile si relevante, nu scrieti pentru motoarele de cautare. 

 1. Folositi cuvintele cheie vizate in toate locurile potrivite

In timp ce motivatia ar trebui sa fie intotdeauna pentru utilizatori in primul rand, motoarele de cautare in al doilea rand, iar baza acestui intreg proces trebuie sa fie reprezentata de catre cuvintele cheie.

 1. Concentrati-va pe experienta utilizatorului

Nu este nimic mai rau decat sa navighezi pe un site pe care abia il poti folosi. De fapt, dupa mai mult de cateva secunde de frustrare, majoritatea oamenilor nu se deranjeaza, iar Google va sesiza acest aspect, considerand site-ul ca nefiind util pentru utilizatori. Rezultat va fi scaderea site-ului in pozitionarile Google. 

 1. Concentrati-va pe crearea de legaturi relevante

Dupa cum sa mentionat, un alt aspect cheie in construirea reputatiei domeniului / autoritatea site-ului este construirea de linkuri.

 1. Formatati continutul pentru fragmente recomandate

Fragmentele prezentate reguleaza SERP-urile in aceste zile. Probabil ca sunteti familiarizati cu ele, chiar daca nu ati mai auzit termenul. Acestea sunt casetele de raspuns evidentiate, care apar in partea de sus a paginilor pentru majoritatea cautarilor pe Google. 

 1. Eliminati orice va incetineste site-ul

Nu pastrati informatii pe site de care nu aveti nevoie. Folositi tehnici corecte pentru ca site-ul dvs. web si continutul specific sa vorbeasca de la sine.

          7.Acordati atentie actualizarilor algoritmului Google

Actualizarile de baza si modificarile aduse algoritmului sunt constante si adesea neasteptate, site-urile beneficiind in prim plan de strangerea vizualizarilor la cea mai recenta actualizare.  

 1. Imbunatatiti continutul existent si adaugati subteme lipsa

In cele din urma, trebuie sa va amintiti ca nu exista o linie de sosire reala atunci cand vine vorba de strategia dvs. SEO . Actualizarile constante si lupta cu concurentii inseamna ca trebuie sa lucrati intotdeauna, ca sa nu mai vorbim ca puteti imbunatati in continuare ceea ce ati facut deja. Daca nu ati aplicat deja strategiile SEO in mod corespunzator, revenirea inapoi si actualizarea continutului cu cuvinte cheie, link-uri interne si o mai buna lizibilitate este o modalitate excelenta de a incepe. 

Va puteti asigura chiar ca paginile care au avut performante mai bune mentin cresterea traficului sau se bazeaza pe acel standard actualizandu-le in mod regulat.

Servicii SEO oferite de FivePlus:

 • Audit SEO OnPage si OffPage
 • Audit UX/ UI
 • SEO Local
 • SEO pentru Youtube
 • Content Marketing

Link Building 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply