servicii de curățenie profesională de înaltă calitate.

Cum se realizează o curățenie perfectă în creșe și grădinițe

Curățenia în creșe și grădinițe este, probabil, unul dintre serviciile de curățenie profesionale cele mai delicate, împreună cu curățenia în spitale și centrele de sănătate, deoarece acestea sunt centre în care există copii și facilitățile de prevenire și de igienizare sunt esențiale pentru a preveni infectarea cu viruși sau bacterii, ceea ce, pe de altă parte, este normal la acele vârste, deoarece corpul lor își pregătește apărarea pentru viața adultă.

O bună dezinfecție, igienizare și curățenie în școli se observă, deoarece mediul înconjurător va fi unul sănătos și, prin urmare, vor fi șanse mai mici de îmbolnăvire a copiilor.

Trebuie avut în vedere faptul că o creșă sau o grădiniță este un loc în care mulți copii și educatori petrec multe ore în fiecare zi (de obicei, în spații închise), și din cauza tipului de activități desfășurate în același loc, în cazul în care nu s-a efectuat o curățenie adecvată, se pot acumula cantități mari de murdărie și bacterii, care pot avea drept rezultat apariția de epidemii. Majoritatea copiilor se îmbolnăvesc în anumite momente, deoarece se infectează reciproc: o epidemie clasică este cea de gripă.

Cel mai bun moment pentru a face o curățenie în profunzime sunt perioadele de vacanță, deoarece creșele și grădinițele sunt goale și, prin urmare, este mult mai ușor de făcut curățenie în special în zonele comune.

Dar, pentru a menține acest nivel de curățenie adecvat, ar trebui să se efectueze o curățenie zilnică pe parcursul anului (inclusiv în perioadele școlare).

Această activitate se poate face atât în timpul ​​programului, cât și după terminarea programului, deoarece va fi mai simplu și mai eficient procesul de curățenie, iar a doua zi sălile de curs vor fi în stare perfectă.  

Sănătatea și siguranța copiilor sunt cele mai importante, de aceea vă vom spune cum se realizează o curățenie perfectă în creșe și grădinițe.

Protocolul de realizare a curățeniei

Curățenia zilnică este foarte importantă pentru a menține un mediu plăcut și pentru a evita răspândirea virușilor sau a infecțiilor la copii și personal, deoarece acestea sunt locuri unde există un număr mare de persoane.

Acesta este motivul pentru care este esențial să se urmeze un protocol riguros și strict de acțiune în ceea ce privește dezinfecția și curățarea creșelor și grădinițelor.

Aerisire

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți când faceți curățenie într-o creșă sau o grădiniță (o sală de clasă, un birou, o zonă comună …) este de a aerisi camerele.

Aerisirea sălilor de clasă, birourilor și sălilor comune este foarte importantă înainte de a începe sarcinile specifice de curățenie, deoarece mirosurile vor dispărea și mediul se va aerisi.

Eliminarea deșeurilor

Următorul pas este întotdeauna  eliminarea tuturor deșeurilor care se acumulează în diferite săli ale creșei sau grădiniței.

-Documente situate pe pardoseală

-Guma de mestecat lipită pe orice suprafață

-Golirea  recipientelor

Curățarea pardoselilor

Curățarea încăperilor și a accesului în creșe și grădinițe  este esențială pentru sănătatea centrului. Copiii petrec mult timp jucându-se pe pardoseală și se recomandă o igienizare perfectă a acestui element.

Această sarcină este strâns legată de eliminarea deșeurilor, dar merge mai departe, deoarece ajută la eliminarea deșeurilor sau a murdăriei care nu sunt vizibile cu ochiul liber.

Îndepărtarea prafului și a petelor

Ștergerea praful de pe mobilier

Îndepărtarea prafului de pe mobilier (birouri, scaune, mese etc.) este, de asemenea, esențială pentru o curățenie impecabilă în creșe și grădinițe, dar așa cum am spus mai devreme, trebuie acordată mai multă atenție activității de curățenie din aceste locuri în funcție de condițiile lor speciale.

Curățarea și îndepărtarea petelor de cerneală de pe mobilier

Este, de asemenea, important să se curețe petele pe mesele și scaunele din creșe și grădinițe cu un produs care are proprietăți specifice de degresare și dezinfectare și care este adecvat pentru acest tip de utilizare (trebuie avut grijă atunci când se aplică astfel încât să nu rămână urme de  produs pe mobilier, deoarece unele produse sunt foarte toxice).

Pentru a îndepărta petele de cerneală care se acumulează pe mesele din sălile de clasă, se recomandă utilizarea unor produse de curățare specifice.

Totodată, pentru a face o curățenie exemplară în clasă este bine să se ia legătura cu specialiștii de la Conex Clean, care oferă servicii de curățenie profesională de înaltă calitate. Această firmă de curățenie profesională din București, are experiență vastă în domeniu și oferă servicii extrem de diverse în acest sector. Este vorba de servicii curățenie apartamente și case, curățenie generală, curățenie birouri etc.

Oricine apelează la serviciile Conex Clean nu regretă, ci se bucură de luarea celei mai bune decizie privind curățenia.

8 thoughts on “Cum se realizează o curățenie perfectă în creșe și grădinițe

  1. Emilia says:

    Curatenia este esentiala in orice loc. Daca vorbim de un loc in care stau copiii trebuie acordata mult mai multa atentie, iar seviciile profesionale sunt o solutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *