Nutriție și Sport Sănătate

Cum te ajută suplimentele să faci o detoxifiere naturală și să ai o imunitate de fier

ianuarie 30, 2023
Cum te ajută suplimentele să faci o detoxifiere naturală

Știm cu toții că produsele naturale ajută la menținerea vitalității și a sănătății întregului organism. De mii de ani, oamenii au folosit ingredientele active din produsele naturale pentru sănătate pentru a se menține sănătoși și pentru a trata anumite afecțiuni.

Fie că vrem să ne întărim sănătatea, sa facem o detoxifiere naturală sau să luptăm cu radicalii liberi, suplimentele naturale ne vin în ajutor.

Ce reprezintă matcha și cum ne ajută la sistemul imunitar

Matcha este o varietate de ceai verde cultivat în Japonia, China și în alte regiuni din Asia de Est. Se deosebește de ceai în sensul obișnuit din cauza modului în care este cultivat și a modului în care sunt prelucrate frunzele de ceai. Se transformă într-o pulbere fină, iar pentru preparare, ceaiul nu se infuzează, ci se amestecă.

În ultimii ani, popularitatea acestui ceai matcha pentru sistemul imunitar a crescut foarte rapid. Este influențată de gustul și estetica sa unică, dar mai ales de proprietățile sale revitalizante și tonice.

Matcha conține numeroși antioxidanți care reduc inflamațiile și încetinesc procesele de îmbătrânire din organism. O ceașcă de matcha are de 137 de ori mai mulți antioxidanți decât o ceașcă de ceai verde obișnuit, de 17 ori mai mult decât afinele și de 6 ori mai mult decât fructele de goji.

Pe lângă antioxidanți, matcha conține vitaminele A, E, C, K, grupa B și oligoelemente: potasiu, fier, calciu, zinc, iod, magneziu și altele, în timp ce concentrația mare de clorofilă elimină substanțele chimice nocive și toxinele din organism. Ceaiul ajută organismul să reziste la boli și la acțiunea bacteriilor și virușilor dăunători.

Matcha este apreciată și pentru că această băutură tonifică și revigorează, în același timp ameliorează stresul și ajută la concentrarea și calmarea minții. Rezultatul este un echilibru perfect între energie și calm pentru o zi întreagă.

Un efect la fel de bun îl are și quercetina.

Ce este quercetina și la ce ajută

Quercetina supliment contine ingrediente provenite din surse naturale și anume quercetina 500mg extrasă din coaja de ceapă roșie, iar împreună cu vitamina C fac combinația ideală pentru un sistem imunitar puternic.

Totodată, studiile au atribuit o mare varietate de efecte benefice proprietăților antioxidante ale quercetinei. Iată câteva dintre acestea, cu cea mai extinsă bază de dovezi:

Reducerea inflamației

Radicalii liberi nu doar deteriorează celulele – conform cercetărilor, concentrațiile mari de radicali liberi pot provoca inflamații sau pot crește răspunsul inflamator. Deși inflamația este esențială pentru ca organismul să lupte împotriva infecțiilor și să se vindece, inflamația constantă cauzează probleme de sănătate. De exemplu, mai multe tipuri de cancer, boli de inimă și de rinichi.

Ameliorarea simptomelor de alergie

Studiile pe animale au arătat că quercetina poate bloca enzimele implicate în inflamație și poate provoca substanțe inflamatorii, cum ar fi histamina. Quercetina previne, de asemenea, reacțiile anafilactice provocate de alune.

Efect anticancerigen

Datorită naturii sale antioxidante, quercetina ar putea, în teorie, să lupte împotriva cancerului. Acest studiu a constatat că quercetina a inhibat creșterea și moartea celulelor canceroase de prostată. Alte studii pe animale au demonstrat același efect în ficat, plămâni, sâni, sânge, vezică urinară, colon, ovare, limfocite și glande suprarenale.

Alte beneficii posibile are acesteia sunt:

  • Ajută la lupta împotriva bătrâneții
  • Crește rezistența
  • Ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge

Astăzi, fiecare dintre noi își dorește să se simtă și să arate bine. În acest sens poate ajuta un proces de detoxifiere naturala. Cu o varietate mare de suplimente naturale pentru detoxifiere, nu este atât de greu să o faci.

Organele noastre sunt susținute de un sistem complex de curățare care include ficatul, rinichii, tractul digestiv, plămânii, pielea și o serie de alte organe. Trebuie să avem grijă de sănătatea tuturor acestor organe pentru ca ele să poată elimina substanțele nocive. În cazul în care presiunea asupra lor este prea mare – de exemplu, din cauza unui stil de viață nesănătos și a stresului – este posibil ca acestea să nu-și poată îndeplini funcția în mod corespunzător.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply