Diverse

Cumperi web hosting pentru un magazin online? Iata 3 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte!

ianuarie 14, 2021
Web hosting

Te gandesti sa achizitionezi un plan de web hosting pentru a-ti deschide un magazin online? Comertul electronic poate fi o afacere profitabila pentru multi antreprenori aflati la inceput de drum, deoarece costurile pe care le presupune sunt reduse si exista un sistem de management mai simplu decat cel fizic. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca rezultatele nu apar peste noapte si este nevoie de dedicare pentru a le obtine. Specialistii in web hosting de la THC ne prezinta 3 pasi pe care trebuie sa-i urmezi inainte de a incepe!

  1. Creeaza-ti un plan

Planul de afaceri include, in special, bugetul si strategiile de promovare. Fiecare magazin online este diferit, astfel ca nu se pot determina preturile exacte pentru web hosting si intretinere. In schimb, acestea variaza in functie de furnizor, popularitate, platforma eCommerce utilizata si furnizorii sau agentiile de marketing cu care negociezi. Asigura-te ca faci o estimare ROI realista si ca stii cum sa atragi clientii inca din prima zi. Poti crea campanii de upsell, folosind produse complementare pentru cele comandate sau diverse oferte cu accesorii. In felul acesta, va deveni mai usor sa-ti stabilesti un flux initial de cumparatori.

  1. Verifica piata si trendurile

Piata poate sa arate in realitate total diferit de cum iti imaginezi. De aceea, este important sa faci o cercetare inainte de a deschide afacerea. Mediul online iti pune la dispozitie mai multe unelte pentru a verifica cererea pentru produse, precum si evolutia acesteia. Spre exemplu, in Google Trends poti urmari nivelul de interes fata de un anumit subiect si iti va fi mai usor sa prezici viitorul in aceeasi nisa.

Un alt factor important este competitia. Foloseste un planificator de cuvinte cheie si vezi cati concurenti exista pe anumite fraze, deoarece lipsa competitiei este un semn negativ. Analizeaza testimonialele si recenziile de la clienti, deoarece acestea te vor ghida in directia dorita si te vor ajuta sa intelegi ce lipsuri exista in market si cu ce imbunatatiri poti veni dupa ce achizitionezi planul de web hosting.

  1. Ocupa-te de aspectele legale

Reglementarile legale precizeaza clar faptul ca este obligatorie mentionarea in site a datelor de inregistrare de la Registrul Comertului. Cu alte cuvinte, poti vinde produse intr-un magazin online doar daca detii o firma. Nu poti vinde drept persoana fizica, fiindca acest lucru este vazut ca si contraventie. Drept urmare, inainte de a achizitiona un pachet de web hosting, cel mai bine ar fi sa-ti deschizi un SRL sau un SRL-D.

In cazul in care detii deja o companie in mediul real, adauga-i codul CAEN 4791. Este obligatoriu sa emiti bonuri fiscale sau facturi pentru cumparatori, indiferent de metoda prin care acestia fac achizitiile. Pentru a evita sanctiuni, include pe website tarifele produselor si serviciilor, paginile pentru politica de cookies, alaturi de cea pentru termeni si conditii, precum si datele complete de identificare.

Cum sa alegi un plan de web hosting potrivit pentru acest tip de afacere?

Desi un magazin online nu necesita multe resurse atunci cand se afla la inceput, cu timpul acest lucru se schimba. Din acelasi motiv, ai nevoie de un pachet de gazduire web care sa dispuna de suficiente avantaje pentru a putea sustine o crestere pe termen lung. Asigura-te ca ai parte de uptime de 99,99%, o viteza de incarcare superioara si certificat SSL. Planurile de la un furnizor de incredere care includ aceste beneficii incep de la 0,95 €/luna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply