Nutriție și Sport Sănătate

Cunosti cele 10 beneficii cu care vine orice bicicleta magnetica?

decembrie 12, 2019
bicicleta_magnetica

Este cert ca activitatea sportiva desfasurata in mod regulat reprezinta cea mai simpla si sanatoasa metoda de slabit. Din acest motiv, milioane de persoane din lumea intreaga aleg sa pedaleze confortabil pe o bicicleta magnetica spre obiectivele pe care si le-au propus.

Daca sustii antrenamentele cu o dieta adecvata si reusesti sa exersezi de minimum 3 ori pe saptamana, bicicleta magnetica iti poate aduce, conform specialistilor de la Sport-Mag.ro, urmatoarele 10 beneficii decisive:

1. Antrenamente cardio foarte eficiente. Alergarea nu este singurul procedeu sportiv care poate aduce imbunatatiri sistemului cardiovascular, astfel incat multe persoane aleg o bicicleta magnetica. Sesiunile de pedalare iti vor permite sa imbunatatesti functionarea sistemului cardiovascular fara a fi necesar sa soliciti la maximum fiecare fibra musculara a picioarelor.

2. Dezvoltarea musculaturii. Pedalarea solicita majoritatea grupelor de muschi din partea inferioara a corpului, iar bicicleta magnetica iti permite sa ajustezi rezistenta la pedalare pentru a putea modifica dificultatea exercitiilor.

Astfel, vei putea alege sa tonifiezi musculatura sau chiar sa dezvolti forta respectivelor segmente ale corpului. Pe langa muschii picioarelor si ai fundului, sesiunile de pedalare desfasurate in mod regulat iti vor antrena si musculatura abdomenului, iar aceasta iti va aduce mai multa putere si un echilibru mai bun.

3. Topirea stratului de grasime. Fiindca bicicleta magnetica poate fi folosita atat la antrenamente de forta, cat si cardiovasculare, arderea caloriilor se va produce intr-un ritm foarte bun. Din aceasta perspectiva, utilizarea regulata a acestui aparat fitness nu numai ca va topi depozitele de grasime, dar va intari si tonifia musculatura.

Daca 15-20 de minute de pedalare moderata in fiecare zi iti permit sa mentii o greutate corporala anume, antrenamentele mai lungi si mai intense te vor apropia de rezultate cu adevarat deosebite.

4. Risc redus de accidentare. Talpile tale nu se desprind de pedale pe parcursul sesiunilor de antrenament, asadar impactul asupra articulatiilor este extrem de redus, scazand riscul de accidentare pana la valori minime. Alergarea, sariturile sau urcarea treptelor implica riscul de suprasolicitare a gleznelor si genunchilor, insa pedalarea va afea ca efect chiar intarirea acestora.

5. Imbunatatirea mobilitatii. Pedalarea are ca efect cresterea mobilitatii articulare, motiv pentru care genunchii, gleznele si articulatiile soldurilor tale vor profita din plin de exercitiile pe bicicleta magnetica.

6. Sesiuni de antrenament simple si confortabile. Bicicleta magnetica este un aparat eficient atat in cazul incepatorilor, cat si pentru sportivii de performanta. Varietatea de exercitii oferita este deosebit de mare, iar cele mai multe modele de bicicleta magnetica permit ajustarea precisa a rezistentei la pedalare.

Tot ce trebuie sa faci este sa alegi solicitarea in functie de conditia fizica pe care o ai si de obiectivele pe care ti le propui. Pe langa utilizarea facila, confortul asigurat de folosirea unei biciclete stationare in propria locuinta este excelent: vei putea exersa in fata televizorului fara sa ai grija vestimentatiei.

7. Accesibilitate. Este clar ca vremea de afara nu te va impiedica vreodata sa folosesti bicicleta magnetica din dormitorul sau livingul tau. Daca antrenamentele cardio precum alergarea sau urcarea si coborarea treptelor din parc presupun multa determinare si vestimentatie corespunzatoare temperaturii si eventualelor zile ploioase sau cu vant puternic, bicicleta magnetica de acasa va oferi numai conditii excelente de pedalare.

8. Imbunatatirea starii de spirit. Starea de spirit de dupa antrenamentele pe bicicleta magnetica va fi una excelenta, iar exlicatia este ca stresul si tensiunile acumulate de-a lungul saptamanii vor disparea cu ajutorul activitatii sportive. In plus, oxigenarea buna a tuturor organelor din corp te va umple de energie si iti va relaxa mintea.

9. Fund si picioare sculptate perfect. Sigur ai vazut cum arata picioarele si posteriorul unui ciclist, in special vara, atunci cand se poate observa clar solicitarea musculaturii in timpul pedalarii. Ei bine, afla ca exercitiile pe bicicleta magnetica au exact acelasi efect, astfel incat acestea vor solicita gambele, coapsele si muschii fundului, sculptand aceste zone pana la perfectiune.

10. Sanatate curata! Antrenamentele desfasurate cu regularitate pe bicicleta magnetica nu numai ca-ti vor permite sa slabesti si sa iti dezvolti armonios musculatura, ci te vor ajuta sa imbunatatesti si starea generala de sanatate. Pedalarea imbunatateste functionarea sistemului cardiovascular, protejandu-te de afectiuni grave si ducand la cresterea longevitatii.

Vrei sa te bucuri de toate aceste beneficii pe intreaga perioada a acestei ierni? Alege o bicicleta magnetica din oferta deosebit de cuprinzatoare de aparate fitness si echipament sportiv pe care ti-au pregatit-o specialistii in fitness de la Sport-Mag!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply