Igiena personală

Cupele Menstruale Chilotis – Revolutia menstruala

iulie 12, 2023

Cupele menstruale au câștigat popularitate în ultimii ani, fiind o alternativă mai durabilă și mai rentabilă la produsele menstruale tradiționale. Hai sa discutam si sa intelegem mai bine cum se utilizeaza cupele pentru menstruatie si cum poti profita la maxim de toate beneficiile cupelor menstruale, făcând ca experiența menstruală să fie lipsită de stres.. Vom acoperi totul, de la ce sunt cupele menstruale, cum să le folosești, avantajele și dezavantajele lor, costul și unde le poți găsi. Așadar, haideți să incepem lectura și să eliberăm puterea cupelor menstruale pentru o experiență menstruală mai sănătoasă și mai fericită!

Ce sunt cupele menstruale?

Cupele menstruale sunt dispozitive de silicon medicinal sau de cauciuc în formă de clopot, flexibile, reutilizabile, care se introduc în vagin pentru a colecta sangele menstrual. Ele sunt concepute pentru a fi o alternativă ecologică, rentabilă și confortabilă la tampoanele și absorbantele de unică folosință. Cupele menstruale pot fi purtate timp de până la 12 ore și pot reține mai mult lichid decât majoritatea tampoanelor și absorbantelor, ceea ce le face o opțiune convenabilă pentru zilele cu fluxuri abundente sau zile lungi/aglomerate.

Cum se utilizează o cupă menstruală organică:

 • Alegeți mărimea potrivită: Cupele menstruale sunt disponibile în diferite mărimi, de obicei în funcție de factori precum vârsta, istoricul de nașterii și intensitatea fluxului menstrual. Asigură-te că alegi mărimea potrivită pentru corpul și nevoile tale.

 • Pregătiți cupa: Înainte de a folosi cupa menstruală pentru prima dată, asigurați-vă că o sterilizați prin fierberea ei în apă timp de aproximativ 5-10 minute, sau folosind paharul pliabil pentru sterlizarea cupei menstruale în cuptorul cu microunde. Întotdeauna spălați-vă bine pe mâini înainte de a manipula cupa.

 • Pliază cupa: Există mai multe tehnici de pliere pentru a introduce cupa, dar două dintre cele mai comune sunt plierea în C și plierea “Punch” . Experimentați cu diferite metode pentru a o găsi pe cea care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

 • Introduceți cupa: Așezați-vă într-o poziție confortabilă, cum ar fi ghemuit sau așezarea unui picior pe scaunul de toaletă. Relaxați-vă mușchii și introduceți ușor cupa pliată în vagin, Înclinați ușor cupa spre coccis și împingeți-o în sus până când codita nu mai este vizibilă. Este posibil să fie nevoie să răsuciți ușor cupa sau să vă treceți degetul în jurul marginii pentru a vă asigura că s-a deschis complet și a creat o etanșare.

De asemenea pentru a introduce cupa menstruală mult mai ușor poți utiliza Aplicatorul pentru Cupe Menstruale, un produs unic în România care este disponibil doar pe chilotis.com.

 • Verificați etanșarea: Pentru a vă asigura că, cupa menstruală a creat o etanșare corespunzătoare, trageți ușor de codiță. Dacă cupa nu se mișcă ușor, probabil că ați obținut o etanșare bună. Dacă alunecă în jos, încercați să reintroduceți cupa și să verificați din nou etanșarea.

 • Scoateți și goliți cupa: Pentru a scoate cupa, așezați-vă într-o poziție confortabilă, relaxați-vă mușchii și ciupiți baza cupei pentru a rupe vidul. Mișcați ușor cupa dintr-o parte în alta în timp ce o scoateți. Goliți conținutul în toaletă și clătiți cupa cu apă înainte de a o reintroduce.

 • Curățați și depozitați cupa: După menstruație, sterilizați din nou cupa prin fierberea ei în apă timp de 5-10 minute sau prin utilizarea Paharului pliabil pentru Sterilizarea Cupei Menstruale. Lăsați cupa să se usuce la aer și depozitați-o în punga de pânză furnizată sau într-un recipient curat până la următoarea menstruație.

Care sunt avantajele utilizării unei cupe menstruale?

 • Rentabilă: Deși costul inițial al unei cupe menstruale poate fi mai mare decât cel al unei cutii de tampoane sau absorbante, vă poate economisi o sumă semnificativă de bani pe termen lung. Cupele menstruale pot dura mai mulți ani cu o îngrijire adecvată, ceea ce le face o opțiune mai accesibilă în timp.

 • Ecologic: Cupele menstruale reduc cantitatea de deșeuri generate de produsele menstruale de unică folosință. Alegând să folosiți o cupă menstruală, contribuiți la o planetă mai curată și mai ecologică.

 • Timp de purtare mai lung: Cupele menstruale pot fi purtate timp de până la 12 ore, în funcție de flux, ceea ce înseamnă mai puține pauze la baie și mai multă comoditate în timpul menstruației. Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru femeile cu un program încărcat sau care participă la activități precum sportul sau călătoriile.

 • Risc mai mic de sindrom de șoc toxic (SST): SST este o afecțiune rară, dar gravă, legată de utilizarea tampoanelor, în special dacă acestea sunt lăsate înăuntru prea mult timp. Deoarece cupele menstruale colectează lichidul menstrual în loc să îl absoarbă, riscul de SST este semnificativ mai mic atunci când se folosește o cupă.

 • Mai puține mirosuri: Cupele menstruale creează o etanșare în interiorul vaginului, împiedicând expunerea la aer a fluidului menstrual. Acest lucru poate ajuta la reducerea mirosului asociat cu produsele menstruale, cum ar fi tampoanele și absorbantele.

 • Mai confortabilă: Multe utilizatoare consideră că, cupele menstruale sunt mai confortabile decât tampoanele sau absorbantele clasice. Odată introdusă corect, este posibil să nici nu simțiți cupa deloc.

 • Poate fi folosită cu un DIU: Cupele menstruale pot fi folosite alături de dispozitivele intrauterine (DIU), dar este important să vă consultați medicul înainte de a folosi o cupă cu un DIU pentru a vă asigura o plasare corectă și a evita complicațiile.

 • Sanatate: Cupele menstruale nu contin substante chimice de nici un fel, nici parfum si nici plastic, astfel zona ta intima va fi ferita de reactiile chimice ce se petrec adesea in cazul produselor menstruale clasice.

Care sunt dezavantajele utilizării unei cupe menstruale?

 • Curba de învățare inițială: Poate exista o curbă de învățare atunci când vine vorba de introducerea și scoaterea cupei, dar, cu practica, majoritatea utilizatoarelor devin mai confortabile și mai eficiente în utilizarea cupei.

 • Curățarea și întreținerea: Cupele menstruale necesită o curățare și o sterilizare regulată, ceea ce poate fi consumator de timp pentru unele utilizatoare.

 • Inconveniente în toaletele publice: Golirea și curățarea cupei într-o toaletă publică poate fi o provocare, dar cu o planificare adecvată și cu utilizarea unei sticle de apă, poate fi gestionată.

 • Disconfort posibil: Unele utilizatoare pot avea disconfort în timpul inserției sau al scoaterii, în special dacă au un col uterin sau o anatomie vaginală sensibilă. Este important să experimentați cu diferite tehnici de pliere și poziții pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru corpul dumneavoastră.

 • Reacții alergice: Deși rare, unele persoane pot fi alergice la materialele utilizate în cupele menstruale, cum ar fi siliconul medicinal sau cauciucul. Dacă aveți o reacție alergică, întrerupeți utilizarea și consultați medicul.

Unde găsești cupele menstruale?

O selecție bogată de produse pentru femei, cum ar fi si cupele menstruale, le puteti gasi si in magazinul nostru online chilotis.com. Atunci când cumperi o cupă menstruală, asigură-te că o achiziționezi de la o sursă de încredere și că alegi o cupă fabricată din materiale de înaltă calitate, de uz medical. Caută recenzii și testimoniale de la alte femei care au utlizat produsele Chilotis, pentru a te ghida în luarea unei decizii.

De asemenea, daca cupa menstruala nu te-a convins sa faci trecrea la produsele menstruale reutilizabile, pe chilotis.com vei regasi si chiloti menstruali si absorbante reutilizabile.

No Comments

Leave a Reply