Educație

Curs de limba engleză online pentru începători

octombrie 12, 2018
Curs de limba engleză online pentru începători

Din nefericire pentru elevi, în România există cadre didactice care nu au pregătirea necesară pentru a preda, cel puțin așa a fost pe vreme când am făcut eu școala. Eu am început să fac limba engleză din clasă a 5-a și vă pot asigura că am terminat școala generală fără că eu să știu mare lucru, poate știam zilele săptămânii și câteva cuvinte mai folosite, dar cam atât.

Practic, ora noastră se desfășura desenând iepurași pentru Sărbătorile Pascale sau scriam lecția din carte în caiet, iar primii care terminau mai repede de scris primeau nota 10. Interesant, nu? Acum nu vreau să generalizez și să spun că toți profesorii sunt așa, vorbesc doar din propria experiență. Spre exemplu, de la profesoara de română și de matematică chiar am avut ce învăța, ba mai mult, consider că au contribuit la educația mea.

Școala generală am terminat-o în anul 2007 și pot spune că de atunci a început greul pentru mine. M-am trezit la liceu unde profesorii erau mult mai severi. Din dorința de a nu avea probleme la ora de engleză am decis să fac câteva ore de meditații, dar ce să vezi, nu am găsit o profesoară de engleză care să mă mediteze și pe mine.

Tata îmi dădea bani să fac meditații la engleză doar cu o profesoară, nu cu vecina de la doi care avea știa cât de cât să vorbească în engleză. Poate am întâmpinat probleme să găsesc un meditator pentru că locuiesc într-un oraș mai mic, sau nu existau prea mulți profesori de engleză la vremea aceea.

La liceu, nu eram singura care nu știa engleză, mai erau foarte mulți elevi în aceeași situație ca mine. Ce era frustrat era faptul că nu înțelegeam mai nimic la oră, iar profesoara nu stătea să ne explice, spunea tare și răspicat, lucrurile astea trebuia să le știți din generală, nu stau eu cu acum voi  să vă predau toată materia.

M-am bucurat nespus de mult să aflu că acum se învață engleză încă de la grădiniță sau din grupa 0. În orice caz, în ziua de astăzi este mult mai ușor să faci cursuri engleză, cel puțin online. Din punctul meu de vedere, este mult mai ușor și pentru meditator, dar și pentru elev ca orele să se desfășoare online. Practic, din confortul casei tale poți urma un curs de engleză pentru începători.

Cursul de engleză pentru începători îl poate urma orice persoană dorește, nu trebuie să fii elev pentru a învăța engleză. Înainte de a începe meditațiile la engleză, vei fi supus unui test pentru a descoperi la ce nivel ești, în funcție de rezultatul testului, profesorul de engleză decide la ce nivel ești și îți recomandă cursul care consideră că te-ar ajuta cel mai mult. Orele vor fi ținute pe Skype și vei învăța gramatică, vocabular dar și cum să porți o conversație, pentru că da, practica este bază, fără ea nu poți face mai nimic.

Este foarte important să și comunici, așa îți vei da drumul mult mai ușor la vorbit. Poate ai impresia că tu știi engleză, dar de fapt nu este așa, când trebuie să pronunți anumite propoziții vei întâmpina dificultăți din diverse motive, lipsă de practică, nu ești pregătit îndeajuns de mult sau din teamă de a vorbi o limbă străină de față cu alți oameni.

O oră de engleză pe Skype costă numai 40 de lei, iar programul ți-l faci chiar tu. Cursurile sunt ținute atât dimineața între orele 08-16, dar și seara, între orele 16-21:30. Programul a fost gândit astfel încât orice persoană care dorește să învețe engleză să aibă ocazia.

 Meditatorengleza.com este un site complex care oferă cursuri de engleză în București, cursuri online pe Skype dar și cursuri fără profesor, pentru persoanele care doresc să învețe lucruri noi, să facă teste și exerciții. Nu vă faceți griji, aceste teste vor fi corectate de către un profesor, iar elevul va primi testul corectat pentru a vedea unde a greșit. Mai multe detalii despre curs, preț și program găsiți pe site dacă sunteți interesați.

Mi-aș fi dorit ca în perioada când erau eu la liceu să fi existat asemenea cursuri online care să te ajute să înveți engleză ușor și rapid. Dar cum niciodată nu este prea târziu și mereu există câte ceva de învățat, am să urmez și eu un curs de engleză fără profesor.

Bineînțeles că acum nu mă mai aflu la nivelul de începător, anii au trecut iar din dorința de a învață engleză am făcut tot posibilul să avansez. Pe blog găsiți un articol despre cum am învățat engleză, dacă nu l-ați citit deja vă invit să o faceți.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply