Beauty

De ce este important balsamul de păr și cum să-l folosești corect

februarie 23, 2018

Pe lângă șampon, balsamul de păr este un produs esențial în obținerea unei podoabe capilare demne de invidiat. Deși multe persoane nu acordă atenția cuvenită acestui produs, el este un pas foarte important în rutina de îngrijire a părului.

Folosirea balsamului de păr la fiecare spălare poate face o diferență enormă pentru părul tău. Pe lângă faptul că ajută la descurcarea părului, acesta are multiple beneficii pentru a îmbunătăți sănătatea părului. În sezonul rece părul are tendința să se degradeze destul de tare din cauza temperaturilor scăzute, iar aplicarea balsamului este o adevărată salvare pentru par.

Dacă este folosit corect, balsamul hidratează părul în profunzime, îi conferă vitalitate, strălucire și îl face mai ușor de coafat. Însă, pentru a ne bucura de aceste beneficii este foarte important să folosim balsamul potrivit firului nostru de păr.

părul fin, drept și subțire, căruia îi lipsește suplețea și strălucirea are nevoie de un balsam pentru volum

părul vopsit are nevoie de un balsam care să ajute la estomparea și păstrarea culorii.

părul uscat și deteriorat, lipsit de vitalitate are nevoie de un balsam hidratant care să îl hrănească și hidrateze în profunzime, oferindu-i elasticitatea.

părul normal are nevoie de un balsam care să-i asigure strălucirea și hidratarea de care are nevoie.

părul gras are nevoie de un balsam cu proteine care să regleze excesul de sebum.

părul creț este dificil de spălat și coafat motiv pentru care are nevoie de un balsam care să-i ofere o hidratare intensivă.

Cum se aplică balsamul de păr?

Este foarte important să eviți rădăcinile atunci când aplici balsamul de păr. Acesta se aplică de la jumătatea firului de păr în jos. Produsul se distribuie pe toate șuvițele de păr cu ajutorul unui pieptene cu dinți mari sau pur și simplu cu ajutorul degetelor. Se lasă timp de câteva minute să acționeze după care se clătește cu apă caldă din abundență.

În momentul când clătești părul ai grijă să nu rămână reziduri de șampon sau balsam, deoarece după uscarea părului vei observa că nu pare proaspăt spălat, va fi îmbâcsit și lipsit de volum, motiv pentru care se va îngrășa mult mai repede.

esteto.ro%20

You Might Also Like