Diverse

Eficienta unui kit de camere de supraveghere este data de locul unde sunt montate acestea

decembrie 21, 2017

Chiar daca alegi cel mai performant si scump model de pe piata, un kit de camere de supraveghere va fi eficient doar daca acestea sunt amplasate corect. Cele doua scopuri principale ale unui kit de camere de supraveghere sunt descurajarea infractorilor, respectiv identificarea si prinderea acestora.

Pentru ca primul scop sa fie indeplinit, camerele de supraveghere trebuie amplasate in locuri vizibile. Observand ca este filmat si dandu-si seama ca poate fi cu usurinta identificat si prins, raufacatorul va renunta cel mai probabil la planul sau si va alege un obiectiv nesupravegheat. Daca totusi infractorul nu observa camerele de supraveghere sau decide sa le ignore, fiecare miscare a sa va trebui surprinsa de camere, in vederea identificarii si prinderii sale. In acest scop, camerele de supraveghere trebuie amplasate in locuri strategice.

Iata care sunt cele mai bune locuri in care poate fi amplasat un kit de camere de supraveghere:

1. In zonele-tinta

Pe langa linistea si siguranta lor, unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg sa isi instaleze kituri de camere de supraveghere este faptul ca detin lucruri de valoare in spatiul respectiv, fie el o locuinta sau sediul unui business. Cel mai probabil, infractorii cunosc si ei acest lucru si, odata ajunsi in interior, se vor indrepta catre obiectele de valoare si locul in care acestea sunt tinute.

La capitolul zone-tinta intra sertarele cu bani, bijuterii, seifuri sau orice alt loc din care raufacatorii ar putea sustrage bunuri sau obiecte de mare valoare. Un kit de camere de supraveghere indreptate catre o zona-tinta va permite observarea comportamentului persoanelor suspecte si te va ajuta sa determini daca acestea au comis sau nu o infractiune.

2. In zonele de intrare si iesire

Zonele de intrare si iesire sunt esentiale pentru trasarea semnalmentelor raufacatorilor si stabilirea identitatii acestora. Pentru a surprinde imagini folositoare, camerele de supraveghere trebuie montate in zonele spre care privesc persoanele care intra sau ies dintr-o locuinta sau din sediul unui business.

Kitul de camere de supraveghere trebuie amplasat in asa fel incat, in momentul deschiderii usii de la intrare, lumina exterioara sa nu ajunga direct in lentila, deoarece se va crea o diferenta de luminozitate, iar persoana va aparea in imagini sub forma unei umbre. Din acest motiv, se recomanda filmarea raufacatorilor in momentul in care parasesc locatia, deoarece in acest caz camera de supraveghere va fi amplasata cu spatele la usa, iar problema diferentei de luminozitate va disparea.

Totusi, trebuie precizat ca exista si kituri de camere de supraveghere dotate cu functii speciale pentru conditii de lumina nefavorabila, cum ar fi AWB (Auto White Balance), AES (Automatic Electronic Shutter), HLC (High Light Compensation) si BLC (Backlight Compensation).

Un truc foarte eficient pentru descurajarea hotilor este amplasarea unui monitor langa camerele de supraveghere, pe care sa ruleze imaginile surprinse de acestea. Oamenii privesc instinctiv catre monitoare, iar, in momentul in care se va vedea in imagini, un infractor va renunta foarte probabil la planul sau.

3. In zonele retrase

Un alt loc in care se recomanda montarea unui kit de camere de supraveghere il reprezinta locurile intunecate si ascunse, spre exemplu parcari sau alei retrase, pe care multi raufacatori le aleg pentru comiterea de fapte reprobabile. Daca este montat corespunzator, un kit de camere de supraveghere poate fi foarte eficient in reducerea actelor de violenta si vandalism in astfel de locuri, unde de obicei nu exista martori oculari.

Un aspect important de care trebuie sa tii cont in cazul zonelor retrase este legat tocmai de luminozitatea redusa. Astfel, trebuie sa alegi un kit de camere de supraveghere cu senzor IR sau sa montezi o sursa de iluminare suplimentara in apropierea camerelor.

4. In zonele unde se realizeaza tranzactii (in cazul business-urilor)

Daca detii un business, zonele unde au loc tranzactiile cu clientii trebuie monitorizate continuu de un kit de camere de supraveghere. La acest capitol intra chioscurile, tejghelele si casele de marcat.

You Might Also Like