Diverse Lifestyle Uncategorized

Esti in cautarea unui grinder potrivit? Iata ce trebuie sa stii inainte sa il cumperi!

februarie 15, 2019
grinder

Cei care isi achizitioneaza pentru prima oara un astfel de accesoriu pot fi coplesiti de multitudinea de modele existente pe piata. Avand atatea marimi, forme si functii, de unde putem sti care este un grinder potrivit pentru noi? Citeste in continuare articolul pentru a deosebi mai usor criteriile dupa care poti face alegerea perfecta!

Dimensiunile grinderului

Printre considerentele de baza pe care le poti lua in calcul este si marimea grinderului. Cu toate acestea, aici intervin si preferintele tale personale. Iata un mic ghid, care sa te ajute sa alegi dimensiunea potrivita:

Grinder mic – Cu un diametru intre 30 si 40 mm, este usor si discret, fiind recomandat celor care prefera sa il aiba la ei pentru orice eventualitate. Se preteaza pentru macinarea a jumatate de gram din amestecul tau de plante sau tutun. In aceasta categorie intra si grinder-cardurile, care, datorita formei, pot si transportate cu usurinta chiar in portofel!

Grinder mediu – Acestea pot avea intre 40 si 60 de mm, fiind printre cele mai des intalnite, cu o capacitate de 2 sau chiar 3 grame.

Grinder mare – Perfect pentru serile petrecute in compania multor prieteni, acestea sunt fabricate cu scopul de a macina mari cantitati de tutun sau ierburi. Practice si durabile, acestea se bucura de un asortiment special de modele.

grinder

Tipul de compartimentare

Daca ai inceput deja sa cauti un grinder potrivit, probabil ca ai observat ca in dreptul fiecarui model sunt trecute si compartimentele (camerele) cu care vin echipate. Majoritatea modelelor pot avea 2, 3 sau 4 camere. Iata care este diferenta:

  • Grinder din doua parti

Este un model simplu, cu doua parti ce dispun de dinti in interior, care sunt asezate una peste cealalta si rotite pana la macinarea amestecului de tutun. Se curata foarte usor.

  • Grinder din trei parti

Fata de modelul de mai sus, acesta dispune de un al treilea compartiment, pentru a depozita tutunul sau materialul.

  • Grinder din patru parti

Este un model foarte des intalnit, care, fata de modelele anterioare, dispune de o extra sita si camera pentru colectarea polenului.

Materialul de fabricatie

Si la acest capitol vei avea de a face cu o multitudine de modele, confecitonate din materiale diferite, de la piatra sau lemn pana la otel inoxidabil sau aluminiu.

  • Grinder din aluminiu – Durabil si cu un pret redus, este un model foarte accesibil si des intalnit.

  • Grinder din lemn – Cu toate ca nu este la fel de durabil ca un model din metal, are avantajul de a fi manufacturat, ceea ce rezulta in modele foarte aspectuoase, cu detalii complexe.

grinder

  • Grinder din plastic – Fiind foarte ieftin, este o solutie eficienta, in special ca grinder de rezerva pentru deplasari.

  • Grindere din piatra – Fiind foarte elegante, acestea se bucura si de o durabilitate crescuta. Sunt de regula formate din doua parti.

Tine cont de sfaturile de mai sus si iti vei alege cu siguranta un grinder potrivit. Nu uita sa citesti si review-urile utilizatorilor, care te vor ajuta sa te ghidezi in alegerea grinderului perfect!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply