Diverse

Ghid pentru iluminare spirituală

ianuarie 6, 2022

„Puterea prezentului” a fost scrisă de Eckhart Tolle, un om normal căruia, peste noapte, i s-a întâmplat ceea ce mulți poate caută: a fost iluminat. El însuși povestește, în această carte, cum și când s-a întâmplat. Într-un moment dificil din viața lui, în care trecea printr-o depresie profundă, iluminarea a avut loc, fără ca el să o fi căutat și asta i-a schimbat viața. Nu există niciun secret: pur și simplu, a fost brusc capabil să se vadă pe sine ca esența dincolo de minte, rațiune, analiză, emoție. A putut să se vadă pe sine ca pe o expresie eternă a vieții. Ce s-a întâmplat cu el?! A încetat să se identifice cu vocea minții, cu sentimentele, cu ego-ul, cu un nume sau o țară, cu idei, cu o aparentă și realitatea efemeră și și-a dat seama că toți suntem conștiință. Oamenii care cred în această transcendență, trebuie, în cele mai multe cazuri, să o caute în mod conștient și deliberat. Iar scopul lui Eckhart Tolle este să ghideze, să ajute, să arate indicii despre cum se poate realiza.

Ar trebui să fie clar că „Puterea prezentului” nu este o carte de magie. Poate fi citită ca o carte de filosofie budistă sau ca un manual. Lectura este foarte plăcută, întrucât explică în termeni foarte simpli, foarte direcți aceleași lucruri pe care le-au spus profesorii iluminați din toate timpurile. Acesta este marele său atu: face acel mesaj etern foarte accesibil cititorului.

După cum indică titlul, cartea „Puterea prezentului” explică că singura modalitate de a intra în contact cu adevăratul sine și de a elimina barierele impuse de minte, este de a trăi momentul. Și nu se referă la familiarul “carpe diem”, care se prelungește o zi întreagă, ci la a exista în acest moment, acum, în această secundă. Existați și nu deveniți slujitori și sclavi ai minții, care vă poartă constant în trecut sau în viitor, împiedicându-vă să fiți aici și acum. Cu alte cuvinte, vă arată cum să meditați.

Poate că cei care se vor bucura cel mai mult de această lectură vor fi cei legați de sau deja predispuși să accepte mesajul lui Eckhart Tolle. Este o carte pentru cei care caută o primă lectură în domeniul filosofiilor despre transcendență. Desigur, se pot bucura de ea și oamenii care, deși sunt sceptici, apreciază o nouă abordare a vieții, Oameni care sunt dispuși să încerce tehnici  menite a-i ajuta  să trăiască viața mai încet și cu mai multă încredere în sine.

„Puterea prezentului” este ușor de citit și Eckhart Tolle vine cu același mesaj iar și iar, deși el folosește resurse diferite și ne arată căi diferite. El clarifică faptul că, atunci când vine vorba de meditație, toate drumurile duc la Roma. Luați drumul care vă place cel mai mult, trăiți cu puterea prezentului și veți obține scopul dorit: a fi acum.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply