Home&Decor

Iata cele 3 functii vitale ale aparatelor de aer conditionat!

februarie 12, 2021
aparate de aer conditionat

Verile toride din ultimii ani au determinat tot mai multe persoane sa achizitioneze sisteme performante de climatizare si aparate de aer conditionat cu functii avansate si performante deosebite. Confortul termic este foarte important in viata de zi cu zi atat in propria locuinta, cat si in mediul de lucru in care activezi.

Eficienta si starea de spirit a persoanelor care simt disconfort din cauze termice pot fi afectate vizibil, motiv pentru care marii distribuitori autorizati din tara noastra au diversificat ofertele si pun la dispozitie servicii integrate pentru a oferi tot confortul necesar, indiferent de mediu.

Pentru majoritatea persoanelor, cea mai importanta functie a aparatelor de acest tip este cea de racire a aerului din incapere. Cu toate acestea, racirea aerului este doar una dintre cele 3 functii vitale pe care trebuie sa le indeplineasca un echipament de acest tip. Asadar, in randurile de mai jos vei descoperi care sunt functiile esentiale ale gamei de aparate de aer conditionat si motivul pentru care aceste functii sunt atat de importante pentru confortul si sanatatea persoanelor.

Racirea

Racirea aerului dintr-o incinta este motivul pentru care a fost dezvoltata gama larga de aparate de aer conditionat disponibila astazi, asadar aceasta va fi prioritatea fiecarui echipament. In functie de dimensiunile si caracteristicile spatiului interior pe care doresti sa il racesti, poti opta pentru modele single split, multisplit sau chiar sisteme generale de climatizare. Evident, marile cladiri comerciale sau industriale vor avea necesitati specifice, insa exista sisteme care se pot adapta oricarei nevoi.

Dezumidificarea

O alta functie de baza a sistemelor de aer conditionat este reducerea nivelului de umiditate din aerul prezent in incinta. Chiar si in regiunile aride, umiditatea se poate acumula foarte rapid in aerul din interiorul locuintei sau mediului de lucru, iar acesta este un detaliu ce poate afecta chiar sanatatea persoanelor din respectivul spatiu.

Din fericire, insusi procesul de racire a aerului este responsabil si pentru dezumidificarea mediului interior. Din acest motiv, majoritatea tipurilor de aparate de aer conditionat au conducte de evacuare a condensului produs de umiditatea din incapere. O umiditate relativa mare poate permite dezvoltarea mucegaiului in diferite zone ale spatiului interior, avand efecte nedorite asupra sanatatii persoanelor din acel spatiu.

Ventilarea

In final, aparatele de aer conditionat sunt o solutie potrivita si pentru ventilarea incintei. Indiferent ca alegi un sistem complex de climatizare, un aparat portabil sau un echipament clasic cu montaj pe perete, acesta va favoriza circulatia aerului in interiorul locuintei sau mediului tau de lucru. Aerul “statut” poate crea disconfort, insa ventilarea poate elimina mirosurile si poate aduce aer proaspat in incapere.

Evident, ventilarea cu ajutorul aparatului de aer conditionat difera de cea realizata prin deschiderea ferestrelor si usilor, intrucat filtrele echipamentului de climatizare vor “curata” aerul pe care il introduc in incinta. Astfel, acesta va fi lipsit de alergeni, de praf si de noxele din atmosfera marilor orase.

Daca vrei sa alegi echipamentul optim dintr-o gama deosebit de diversificata, descopera catalogul Vollmax! Vei avea la dispozitie sute de solutii tehnice de calitate superioara, iar preturile sunt extrem de avantajoase!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply