Sănătate

Iata tot ceea ce trebuie sa stim despre blefaroplastia cu laser

ianuarie 29, 2020
Ce este blefaroplastia cu laser si cum este diferita de chirurgia conventionala?

In Romania, tot mai multe persoane apeleaza la diferite tehnici chirurgicale pentru a reda corpului sau chipului frumusetea de odinioara, sau pentru a indeparta defecte pe care le considerau prea evidente. Una din clinicile la care apeleaza este cea a Dr. Gad Renert. Una din cele mai cerute interventii este https://www.dr-renert.com/portfolio/blefaroplastia-cu-laser. Blefaroplastia este o procedura chirurgicala ce are scopul de a corecta aspectul pleoapelor. Poate fi necesara in urma unui accident sau a unui traumatism in aceasta regiune a fetei, sau poate chiar sa fie solicitata de catre pacientul care observa semne de imbatranire in jurul ochilor.  Blefaroplastia este o operatie care imbunatateste aspectul pleoapelor si, prin urmare, zona din jurul ochilor. Actioneaza in special asupra excesului de grasime si piele localizate in aceasta zona.

Pacientii care utilizeaza acest tip de operatie au, in general, peste 35 de ani si sunt de cele mai multe ori femei, desi tot mai multi barbati sunt interesati si de aceasta practica. Sunt persoane care au marcata trecerea timpului pe fata si mai ales la nivelul pleoapelor. Aceste efecte temporale se caracterizeaza prin aparitia unor umflaturi la nivelul pleoapelor inferioare si un exces de piele la nivelul pleoapelor superioare.

Ce este blefaroplastia cu laser si cum este diferita de chirurgia conventionala?

Blefaroplastia cu laser utilizeaza tehnologia laser in locul bisturiului, in diferite momente in timpul procedurii. Acest lucru face posibila renuntarea la bisturiul rece, unitatea electrochirurgicala si forceps pentru anumite etape precise ale actului. Pe de alta parte, obiectivul acestei practici este acelasi cu cel al blefaroplastiei clasice: realizarea parametrilor de normalitate estetica si functionala la nivelul pleoapelor. Putem spune ca interventia cu laser este mai putin invaziva decat chirurgia conventionala a pleoapelor, ceea ce permite pacientului sa nu aiba atatea hematoame sau inflamatii postoperatorii ca in cazul metodei traditionale.

Cine poate fi supus unei blefaroplastii cu laser si in care cazuri este contraindicata?

Toti pacientii care doresc sa corecteze excesul de piele si grasime din pleoape pot solicita aceasta interventie, cu exceptia cazului in care au contraindicatii legate de utilizarea laserului. Pacientul ideal este unul care are probleme cu pungile de sub ochi  si care este informat pe deplin cu privire la operatie, avantajele si riscurile sale.

Dincolo de contraindicatiile clasice in domeniul procedurilor chirurgicale cosmetice (lipsa de necesitate, asteptari nerealiste, infectie locala, sarcina, boli sistemice semnificative, coagulare a sangelui sau sistemul imunitar scazut), este important sa nu se faca o astfel de interventie la pacientii cu ochii uscati. Sindromul de ochi uscat poate fi o contraindicatie foarte importanta in practica blefaroplastiei.

Cum are loc o procedura de blefaroplastie cu laser?

Inainte de a practica anestezia locala, pe pielea pacientului si mai exact pe pleoape sunt trase cateva semne de referinta. Acesta este un pas foarte important, deoarece face posibila planificarea operatiei si verificarea semnelor atunci cand pacientul este asezat, dar si in picioare, anestezia avand tendinta de a deforma tesuturile odata infiltrate.  Dupa cateva minute, se fac inciziile pe piele si se elimina sau se redistribuie excesul de grasime si piele in timp ce vasele mici de sange sunt coagulate. Laserul ofera un avantaj mai ales in timpul coagularii vaselor mici de sange. Intr-adevar, face posibila practicarea unei coagulari mult mai selective decat cea realizata cu un cutit electric (electrocauter). Acest lucru va evita inflamatia a pacientului in perioada postoperatorie.

In unele cazuri, se vor aplica suturi interne menite sa repozitioneze o parte din muschiul pleoapelor, precum si coltul extern al ochiului, atunci cand acesta din urma este foarte relaxat. Aceasta se numeste plastie musculara si cantopexie. Dupa ce acesti pasi diferiti au fost finalizati, chirurgul trebuie sa sutureze pielea. In functie de tehnica de suturare si de materialul utilizat, cusaturile pot fi indepartate mai devreme sau mai tarziu. De obicei, sunt lasate acolo timp de 3 pana la 6 zile. Tesuturile care au fost cauterizate au nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca.

Care sunt avantajele blefaroplastiei cu laser?

Dupa cum am mentionat mai sus, utilizarea laserului pentru blefaroplastie, ca orice alt tip de operatie, are avantajul de a genera mai putine inflamatii si hematoame post-chirurgicale.

Exista alte tipuri de interventii sau tratamente care pot fi asociate cu blefaroplastia cu laser?

Inainte de a a recurge la blefaroplastie, este necesar sa se analizeze structurile situate deasupra si dedesubtul pleoapelor, adica sprancenele si regiunea malara (pometii si tesuturile aflate deasupra). Daca exista modificari intre una sau mai multe dintre aceste structuri, acestea trebuie corectate mai intai, inversul cauzand rezultate estetice slabe, dar si functionale. 

Blefaroplastia cu laser este o invoatie extraordinara, menita sa readuca famailor si barbatilor aspectul frumos, intins, al pleoapelor. Cand avem pleoapele cazute, numai exista alte remedii in afara de blefaroplastia. Insa nu este nicio problema sa apelam la o astfel de procedura. Aceasta ne va ajuta sa avem pleoape frumoase si sa ne recastigam increderea in propria persoana. Pentru mai multe informatii, puteti contacta Clinica Dr. Gad Renert.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply