Siguranta la locul de munca

Importanta masurilor si angajarii unui specialist din categoria cadru tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor la locul de munca

Siguranta la locul de munca este extrem de importanta, indiferent de domeniul de activitate. Dezastre sau incidente pot sa apara chiar si in cel mai sigur loc de pe pamant. De exemplu, un incendiu poate sa izbucneasca la fel de bine intr-un atelier de raparatii masini, unde incidenta este mai mare din cauza substantelor inflamabile cu care se lucreaza, dar si intr-un birou de traduceri. O priza poate lua oricand foc pe timpul noptii sau orice alt act nefericit poate duce la un incendiu de proportii. Insa, pentru ca nu mai traim intr-o lume care nu este guvernata de legi, masurile de precautie se iau in orice locatie destinata muncii.

De ce trebuie sa aiba prioritate protectia impotriva incendiilor la locul de munca?

Intrucat incendiile continua sa apara in instalatiile noastre la locatiile unde ne desfasuram activitatea, protectia impotriva incendiilor are prioritate. Orice incendiu, indiferent de dimensiunea lui, este extrem de periculos. Avem multa munca in fata noastra pentru a elimina complet incendiile la locul de munca. Insa aceasta munca care este mai mult decat compensata prin numarul de raniti si decese pe care le vom preveni.

Pentru protectia impotriva incediilor, cele mai multe companii sau institutii angajeaza un specialist in protectia si stingerea incendiilor (PSI). Va doriti sa aveti un asemenea specialist sau doriti chiar dvs. sa deveniti unul? Atunci alegeti https://www.cursuriautorizate.eu/categ-cadru-tehnic-cu-atributii-in-domeniul-prevenirii-si-stingerii-incendiilor. Un asemenea curs va formeaza ca si Cadru Tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor. Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A) si avizat ISU (Inspectoratul pentru situatii de urgenta). Participand la acest curs, candidatul se va familiariza cu termenii specifici privind acordarea asistentei  tehnice de specialitate in situatii critice, cercetarea contextului producerii incendiilor, avizarea documentatiilor privind PSI; controlul privind respectarea masurilor de PSI; elaborarea documentelor specifice activitatii de PSI si SU; instruirea salariatilor in domeniul PSI ; planificarea activitatii de PSI; organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor; monitorizarea activitatii de PSI.

Acest curs se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa se specializeze in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor si persoanelor desemnate din institutii, care trebuie sa organizeze si sa conduca activitatea in domeniul apararii impotriva incendiilor. In urma absolvirii examenului final, cursantii vor intra in posesia certificatelor de Absolvire pentru ocupatia de “Cursul de Cadru Tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor” si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului.

Cursurile se desfasoara atat la sediul firmei din Bucuresti si ale partenerilor din toata tara cat si la sediile firmelor/institutiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat. Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului. Durata unui curs este de 108 ore si orele au loc Vineri, Sambata si Duminica.

Cheia pentru eliminarea incendiilor este sa existe un plan solid de prevenire a acestora. Un plan de prevenire a incendiilor necesita o baza puternica si sa se ia masurile necesare ca toate riscurile potentiale de incendiu sunt gasite si documentate. Acum, acest lucru poate parea putin coplesitor atunci cand luam in considerare cateva linii de lucru, cum ar fi o instalatie de productie extinsa.

Cu siguranta, va exista o lista foarte lunga de pericole potentiale de incendiu in aceste spatii. Dar luati in considerare implicatiile pe care le are o lista atat de exhaustiva. Procedand astfel, documentam in detaliu toate sursele potentiale de incendiu, astfel incat sa putem crea planuri si proceduri pentru a preveni producerea acestor incendii. Cadrul tehnic va sti exact ce sa faca in acest sens.

Pericolele de incendiu pe care nu le documentam, cele care ne lipsesc, sunt cele care pot provoca cele mai importante dezastre. Chiar si mici incendii, avand in vedere circumstantele adecvate, pot escalada pana la focuri imense si daune catastrofale. Acesta este motivul pentru care trebuie sa includem toate sursele de caldura, prizele electrice si orice alta sursa care ar putea aprinde un incendiu.

Implementarea procedurilor de protectie impotriva incendiilor

Planurile de prevenire a incendiilor nu se opresc aici. Dupa ce sunt documentate toate pericolele de incendiu, procedurile de protectie impotriva incendiilor trebuie dezvoltate pentru manipularea si depozitarea corespunzatoare a materialelor periculoase, asigurandu-va ca exista precautii adecvate atunci cand le folositi in apropierea pericolelor de incendiu. De asemenea, este important sa va asigurati ca nu sunt depozitate in apropierea unor lucruri ce reprezinta pericole de incendiu. In plus, trebuie dezvoltate controale pentru potentiale surse de aprindere, pentru a se asigura ca acestea nu vor duce la incendii necontrolate.

Planurile trebuie, de asemenea, sa includa metode de suprimare pentru fiecare pericol de incendiu. Nu toate incendiile sunt la fel si, prin urmare, nu putem stinge fiecare foc cu apa. Ce s-ar intampla daca am folosi apa pe un foc pornit intr-un panou electric? Suntem de acord cu faptul ca nu dorim ca unul dintre angajatii nostri sa faca asta. De aceea, cadrul tehnic va face instructajul angajatilor.

Managementul optim al sigurantei si un cadru tehnic PSI va ajuta sa faceti o prioritate din protectia impotriva incendiilor la locul de munca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *