Diverse

Importanța securității la locul de muncă

iulie 3, 2019

Securitate și sănătate în muncă

Este bine cunoscut faptul că fiecare angajator își dorește ca activitatea lui să aibă profit, dar oare câți dintre ei oferă condiții optime pentru angajați?

Nicio întreprindere, indiferent de domeniul unde activează nu poate funcționa fără angajați, motiv pentru care angajatorul este obligat să creeze un spațiu de lucru care să ofere protecție la locul de muncă.

Pe unii dintre angajatori îi interesează securitatea muncii, ca urmare au decis să apeleze la compania de consultanță SmartFox.

De ce? În primul rând, foarte mulți antreprenori aflați la început de drum nu cunosc legislația muncii, așadar nu știu exact ce au de făcut pentru ca activitatea lor să se desfășoare în siguranță, atât pentru angajați dar și pentru ei.

Ce servicii oferă compania de consultanță SmartFox?

O companie de consultanță va identifica și evalua riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională la locul de muncă. Spre exemplu, dacă activitatea se desfășoară într-o fabrică unde se produc produse pentru curățenie profesionale sau șantier, este foarte important ca angajați să lucreze doar dacă au echipament de protecție.

Poate unul dintre angajați este alergic la un ingredient, dar el nu știe acest lucru, riscă să se îmbolnăvească dacă nu poartă echipament de protecție. Sau dacă angajați lucrează pe șantier, riscul de accidentare este foarte ridicat.

Angajatorul este obligat legal să elimine posibilele riscuri care pot duce la rănirea angajaților. Specialiștii vor analiza și identifica care sunt factori de risc, după care vor stabili ce măsuri de prevenire și protecție sunt necesare pentru a crea un spațiu de lucru sigur pentru muncitori.

Pentru a identifica factorii de risc din sistemul de munca, specialiștii folosesc metoda de evaluare INCDMP, avizată de ministerul muncii.

Incendiile la locul de muncă pot fi prevenite dacă sunt luate toate măsurile de siguranță. Dar, pentru că nimic nu este 100% sigur, muncitori trebuie instruiți ce trebuie să facă în cazul unor incendii. Mai exact, să se îndrepte către ușile de ieșire fără a crea haos și să aștepte intervenția pompierilor, care știu exact ce au de făcut.

Un mare avantaj este faptul că compania de consultanță oferă soluții adaptate special pentru nevoile angajatorului, dar și angajaților. Pentru a fi siguri că varianta aleasă a fost pusă corect în aplicare, consultanții vor urmări tot procesul de realizare. Totodată, sunt realizate periodic verificări pentru a se asigura că sunt respectate și funcționale soluțiile stabilite.

Dacă dorești să apelezi la serviciile oferite de compania de consultanță de invit să accesezi site-ul smartfox.ro. Aici găsești mai multe informații.

Acestea fiind spuse, dacă ești antreprenor sfatul meu este să iei toate măsurile de siguranță pentru a evita posibilele accidentări la locul de muncă.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply