Diverse

Lumânări parfumate și beneficiile acestora

mai 24, 2022
lumânare parfumată

Ce poate fi mai plăcut decât să ajungi acasă seara târziu, obosit după o zi lungă de lucru, și să îți aprinzi o lumânare parfumată? Ei bine, poate sunt câteva lucruri care merg mână în mână cu acest context, însă ideea principală e că lumânările au evoluat mult de-a lungul anilor.

Pe vremuri le țineai în casă doar pentru posibilitatea în care rămâneai fără curent, sau pur și simplu nu ai vrut să cheltui atâta. De-a lungul timpului însă, lumânările au devenit, dintr-o sursă esențială de iluminat, o nevoie estetică primară în orice locuință.

Dar te-ai gândit vreodată dacă are și anumite beneficii, pe lângă cele de înfrumusețare?

  1. O atmosferă plăcută, poate chiar romantică

Dacă tot am început cu partea estetică pe care lumânările parfumate le oferă, menționăm atunci că sunt excelente în a crea o ambianță deosebită în orice spațiu. O seară romantică alături de partener? O seară romantică de una singură în care te uiți la Netflix? O seară a jocurilor cu prietenii, când ai nevoie de un plus de suspans în mediu? Tot ce trebuie să faci e să aprinzi strategic câteva lumânări parfumate prin apartament și voila! Atmosfera ideala tocmai a luat naștere!

  1. O atmosferă relaxantă

Dacă tot vorbim de mediu, lumânările nu au doar puterea de a face un decor irezistibil, ci de asemenea de a-ți influența starea de spirit. Dacă ai fost vreodată la un terapeut sau la un masaj, poate ai observat că și în aceste ambianțe sunt folosite lumânările parfumate, nu degeaba.

Strălucirea delicată a lumânării te ajută să te relaxezi, să uiți de stres și să îi dau o pauză mult dorită minții tale. Încearcă asta acasă: aprinde o lumânare, uite-te la flacăra acesteia timp de 60 de secunde, și simte beneficiile tot restul serii.

  1. Maschează mirosurile neplăcute

Nu spunem că în locuința ta ar exista mirosuri neplăcute, dar știm cu toții cât de enervant este când vecinul de lângă se apucă să gătească mâncăruri cu usturoi în toiul serii, când tu tocmai ai simți nevoia de relaxare.

Din păcate mirosurile călătoresc destul de repede, astfel, te poți trezi rapid că adulmeci mâncarea vecinilor, chiar dacă nu dorești asta. Însă aprinzând o lumânare parfumată, vei putea spune adio usturoiului și bine ai venit miros plăcut de lavandă, sau portocale, sau eucalipt.

  1. Alege mirosul ideal în funcție de starea de spirit

Doar fiindcă lumânările parfumate sunt grozave și adaugă un plus vieților noastre, nu înseamnă că orice miros ne este pe plac. Astfel, trebuie să știi din start ce îți dictează corpul. Dacă ai nevoie de relaxare, alege o lumânare cu miros de lavandă. Dacă ai nevoie de un plus de concentrare, alege eucaliptul. Iar pentru a te ajuta cu anxietatea și depresia, o lumânare cu miros de lămâie va face minuni!

  1. Beneficii sănătoase

Dacă tot am menționat ce influență pozitivă pot avea lumânările parfumate asupra psihicului, hai să ne referim puțin la aromaterapie, de care sigur ai auzit. Nu doar te calmează, ci îți impun o stare de spirit mai bună pe termen îndelungat. Te pot ajuta în lupta cu stresul și cu anxietatea prin crearea unei atmosfere mai plăcute, mai calmante, în care să te simți în siguranță pentru a renunța la griji. Astfel, în loc să aprinzi câte o lumânare parfumată din an în paște, încearcă să faci un obicei din asta, pentru a observa beneficiile pe termen lung.

Dacă te-am convins, tot ce mai rămâne de făcut este să experimentezi, pentru a vedea exact ce arome se potrivesc personalității și nevoilor tale. Pentru un plus de imbold, Crazy-Deals.ro îți oferă un cod reducere Notino, ca tu să ai acces la cele mai tari lumânări parfumate și nu numai, ci și difuzoare de aromă sau produse necesare pentru aromaterapie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply