Casă și Grădină

Mobilă la comandă sau mobilă direct din magazin? Tu ce alegi?

august 14, 2020
Mobilă la comandă vs mobilă standard

Mobilă la comandă vs mobilă standard

Alegerea mobilierului nu este deloc o treabă ușoară, cum cred unii. Spun asta deoarece aceast domeniu s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, acum avem la dispoziție numeroase companii care realizează mobila la comanda sau standard.

Din propria experiență, vă recomand mobila la comandă. De ce? Ei bine, în urmă cu noi ani m-am mutat la casa mea și după lungi plimbări prin magazine, am găsit mobilă living. Problema a fost că dimensiunile sale nu erau deloc potrivite încaperii în care trebuia amplasată.

Deși mobila era foarte frumoasă nu am avut încotro decât să renunț la ea și să continui căutările. Și m-am plimbat iar prin magazine, am fost și în alte orașe apropriate să caut mobila perfectă pentru living însă fără niciun rezultat.

Am găsit o mobilă vintage care mi-a plăcut, însă culoarea nu se potrivea cu pereții și parchetul. Ar fi fost perfect ca piesele de mobilier să fie un alb sau un gri deschis, dar ele erau un maro închis.

După ce mi-a trecut supărarea am decis că nu am altă soluție decât să apelez la profesioniști pentru a-mi realiza mobila la comandă. Știam de la început că am și această opțiunea de a cumpăra mobila la comandă, dar am evitat.

Ca tot omul, am vrut mobila cât mai repede, dacă se putea și într-o zi. Eram foarte entuziasmată și abia așteptam să-mi mobilez casa exact cum doresc. Nu era nimeni care să-mi zică că nu-i plac alegerile mele.

Mobilă la comandă – avantaje și dezavantaje

Dezavantajele mobilei la comandă ar fi durata de livrare și prețul, deși este unul justificat. Avantajele sunt că mobila se potrivește perfect încăperii, ai opțiunea să alegi modelul și culoarea dorită dar și micile accesorii de mobilier, care fac diferența.

Specialiștii Mam Bricolaj m-au ajutat cu tot ce am avut nevoie. Fiind prima mobilă la comandă, nu știam exact ce voiam, dar ei mi-au oferit consultanță în realizarea mobilei la comandă, astfel încât să iau cea mai bună decizie pentru casa mea.

Un aspect foarte important, de care am fost încântată, a fost faptul că am putut să aleg materialul din care va fi realizată mobila. Bineînțeles că am optat pentru calitate, nu am în plan să schimb mobila prea devreme.

Tot procesul cred că a durat în jur de o săptămână. Când a venit vorba de montarea mobilierului, bineînțeles că n-aveam nicio treabă, dar pentru asta sunt părinții, să ne ajute la nevoie. Tata a fost cel care a montat mobila, eu doar l-am asistat.

Mama a fost foarte încântată de mobila cumpărată de mine, încât a decis să își facă și ea mobila hol la comanda. La anul, că acum am cheltuit prea mulți bani, am în plan să-mi fac mobila dressing la comanda. Vreau un dressing alb, exact cum vedem în filme.

Sfatul meu este că cumpărați ce mobilier doriți, chiar dacă costă mai mult, eu zic că merită investiția. Mobila poate fi folosită și ani buni, dacă este întreținută corespunzător.

Tu ce preferi? Mobilă la comandă, după bunul plac sau mobilă standard?

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Mihaela Curea august 15, 2020 at 7:52 am

  Eu am ales mobila la comanda pentru ca am vrut ceva diferit, nuante mai atipice si pe dimensiunile dorite nu gaseam nimic in magazine.

 • Reply Georgiana Sabina august 16, 2020 at 5:56 am

  Pana acum am luat mobila mereu din magazin, parca altfel e cand o vad eu si o ating si mi fac o parere

 • Reply Oana august 16, 2020 at 1:19 pm

  Noi am ales sa o facem pe comanda pentru ca am vrut ceva personalizat si nu găseam în magazin. Am fost foarte mulțumiți de varianta aleasă.

 • Reply Ruxandra august 17, 2020 at 3:04 am

  Mie mi-a fost ușor să iau ce am găsit direct în magazine. Cred că doar patul aș putea spune că a fost „pe comandă” :))) asta pentru că de unde l-am achiziționat, totul se face pe comandă și pot modifica anumite lucruri dacă le ceri.

 • Reply Anca august 17, 2020 at 7:46 am

  Mobila la comanda cred ca e cea mai buna alegere pentru ca iti iei exact ce iti place si dimensiunile potrivite.

 • Reply Simona august 17, 2020 at 9:56 am

  Cred ca mobila la comanda e mai utila ca sa poti sa o potrivesti mai bine in camera si sa fie fix pe stilul tau.

 • Reply Oprea Carmen august 17, 2020 at 10:14 am

  acum nu am nevoie dar cred ca si una si alta! pentru colturi mai greu de aranjat as opta pentru la comanda!

 • Reply Mirela Marin august 17, 2020 at 11:15 am

  Mobila la comandă am ales, deoarece aveam dimensiuni și forme, chiar piese pe care nu le-aș fi găsit.
  Am fost mulțumită de rezultat , calitate, preț, aspect. Acum, am de înlocuit câteva piese, articolul tău mă va ajuta cu siguranță.

 • Reply Beauty With Camy august 17, 2020 at 11:42 am

  Eu prefer sa comand direct din magazin, nu contează neapărat prețul. 😊. Important e sa fie de calitate. 😊

 • Reply Ioana august 18, 2020 at 11:39 am

  Noi nu ne-am făcut mobilă comandă, dar luăm în calcul să o facem în viitorul apropiat. ❤️

 • Reply Pulbere de stele august 19, 2020 at 1:44 pm

  Sincer, prefer mobila de serie, dar nu luata din magazin, ci de pe online. Asa am facut cand mi-am redecorat apartamentul si nu-mi pare rau deloc! Pe comanda as face daca as fi nevoita, din cauza unui spatiu prea mic sau ceva de genul.

 • Leave a Reply