Diverse Lifestyle

Motive pentru a-ți schimba radical stilul de viață

ianuarie 3, 2020

Motive pentru a-ți schimba radical stilul de viață

Ai sentimentul că viața ta nu funcționează bine sau nu te satisface pe deplin. Zilele tale încep să fie mai grele decât în ​​mod normal și începi să te gândești serios la eventuale schimbări în viața ta. 

Această situație despre care vorbim poate fi temporară. La un moment dat, poți să încetezi să te gândești la aceste lucruri, dar când această situație se repetă, este timpul să acționezi și să vezi ce lucruri ar trebui să schimbi.

Când zona de confort nu mai este zonă de confort

Când o persoană se obișnuiește să trăiască într-un fel, putem spune că se acomodează cu acel fel. Însă nu putem ști dacă este acel mod de a trăi este cu adevărat cel dorit.

Această circumstanță de viață este adesea numită „zona de confort” și cuprinde tot ceea ce ne înconjoară, ceea ce poate nu ne place, dar care ne satisface într-un fel. Vorbim despre muncă, prieteni, hobby-uri, obiceiuri etc.

Poate am fost împinși în acea zonă de confort de ani buni și, desigur, acum este greu să ieșim din ea. De ce să schimbăm ceva care ne face „fericiți”?

Ce te face cu adevărat fericită? Confortabilul sau ceea ce îți dorești

În acest moment este timpul să faci o reflecție foarte oportună. Ce este fericirea pentru tine?

Cu toții avem vise, hobby-uri și aspirații neexplorate, dar deși credem că acest lucru ar fi ceea ce ne face fericiți, poate căutarea acestuia devine un chin.

Dar ceea ce este clar este că, dacă ajungem la punctul în care confortul nostru nu ne face cu adevărat fericiți și nici nu se va întâmpla asta, este timpul să ne asumăm riscuri și să căutăm obiective noi, motivații și să facem schimbări în viața noastră.

Nimeni nu a spus că fericirea va fi ușor de realizat…

Câteva motive pentru a face schimbări în viața ta

După această introducere foarte profundă (și existențială), vom trece la fapte și vom enumera câțiva factori asupra cărora ai putea reflecta pentru a-ți schimba viața în mai bine. 

 – Munca ta nu te face fericită: munca este unul dintre pilonii vieții (sau cel puțin ale vieții autosuficiente). Este clar că la foarte puține persoane le place să meargă la muncă, mai mult decât orice, deoarece nimănui nu-i place să aibă obligații, dar dacă activitatea pe care o desfășori este mereu la fel, fără viitor, prost plătită etc… de ce nu te gândești la schimbarea locului de muncă?

Casa ta nu este ideală: Acest factor poate depinde foarte mult de puterea de cumpărare a fiecărei persoane, dar dacă în casa ta nu te simți confortabil și crezi că ai avea nevoie de un alt tip de casă, ai putea căuta metode alternative. Poate faptul că trebuie să te muți te împiedică să nu o faci. Și atunci nu mai există o scuză economică, pur și simplu, fă o mișcare.

Nevoie de independență: O idee puțin în aceeași linie cu ceea ce am spus înainte. Dacă trăiești împreună cu familia sau cu prietenii și nu mai vrei să trăiești cu ei sau ai nevoie doar de spațiul tău și de a-ți impune modul de viață, de ce nu iei decizia de a trăi sigură?

Nu îți place corpul tău și vrei să arăți mai bine: Această schimbare este ușoară, dacă vrei să  ai un corp frumos, va trebui să îți schimbi modul de viață. Va trebui să ții o dietă și să faci exerciții fizice în mod regulat. O astfel de schimbare va fi o provocare, dar recompensa interioară poate fi foarte plăcută.

Începe să te bucuri de hobby-urile pe care le ai de foarte mult timp. Există un hobby la care te  gândești de mult: „într-o zi voi începe să …” sau „într-o zi voi învăța să…”. Dacă crezi că ai nevoie de schimbări în viața ta pentru a fi mai fericită, va trebui să îți analizezi gândurile și să-ți notezi toate acele dorințe vechi.

Trebuie să socializezi: dacă ceea ce te chinuie este viața socială sau lipsa de contact cu alte persoane, ar trebui să începi să fii mai deschisă cu oamenii și să cauți activități care îți pot oferi oportunități de interacțiune și care îți umplu viața ceva mai mult.

O astfel de activitate poate fi videochatul. Devenind model de videochat ai posibilitatea să cunoști oameni noi, să interacționezi cu ei și să-ți schimbi radical stilul de viață. Din acest motiv, îți recomandăm să te alături echipei CamStars pentru a începe să vezi viața cu alți ochi. Se fac angajări modele de videochat la studioul din București. Mult succes!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply