Frumusețe

Pudra pentru păr rărit, ce este și cum acționează?

iulie 13, 2021

Cu siguranță, la un moment dat și tu te-ai aflat în situația în care părul a început să cadă excesiv, în momentul când pe alocuri golurile se observe mai mult decât ți-ai dorit.

Cauzele căderii părului sunt numeroase, de la cele ce țin de modul de viață la cele ce țin de tratamente, medicamente, alimentație.

Înainte de a vorbi despre soluții, tratamente cosmetice și pudra pentru păr rărit, să ne amintim câteva lucruri simple despre fazele creșterii părului: anagen (faza de creștere), catagen (faza regresivă), telogen (faza de repaus). Ciclul de creștere a părului este unul complex, ușor de înțeles. În prima etapă  părul crește constant, această perioadă durează între 3 și 7 ani. A doua fază, este una scurtă, nu durează mai mult de 10 zile și este considerată de specialiști perioada de tranziție, în care 1-2% din firele de păr încep să cadă în mod natural. In utima etapă, telogen, perioad de repaus pentru foliculi, poate dura aproximativ trei luni, după care ciclul se reia. Totuși, uneori ciclul de creștere poate fi disturbat, și firele de păr cad prematur, în număr mare. Aceasta este perioada care trebuie să îți dea de gandit, care trebuie controlată, sau cumva ajutată cu pudra pentru păr rărit Toppik.

Ce este pudra pentru păr rărit?

Pudra pentru păr rărit Toppik este un produs cosmetic ce are în compoziție cheratină, compuși naturali asemănători cu cei ce se găsesc în firele de păr și în unghii. Este alternativa naturală, eficientă pentru momentele când ciclul de creștere al părului este dereglat, indiferent de cauză. Pudra se aplică ușor, cu ajutorul aplicatorului opțional de tip spray, sau pur și simplu prin scuturarea flaconului pe zonele cu păr rărit. Tot procesul dureaza doar 30 de secunde iar efectele rămân chiar și până la 4-5 zile.

Principalul său scop este mascarea începutului de calviție și efectele alopeciei areate sau difuze. Totuși beneficiile pudrei pentru păr rărit nu se opresc aici: tot mai multe femei o consideră un produs cosmetic pentru mascarea micilor imperfecțiuni sau pur și simplu pentru a da mai mult volum părului. Iar în barbershop-uri, pudra Toppik este folosită pentru a da un aspect mai uniform bărbii sau pentru a contura liniile unor coafuri mai îndrăznețe.

Trebuie să se țină cont că pudra pentru păr rărit Toppik este un produs cosmetic, nu un tratament, deci nu favorizează creșterea rapidă a părului și nu stimulează regenerarea acestuia. Pudra cu nanofibre este in principiu un make-up pentru păr, o soluție eficientă de a ascunde micile imperfecțiuni.

Cum acționează pudra pentru păr rărit Toppik?

Principiul de acțiune este unul simplu. Pudra este realizată din nanofibre de cheratină naturală, încărcate electrostatic, care la aplicare sunt atrase și se lipesc de firele de păr. Firele astfel cosmetizate capătă volum și par mai groase, așadar aspectul general este mult îmbunătățit.

Pudra de nanofibre este disponibilă în mai multe varietăți de culoare, astfel ca selectarea nuanței potrivite  fie o decizie ușor de luat. După aplicare, nanofibrele se amestecă printre firele de păr iar rezultatul este unul natural, acestea fiind nedetectabile chiar și privind de la o distanță de câțiva centrimetrii.

În concluzie, pudra cu cheratină poate fi o soluție rapidă și eficientă în multe situații legate de căderea sau rărirea părului. Fie că o folosești regulat, pentru un boost de încredere sau doar la anumite evenimente, pentru un look impecabil de moment, nanofibrele pot fi trucul tău secret pentru un păr des și bogat.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply