Călătorii

Sfaturi utile pentru o excursie pe bicicletă

aprilie 28, 2018

Turismul cu bicicleta este cea mai nouă metodă prin care poți descoperi lumea. În ultimii ani toți mai mulți tineri decid să călătorească cu bicicleta, deoarece pot explora mult mai bine frumusețile naturii.

Bicicleta îți oferă posibilitatea să te deplasezi oriunde, oricând vrei. Având dimensiuni reduse poți evita cu ușurință traficul din oraș. Sperăm că în viitorul apropriat vor fi mai multe piste pentru bicicletă, astfel încât să nu mai fie nevoie să mergi pe stradă.

Dacă ți-ai planificat o excursie pe bicicletă trebuie să iei în vedere următoarele sfaturi utile:

1. Traseul

Destinația la care dorești să ajungi trebuie să fie stabilită dinainte să pornești de acasă. În funcție de tipul de bicicletă pe care îl ai și de condiția ta fizică, stabilești ruta pe care să mergi și cât timp să dureze excursia. Sfatul meu este să nu te aventurezi singur, este mult mai plăcut să ai pe cineva alături de tine.

Folosește un GPS sau hărțile de pe telefon pentru a te orienta, informează-te înainte să pornești la drum dacă locurile unde vrei să călătorești sunt sigure. Nu uita să verifici și cum va fi vremea în următoarele zile.

2. Echipamentul

Casca de protecție, mănușile și îmbrăcămintea corespunzătoare nu trebuie să lipsească. Siguranța înainte de toate, așadar acordă importanță acestor lucruri.

Pentru a evita nefericitele accidente cel mai bine este să îți cumperi cauciucuri corespunzătoare fiecărui anotimp. Click aici pentru a descoperi cea mai mare varietate de cauciucuri la cele mai bune prețuri.

Există cauciucuri pe piața din România care se adaptează perfect pentru vremea urâtă, cum ar fi ploaie,nisip, zăpada etc. Vezi prețuri aici la întreaga gamă de cauciucuri de bicicletă.

3. Asigură-te că ai cu tine o trusă de prim ajutor

Cel mai bine este să ai cu tine mereu o trusă de prim ajutor, nu se știe când vei avea nevoie. Și chiar dacă nu ai nevoie de ea, mai bine să fie decât să îi duci lipsa.

4. Ia-ți bagaje ușoare

Da, da știm cum suntem noi femeile, ne place să avem cât mai multe haine cu noi în vacanță, dar vă asigur că aici nu este cazul. Cel mai bine călătorești când ai cu tine un bagaj mic și ușor, ce conține doar strictul necesar.

5. Stai hidratat

Este foarte important să consumi apă cât mai multă, mai ales dacă afară este foarte cald și soare. Deshidratarea îți poate ruina întreaga vacanță.

You Might Also Like