Diverse

Stimulează creativitatea și imaginația copilului cu ajutorul puzzle-urilor

decembrie 10, 2019
Cum stimulăm creativitatea copiilor?

Jocuri care stimulează creativitatea și imaginația copilului

Poate pentru unii părinți stimularea creativității la copil pare o etapă lipsită de importanță, însă lucrurile nu sunt deloc așa cum cred ei.

Stimularea creativității și imaginației încă de la vârste fragede stau la baza unei dezvoltări frumoase în adolescent. Tocmai de aceea părinții trebuie să încurajeze partea creativă a copilului, lasându-i imaginația să zburde liberă.

După cum probabil bine știți, trăim în era tehnologiei, lucru care este foarte bun pentru noi, dar asta nu înseamnă că, copilul trebuie să petreacă ore în șir jucându-se la calculator.

De ce e important să  dăm frâu liber creativității?

Înainte de a afla cum poți stimula creativitatea copilului, iată care sunt beneficiile ei:

învață lucruri noi;

este mai atent;

își antrenează mintea;

ajută la îmbunătațirea memoriei;

crește gradul de concentrare;

îl ajută să comunice mai bine;

– învață să se descurce singur;

îi sporește încrederea în sine;

este distractiv;

Cum stimulăm creativitatea copiilor?

Există câteva metode prin care putem stimula creativitatea copilului, însă cea mai distractivă și eficientă metodă sunt jocurile. În timp ce copilul se joacă învață și lucruri noi benefice pentru dezvoltarea lui.

Dintotdeauna, puzzle-urile au fost printre cele mai recomandate jocuri pentru a stimlua creativitatea și imaginația copilului.  Acest tip de joc presupune multă răbdare și concentrare.

De ce să așteptăm ca copilul să meargă la grădiniță pentru a învăța literele, cifrele și animalele când există jocuri puzzle din lemn care să ne ajute în privința asta?

De ce e important să  dăm frâu liber creativității?

Sunt conștientă că odată cu era digitală, atât părinții cât și copii sunt atrași de gadget-uri, însă să nu uităm că din punct de vedere optic și tactil nu oferă aceeași experiență.

Un alt avantaj al jocurilor puzzle este faptul că părinții pot petrece mai mult timp împreună cu copilul lor, desfășurând activități utile și distractive.

Dacă timpul nu-ți permite să te joci puzzle cu copilul tău, poți oricând să inviți un prieten de-al lui pentru a se juca împreună.

De unde cumpărăm puzzle copii?

Niciodată nu este prea devreme pentru a stimula creativitatea copilului. La Editura Diana găseti puzzle copii 1-3. Orice copil este pregătit să se joace cu puzzle de îndată ce este capabil să distingă forme sau culori.

La vârsta de 1-3 ani copii se joacă cu puzzle cu piese mari, ușor de manevrat, de preferat din lemn. Însă copii puțin mai mari se pot juca fără probleme cu puzzle 3d.

Dacă copii cei mici pot rezolva puzzle cu 12 piese, cei mari pot rezolva cu ușurință puzzle cu 205 de piese. Necesită doar atenție și dorința de implicare din partea copilului.

Care sunt beneficiile jocurilor tip puzzle?

Niciodată cumpărarea unui puzzle nu va fi o investiție proastă, trebuie doar ca acesta să fie cumpărat în funcție de vârsta și preferințele copilului.

Odată ce copilul a crescut și nu-l mai folosește nu-l arunca, oferă-l cadou mai departe, cu siguranță alți copii se vor bucura de el.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply