Travel

Sunt sigure cumpărăturile online din străinătate?

septembrie 18, 2019
Poșta Română mi-a pierdut coletul

Chiar dacă comerțul online din țara noastră este într-o continuă creștere, unii români preferă să cumpere din străinătate deoarece este mai ieftin. Până la urmă, cine nu iubește reducerile și o gamă variată de produse care la noi în țară nu se găsesc?

De cele mai multe ori, eu prefer să cumpăr online, fie că comand de pe site-uri din România sau din străinătate.

Poșta Română mi-a pierdut coletul

Dacă mă urmăriți de ceva vreme, știți deja că îmi plac produsele de pe site-ul River Island. Mi-am cumpărat de foarte multe ori poșete de la ei și nu am avut probleme cu livrarea, asta până anul trecut când mi-am cumpărat un portofel și comanda nu a mai ajuns la mine.

Cu ajutorul site-ului Tracktry am verificat unde se află comanda mea și ei spuneau că a ajuns la destinație. M-am dus la poșta și am întrebat de pachet și au zis că la ei nu a ajuns nimic.

Am luat legătura cu un membru al echipei River Island care se ocupă cu serviciul pentru clienți și i-am zis că am folosit site-ul respectiv pentru urmărire colete și acolo zice că pachetul a ajuns la destinație.

După ce au verificat și ei, mi-au zis că așa este, pachetul meu este la poștă și să mă duc să-l ridic. M-am dus și nou și aceeași poveste, au zis că pachetul nu este la ei.

Le-am zis celor de la River Island că am fost de două ori la poștă și ei zic că pachetul meu nu este acolo. Norocul meu a fost că mi-au restituit banii pe care i-am plătit pe portofel și pe livrare și ei au dat pachetul pierdut în România în momentul livrării.

Ei bine, ce să vezi că după 8 luni primesc un aviz acasă că am un pachet de ridicat de la postă. Ce credeți că era? Exact! Pachetul din Anglia pe care l-am comandat atunci și ar fi trebui să ajungă la mine în termen de 7 zile lucrătoare, nu după 8 luni.

Este sigur să cumpărăm de pe Aliexpress?

Dacă obișnuiești să faci cumpărături online cu siguranță ai auzit și tu de faimosul magazin online din China, și anume Aliexpress. Eu comand destul de des produse din China și nu am avut probleme.

Iată câteva aspecte la care sunt atentă înainte să comand de pe Aliexpress:

   – Vânzătorul

Aliexpress este un magazin online unde oricine își poate vinde produsele. Eu aleg să cumpăr de la cei care au cele mai multe recenzii pozitive și comenzi. Pozele puse de clienții care au mai cumpărat același produs pe care mi-l doresc și eu sunt de mare ajutor.

   – Termen de livrare

De obicei, termenul de livrare este de două luni. Eu urmăresc comanda cu ajutorul site-ului Ordertracking , așa știu pe unde se află pachetul meu și când ar trebui să ajungă la mine.

Îmi place să folosesc acest site de urmărire colete deoarece pot urmări mai multe pachete deodată.

   – Dispută

Dacă termenul de livrare a trecut iar pachetul nu a ajuns la mine, am opțiunea să încep o dispută între mine și vânzător.

Până acum nu a fost cazul, dacă s-a întâmplat ceva și pachetul nu a mai ajuns la mine, am contactat vânzătorul în privat, și fie a prelungit durata de livrare s-au mi-a restituit banii, fără să fie nevoie să ne certăm.

Mare grijă, dacă vreți să cumpărați de pe Aliexpress și suma produselor comandate depășește 10 euro, produsele vor merge la poșta vamală unde veți fi nevoiți să plătiți TVA.

Tu comanzi produse din străinătate?

You Might Also Like

10 Comments

 • Avatar
  Reply StylishCocktails septembrie 18, 2019 at 9:21 am

  -_-‘ Și eu am comandat de pe Aliexpress, și câteva pachete s-au rătăcit, cel mai probabil tot la noi …

 • Avatar
  Reply Mihaela Curea septembrie 18, 2019 at 12:04 pm

  Eu inca nu am avut incredere, dar imi tot fac curaj daca se pot urmari coletele.

 • Avatar
  Reply Beauty With Camy septembrie 18, 2019 at 5:34 pm

  Sunt colete care le-am pierdut si din străinătate si din Romania.. Deci nu stiu ce sa spun..

 • Avatar
  Reply Adina-Florentina septembrie 18, 2019 at 8:00 pm

  Si eu comand de pe aliexpress si uneori mi-au fost pierdute pachetele la posta, sau au ajuns din China in Romania intr-o saptamana si au stat la noi la vama cateva saptamani bune…pana au ajuns la posta…

 • Avatar
  Reply Rox septembrie 18, 2019 at 8:57 pm

  Comand destul de des pe AliExpress, nu am avut probleme. Nu ma tem sa comand in strainatate, uneori doar de acolo pot cumpara ce-mi trebuie 🙂

 • Avatar
  Reply Pricop Alexandra-Iuliana septembrie 19, 2019 at 7:04 am

  Chiar comand destul de des produse din străinătate. Zilele acestea ar trebui să sosească un colet din Anglia.

 • Avatar
  Reply Mirela Marin septembrie 19, 2019 at 3:00 pm

  Eu nu am comandat, dar ceilalți membri ai familie o fac destul de des . Nu i-am auzit plângându-se, nu știu ce să spun. Cred că probleme sunt peste tot.

 • Avatar
  Reply Anca septembrie 20, 2019 at 7:11 am

  Eu cumpar des online si mai nou si din strainatate. Nu stiam ca poti urmari comanda cu ajutorul acestui site.

 • Avatar
  Reply Buder Cristina septembrie 20, 2019 at 9:29 am

  Și eu comand cu livrare prin posta română dar deocamdată nu am întâmpinat probleme la livrare. 🙂

 • Avatar
  Reply Emilia Oana septembrie 20, 2019 at 5:19 pm

  Nu am comandat pana acum din strainatate, mai ales din cauza taxelor. Posta vamala este destul de departe de orasul in care locuiesc.

 • Leave a Reply