Home&Decor

Tot ce trebuie sa stii despre verificarea si intretinerea pieselor de motocultor

octombrie 4, 2019
piese_motocultor

Ai inceput sa iti planifici activitatea din primavara? Odata ce se dezgheata solul, poti incepe sa creezi noi santuri pentru rasaduri, din care vor creste legume delicioase, perfecte pentru tot anul! Inainte de a incepe insa treaba, vei avea nevoie sa verifici cu atentie utilajul tau, pentru a te asigura ca nu are nevoie de noi piese pentru motocultor. Si daca ai trebuinta de piesele de schimb, acum le poti comanda online de la Roco Piese, la cel mai competitiv pret de pe piata! Iata ce trebuie sa stii pentru a verifica si intretine piesele de pe motocultorul tau!

Orarul de mentenanta

Acest orar ar trebui sa exista pentru orice fel de scula sau unealta detinuta si folosita in gospodarii. In cazul unui motocultor, este necesar sa facem verificari destul de des, pentru a evita cazurile in care defectiunea apare din cauza neglijentei noastre. De exemplu, inainte de orice folosire, dar si o data la 5 ore de folosire, va trebui sa verifici nivelul uleiului si sa cureti motorul. La primele ore de folosire (2-3) este important sa verifici suruburile, piulitele si curelele daca sunt inca in tensiune. Nu uita sa schimbi uleiul de motor si sa verifici nivelul uleiului de transmisie.

O data la 10 ore verifica din nou legaturile, schimba uleiul de motor si lubrifica cartusul de filtru aer, daca acesta este echipat. Dupa 30 de ore de folosire va trebui sa verifici uleiul de transmisie, presiunea aerului din roti si orice fel de urma de uzura la cutite.

Uleiul de transmisie

Daca detii un motocultor cu o cutie de viteze, acesta va avea un sistem de transmisie separat, cu propriul sau ulei. Lasa motocultorul sa se raceasca si asigura-te ca este pozitionat pe o suprafata plana. capacul de deschidere pentru baia de ulei de transmisie este localizat direct deasupra axului rotilor.

Lubrifiere

Nu uita sa lubrifiezi piesele de motocultor de cate ori este nevoie! Lubrifiaza manerele, osia cutitelor si a rotilor, precum si regulatorul de adancime. Pentru a accesa osiile, va trebui sa indepartezi intai cutitele si rotile.

Filtrul de aer

Pentru curatarea filtrului, cea mai simpla metoda este pur si simplu sa il lovesti de o suprafata dura pana ce se desprinde toate murdaria de pe acesta. Daca motorul vine echipat cu un filtru de tip cartus, il poti curata cu un solvent nonalcoolic sau apa si putin detergent, dupa care se lasa la uscat. Filtrele Honda, de exemplu, se curata prin “inecarea” lor in ulei de motor curat, dupa care se storc pentru a indeparta uleiul in exces. Filtrele Briggs&Stratton nu necesita curatare.

Bujia

Schimba bujia daca aceasta este defecta sau functioneaza greu. Nu uita sa setezi distanta corecta in functie de modelul de motor al motocultorului.

Curatarea motorului

Lasa motorul sa se raceasca cu cel putin jumatate de ora inainte de a incepe aceasta operatiune. Detaseaza aparatoarea si sterge-o pe interior cu o carpa putin umeda. Procedeaza la fel si cu suprafata motorului. Pentru ventilator, foloseste o perie uscata pentru a curata paletele. Nu folosi apa sau abur sub presiune, deoarece apa se poate inflitra in motor, contaminand uleiul.

Presiunea rotilor

Presiunea recomandata apare atat in manualul produsului, cat si pe partea laterala a rotii. Daca ti se pare ca motocultorul trage intr-o parte la folosire, asigura-te ca presiunea este aceeasi in ambele roti.

Piese noi pentru motocultor

Daca ai nevoie de piese de schimb sau te confrunti cu o defectiune, intra pe site-ul RocoPiese si descopera oferta de pret! Te asteapta o multitudine de piese pentru motocultor sau motosapa, precum si alte piese, masini, scule sau accesorii, totul la cel mai avantajos pret!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply