Diverse

Un nou produs de la Continental

martie 6, 2019
anvelopă de vară 205/55 R16

Cu noul EcoContact 6, Continental a lansat o anvelopă ce permite un randament cu 20% mai mare si o rezistenta la inaintare mai mica cu 15%, motiv pentru are modelul a fost optat pentru echiparea de serie a mai multor producatori.

Noua anvelopă de vară 205/55 R16  produsa de continentat este concepută pentru a îndeplini cerințe stricte în ceea ce privește siguranța, manevrarea de precizie, kilometrajul ridicat și consumul redus de combustibil.

În mod constant în fruntea inovațiilor, inginerii de la Continental au studiat fiecare componentă a anvelopei de înaltă tehnologie, căutând posibile optimizări. Acest lucru a implicat reproiectarea compusului de siliciu pentru o distribuție și mai echilibrată a componentelor chimice, rezultând chiar și o  legatura mai puternica dintre polimerii din compus și deformarea mai scăzută a anvelopei în timpul conducerii. Acest lucru a dus la o reducere generală semnificativă a rezistenței la rulare, care, la rândul său, reduce consumul de combustibil. Continental a introdus, de asemenea, aditivi inovatori la compus pentru a ajuta patch-ul de contact să se adapteze chiar mai bine la suprafața drumului. Acest lucru permite o transmisie mai eficientă a forțelor de frânare și un contact bun între pneu și drum având mai puține rotiri pe roți și un kilometraj mai mare. Produsul acestor două inovații din compus se numește GreenChili 2.0.

În funcție de mărimea anvelopei, dezvoltatorii au ales un model de rulare cu trei, patru sau cinci benzi. Cu această soluție personalizată, anvelopa poate oferi o bună aderență și o manevrabilitate de precizie până la limitele sale fizice. Raportul foarte echilibrat între nervurile de rulare și canelurile ajută de asemenea canalizarea apei în canelurile de rulare atunci când conduceți în ploaie și reduce riscul de acvaplanare. În același timp, canelurile umărului dispersează apa în afară,  departe de zona de contact, obținând o prindere și mai bună pe drumurile ude. Pentru a conduce pe drumuri uscate, dezvoltatorii de anvelope și-au luat conducerea de la anvelopele sportive. Geometria asimetrică a benzii de rulare rezultate, cu colțuri rotunjite, conferă stabilitate elementelor de rulare individuale la înclinare, oferind o manevrare mai precisă și o mai mare aderență. Pe șoselele umede, lamelele cu muchii conice permit o prindere suplimentară și asigură o scurgere mai eficientă a benzii de rulare.

Continental a început producția în volum a primelor anvelope pentru piața de înlocuire. Până în martie 2019, vor fi disponibile 112 articole pentru jante de 13-22 inch; EcoContact 6 va fi produs în lățimi de pneuri între 145 și 315 milimetri, cu raporturi de aspect între 80 și 30 procente. Anvelopele sunt omologate pentru viteze de până la 186 mph, corespunzând indicelui de viteză “Y”.

epiesa.ro

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply