Diverse

Vrei sa colaborezi cu o agentie SEO? Afla cum sa o alegi pe cea mai buna!

iunie 15, 2018
agentie SEO

SEO este un domeniu foarte complex si este posibil ca nu orice agentie SEO sa ofere solutia potrivita pentru business-ul tau. Prin urmare, este important sa alegi cu atentie cu cine sa colaborezi. Daca esti in cautarea unei firme profesionale, care sa iti aduca rezultatele pe care ti le doresti, inseamna ca trebuie sa citesti acest articol inainte de a lua o decizie!

Bugetul

Foarte multe persoane evita sa abordeze acest subiect, insa bugetul este unul dintre aspectele pe care trebuie sa le atingi in convesatia cu o agentie SEO. Este esential sa cunosti inca de la inceput faptul ca o astfel de colaborare este de durata si nu trebuie sa renunti in momentul in care incepi sa ai rezultate. Competitia in mediul online este acerba, asa ca este important sa ai o activitate SEO constanta. De aceea, daca stii astfel de detalii inca de la inceput, vei putea sa apreciezi daca firma ta dispune de un buget pe care sa-l aloce acestui serviciu.

Reputatia

Acesta este unul dintre cei mai importanti indici in alegerea unei agentii SEO. Inainte de a incheia o colaborare, este necesar sa afli cat mai multe detalii despre istoricul firmei respective, portofoliul sau de clienti, precum si despre rezultatele pe care le-a adus de-a lungul timpului. Odata ce ai aflat toate detaliile necesare, este momentul sa treci la urmatorul pas.

Recomandari

Daca ai aceasta posibilitate, profita de ea. Ia legatura cu unul din clientii care lucreaza deja cu agentia respectiva si solicita un feedback obiectiv. Adreseaza-i cat mai multe intrebari si afla care sunt avantajele de care a beneficiat sau inca beneficiaza datorita acestei colaborari. De asemenea, intreaba despre eventualele aspecte negative. In fapt, o agentie SEO profesionala, care a adus rezultate business-urilor partenere, te va sfatui ea insasi sa faci un astfel de pas.

Vizibilitate si teluri

Domeniul SEO a suferit modificari majore in ultima perioda. In prezent, nu mai vorbim doar despre cuvinte cheie si linkuri, ci despre o adevarata suita de continut de marketing, social media, optimizare onpage, optimizare offpage si multe alte aspecte esentiale. De aceea, o colaborare de succes trebuie sa se bazeze pe o viziune comuna asupra situatiei site-ului tau, viziune ce trebuie sa se concretizeze intr-un interes comun. Exista foarte multe agentii SEO care iti promit prima pozitie in paginile de rezultate ale cautarilor pe Google inca din prima saptamana, pentru ca se bazeaza pe faptul ca majoritatea antreprenorilor nu cunosc foarte multe aspecte despre SEO. Adevarul este ca motorul de cautare a devenit atat de contextual, incat rankingul variaza in functie de locatie, moment al zilei, device-ul de pe care se efectueaza cautarea si istoricul tau de cautari. De aceea, o strategie indreptata doar asupra cuvintelor cheie nu va fi suficienta.

Discuta inca de la inceput ce rezultate doresti sa obtii in termeni de vanzari si conversii, pentru ca doar astfel vei putea sa ajungi la un ROI considerabil. Daca agentia respectiva nu este dispusa sa discute astfel de aspecte, inseamna ca trebuie sa iti indrepti atentia catre o alta firma. In momentul in care ai gasit partenerul perfect, va trebui sa cunosti in timp real modul in care evolueaza proiectul. O agentie SEO profesionala iti va oferi lunar un raport detaliat al activitatii sale si te va suna saptamanal sau chiar zilnic pentru ca tu sa fii la curent cu noutatile.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply