Pentru copii și bebeluși

Vrei sa cumperi un scaun de copii pentru biciclete? Iata ce trebuie sa stii!

aprilie 25, 2019
biciclete

Scaunele de bicicleta pentru copii sunt un mod foarte amuzant de a ne plimba alaturi de micutii nostri. Mici, compacte si intr-o varietate de stiluri elegante, aceste scaune pentru biciclete permit parintilor sa se bucure de mai mult timp in compania celor mici, ca sa nu mai vorbim de toate discutiile interesante ce se pot isca pe traseu.

Primul pas in aceasta “calatorie” este gasirea unui model compatibil cu tipul tau de bicicleta, dar si cu montura scaunului de biciclete.

Dintre principalele probleme care pot aparea, cei mai multi parinti au acuzat montarea necorespunzatoare. Nu toate bicicletele sunt compatibile cu scaune pentru copii, pe cand unele modele, desi se intampla mai rar, sunt compatibile doar cu anumite marci. Astfel, cele mai versatile biciclete pentru montare sunt cele de oras si cele hibride. Bicicletele performante, precum cele cu cadru din fibra de carbon, cele de sosea sau bicicletele de munte full-suspension nu sunt recomandate. Astfel, inainte de a cumpara un scaun pentru copii, vei dori sa te asiguri ca ai o bicicleta compatibila. Daca nu stii exact sau nu gasesti informatii relevante pe internet, poti face asta apeland la un consultant de la magazinul tau preferat de biciclete.

Cum sa alegi in functie de varsta juniorului?

Scaunele cu prindere in fata bicicletei sunt de regula mai mici decat cele montate in spate. Astfel, aceste modele sunt potrivite pentru copiii de 9 luni pana la 3-4 ani (sau cu o greutate de 15 kg). Cu cat acesta creste, insa, va fi mult mai greu sa va plimbati impreuna, datorita spatiului ocupat. Din acest motiv, este indicat sa faci schimbarea cu un scaun pentru copii cu montaj in partea din spate, care este mult mai potrivit pentru juniori sau pentru copiii mai inalti.

Astfel, scaunele de copii pentru biciclete cu montare in spate sunt mult mai incapatoare decat cele pentru partea din fata, putand acomoda micuti pana in varsta de 7 ani sau cu o greutate de 20-22 kg. Un exemplu aici ar fi Bikefun Little Duck Multifix, care se poate achizitiona de la magazinul de biciclete Veloteca din Bucuresti!

biciclete

scaun de copil bikefun little duck multifix gri rosu

De asemenea, va trebui sa acorzi atentie si altor caracteristici ale scaunelor de copii pentru biciclete. Un detaliu important il reprezinta curelele de prindere, atat pentru picioare, cat si pentru corpul micutului, pentru a nu risca o accidentare, precum prinderea piciorusului intre spite. Un alt aspect il reprezinta urcarea si coborarea de pe bicicleta care are atasata un scaun de copii in partea din spate. Nu vei mai putea ridica piciorul peste sa, drept urmare va trebui sa gasesti alte modalitati de incalecare, peste cadru.

Dupa ce ai luat toate aceste aspecte in considerare, alege o casca de biciclete pentru cel mic, alaturi de o lumina rosie care sa fie montata in spatele scaunului, foarte folositoare cand se innopteaza.

In plus, aceasta este perioada perfecta pentru a profita de promotia oferita de magazinul de biciclete Veloteca la scaunele pentru copii: in perioada 20 aprilie – 4 mai 2019, ai reduceri de pana la 30% la cele mai multe modele de scaune marca BikeFun, pentru biciclete. Intra acum pe Veloteca.ro si beneficiaza de oferta!

Totul pentru tine… de prin 2008!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply