Sănătate

10 lucruri pe care trebuie neapărat să le știi despre anticoncepționale

iulie 9, 2017

Logest-Anticoncepționale

Milioane de femei din întreaga lume utilizează pilula contraceptivă pentru a preveni o sarcină nedorită. Cu toate acestea, există femei care nu știu prea multe despre aceste pilule și le iau după ureche, fără să consulte un medic ginecolog în privință asta.

Eu am început să iau anticoncepționale acum 5 ani de zile, la recomandarea medicului ginecolog. După o serie de analize medicul ginecolog a decis că Logest sunt anticoncepționale pe care ar trebui să le iau pentru a îmi regla ciclul menstrual și pentru a opri sângerările abundente.

În articolul de azi aș dori să vă prezint 10 lucruri esențiale pe care le-am învățat despre anticoncepționale.

 1. Cel mai important lucru pe care orice femeie ar trebui să-l știe este că anticoncepționalele te protejează pentru a nu rămâne însărcinată, dar nu te protejează împotrivă bolilor cu transmitere sexuală.

2. Pentru ca pilula contraceptivă să își facă efectul, aceasta trebuie luată zilnic la aceeași oră.

3. Anticoncepționalele pot avea efecte secundare, așadar trebuie să urmărești îndeaproape dacă începi să ai reacții adverse și să te adresezi medicului ginecolog.

4. Anticoncepționalele se iau din prima zi de menstruație pentru a avea protecție imediată.

5. Nu trebuie să ignori faptul că ai uitat azi să iei o pilulă, aceasta trebuie luată imediat când îți aduci aminte.

6. Folia anticoncepționalelor Logest este numerotată în dreptul fiecărei pilule cu ziua săptămânii, astfel încât să fi sigură că nu ai uitat să iei o pilulă.

7. Este doar un mit faptul că anticoncepționalele te îngrășa.

8. Poți lua anticoncepționale pe termen nedeterminat. Totuși, nu uita să faci cel puțin un control de rutină pe an, la medicul ginecolog.

9. Nu lua în același timp anticoncepționale cu vitaminele B6, B12, C și acidul folic pentru a nu risca anularea reciprocă a efectelor

10. Nu lua anticoncepționale după ureche pentru că așa ai citit pe net sau așa ți-a recomandat vecina. Medicul ginecolog știe cel mai bine ce tip de anticoncepționale sunt potrivite pentru organismul tău.

Compoziție Logest: Un drajeu conține: 0,075 mg gestoden, 0,02 mg etinil-estradiol și excipienți: lactoză, monohidrat, amidon de porumb, polividona 25.000 (K25), stearat de magneziu, zahăr (K90), polietilen glicol 6000, carbonat de calciu, tâlc, ceară montanglicol.

 Anticoncepționalele Logest le cumpăr din farmacie la prețul de 22 de lei.

You Might Also Like