Diverse

4 reguli extrem de simple pentru a deveni o persoană mereu pozitivă

august 15, 2018

Practica din viața de zi cu zi ne demonstrează că nu întotdeauna lucrurile decurg așa cum ar trebui, cel puțin după părerea noastră, iar de multe ori nu depinde de noi mersul unor întâmplări. Și totuși, aparent noi alegem mediul în care vrem să ne aflăm, persoanele cu care să socializăm. Ei bine, dacă ar fi așa, fiecare zi a vieții noastre ar fi o piesă din „puzzle-ul” unui peisaj ideal, iar idealul este o noțiune mai puțin clară.

Indiferent că ne aflăm în stradă, la ore, la locul de muncă sau oriunde în altă parte, noi tindem să ne apropiem și să păstrăm în preajma noastră persoanele pozitive. Admirăm acești oameni și simțim că avem nevoie de ei. Persoanele pozitive sunt, de multe ori, locomotivele multor relații, multor reușite, anume datorită atitudinii și felului lor de a fi, nu neapărat altui motiv.

În aceeași ordine de idei, de multe ori, fiecare dintre noi ne-am dorit să devenim mai pozitivi, să nu avem perioade dificile din punct de vedere al dispoziției, al stării de spirit. Am vrea să dispunem și noi de acel zâmbet optimist și acea seninătate în priviri, în mișcări.

Vestea bună e că practic oricine dintre noi poate să-și adauge puțin pozitivism propriei persoane. Pentru asta ar fi necesară întreprinderea unor mici acțiuni care să influențeze personalitatea noastră într-un mod pozitiv. Dintre cele mai simple, vă prezentăm următoarele:

  1. Folosește-te de orice ocazie ca să te relaxezi. Asta nu înseamnă să devii un leneș la serviciu sau să nu mergi la ore. Din contra, depune efort suficient ca să fii împlinit personal și profesional, iar după zilele mai grele, alintă-te cu o baie „de zile mari” sau un masaj profesionist, unde poți utiliza uleiuri pentru corp din seria preferatelor tale. Corpul tău merită momente scurte sau mai îndelungate de relaxare, nu ignora acest adevăr.
  2. Apelează la scurte meditații sau rostește o rugăciune. Dacă îți faci o practică zilnică din această activitate, vei observa îmbunătățiri la nivel de încredere și optimism, cel puțin asta indică studiile de specialitate. Mulțumind lui Dumnezeu pentru viață, familie, succes ș.a. vei fi mai liniștit și mai fericit. Practicarea recunoștinței te înalță, îți creează o stare de spirit deosebit de pozitivă.
  3. Fă în fiecare zi ceva pozitiv. Acțiunea este calea prin care poți simți gustul succesului. Îmbogățește zilnic „palmaresul” tău cu activități pozitive, chiar și în zilele în care nu ieși din casă. Poți scrie un mesaj unei persoane dragi, poți viziona un film preferat, poți să te înscrii la cursurile preferate sau îți poți găti ceva gustos pentru cină.
  4. Împărtășește experiențele plăcute. Socializează cât mai mult. Oamenii pozitivi sunt oameni ca toți ceilalți oameni, doar că au deprins, conștient au inconștient, anumite tehnici de consolidare a stării pozitive și dispun de anumite mecanisme de apărare a acestei stări. Prin contactul cu alți oameni ei simt că transmit o mică stare de bine celorlalți, iar acest fapt are ca efect anume realimentarea cu energie pozitivă a propriei persoane.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply