Diverse

5 accesorii de biciclete care iti asigura de fiecare data un traseu in siguranta

iulie 12, 2019
Accesorii biciclete

Numarul persoanelor care aleg bicicleta in detrimentul masinii personale este in crestere, intrucat este mai sanatos si mai interesant sa vezi orasul dintr-o alta perspectiva. Pe langa faptul ca te mentii in forma si iti ofera un tonus excelent, bicicleta este considerata si un mijloc de transport excelent. Pedalatul nu are farmec sau confort fara accesoriile care ne fac performantele mai facile. Asadar, chiar daca esti un impatimit al mersului pe doua roti sau abia ti-ai achizitionat prima bicicleta, trebuie sa stii ca, pentru a fi in siguranta atat in trafic, cat si in vacanta, nu trebuie sa iti lipseasca cele 5 accesorii biciclete pentru o experienta frumoasa si usoara de fiecare data.

Inainte de toate, bicicleta trebuie sa corespunda stilului tau de a pedala, nivelului de indemanare si motivului pentru care o vei folosi. De asemenea, bicicleta trebuie sa fie intr-o stare buna de functionare iar vitezele si franele trebuie sa functioneze usor si fara riscuri.

Dispozitiv fluorescent – reflectorizant

Acest dispozitiv face parte dintre acele accesorii de biciclete extrem de utile, indiferent de traseul pe care ti-l alegi. Un astfel de reflectorizant este mai mult decat o necesitate, pentru ca iti poate salva viata. Acesta trebuie montat in partea din spatele bicicletei si reprezinta un element pasiv de siguranta ce devine vizibil atunci cand este luminat de farul unei masini sau al altei biciclete.

Lumini

Inainte de a porni la drum pe bicicleta, asigura-te ca ai urmatoarele accesorii biciclete prevazute de legislatie: far alb sau galben pe fata, lumina rosie pe spate si lumini reflectorizante pe spite, care, in miscare, formeaza un cerc continuu.

Aparatori ploaie

Stim cu totii cat de greu este sa pedalezi atunci cand vremea este ploioasa, de aceea Veloteca iti propune modele de aparatori de bicicleta variate, in functie de tipul de bicicleta si de activitate, astfel incat sa ajungi la destinatie impecabil. Astfel de accesorii de biciclete ar trebui sa aiba aparatori pe fata si pe spate care sa acopere cat mai mult din suprafata cauciucului. Tot in acest scop, poti folosi si o pelerina de ploaie, creata special pentru mersul pe bicicleta.

Oglinzile retrovizoare sunt extrem de utile atunci cand esti in trafic. O oglinda mica, fixata pe casca, ofera un vast camp vizual si te protejeaza de riscurile la care esti expus. Pentru o mai buna vizibilitate in spate, directioneaz-o spre partea laterala a capului, astfel incat sa poti vedea urechea stanga in partea dreapta a oglinzii. Daca este greu sa te obisnuiesti cu ea dupa cateva saptamani, poti folosi una care se fixeaza direct la capatul ghidonului.

Unelte

Indiferent cat de pregatit te simti sa cuceresti fiecare traseu, inevitabilul se va produce la un moment dat, astfel ca ai nevoie de o mica trusa de unelte pentru a reincepe cursa fara probleme. Aceasta poate contine o pompa de umflat pneuri atasata de cadru sau o trusa de reparat camere de aer. Majoritatea reparatiilor se fac direct pe traseu, iar cu aceste accesorii de biciclete depasesti momentele neplacute cu care te poti confrunta.

La Veloteca vei gasi accesorii de biciclete pentru bugete mici sau mari, pentru fani fideli sau pentru pasionati de performanta. De asemenea, tot aici vei gasi antifurturi, portbagaje, lumini, cricuri, scaune, ciclocomputere si multe alte accesorii pentru bicicleta ta, astfel incat sa te bucuri de o experienta inedita de fiecare data cand te afli pe doua roti.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply